دارا: کرسی‌های آزاداندیشی ابزاری مفید در تحول علوم انسانی است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۲۳۲۸
سلسله نشست‌هاي علوم انساني در نمايشگاه قرآن/

دارا: کرسی‌های آزاداندیشی ابزاری مفید در تحول علوم انسانی است

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم با بیان اینکه تحول در علوم انسانی یک حرکت همه جانبه را می‌طلبد، گفت: یکی از ابزارهای مفید در تحول علوم انسانی کرسی‌های آزاداندیشی است چراکه قرار است از دل این کرسی‌ها همین حرکت‌های تولید بومی پیگیری شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاری دانشجو»، نشست «کرسی های آزاد اندیشی» با حضور دکتر جلیل دارا، مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم و جمعی از نمایندگان تشکل های دانشجویی شب گذشته در بخش علوم انساني نمايشگاه قرآن برگزار شد.

دارا در این نشست با اشاره به اینکه شکل دادن به دانشگاه بومی از اهداف عمده انقلاب فرهنگی است، گفت: علوم انسانی در کشور های پیشرفته عمدتا در اختیار افراد بومی آن کشور است، از این روست که ما در حوزه های علوم طبیعی با پدیده فرار مغزها رو به رو هستیم.

وی در تعریف علوم انسانی گفت: علوم انسانی یعنی علوم مرتبط با انسان، علومی که مناسبات بین انسان ها را تعریف کرده و جامعه ای که انسان ها در آن زندگی می کنند را تعریف میکند و در حقیقت به نوعی دنیا و آخرت را تعریف میکند.

دارا ادامه داد: با توجه به تعریف علوم انسانی هر مکتب اگر بخواهد انسان را تعریف کند متناسب با آموزه های مکتب خود تعریف می کند، اما ما معتقدیم علوم انسانی امروز ما علوم انسانی تعریف شده بر اساس مبانی دین اسلام نیست.

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم گفت: تحول در علوم انسانی عمیق تر از تدوین و تورق یک کتاب است، تغییر و تحول در علوم انسانی یعنی از همان ابتدا تولید فکر و نظریه کنیم؛ بنابراین در حوزه علوم انسانی باید بینش را عوض کرد.

وی با اشاره به اینکه پیشرفت در علوم انسانی یعنی توسعه همه جانبه در این علم، افزود: اگر علوم انسانی ما در یک فضای بومی و البته به خوبی ارائه شود پذیرش آن بیشتر از چیزی خواهد بود که الان ارائه می شود.

دارا با بیان اینکه تحول در علوم انسانی یک حرکت همه جانبه را می طلبد، گفت: یکی از ابزارهای مفید در تحول علوم انسانی کرسی های آزاداندیشی است چرا که قرار است از دل این کرسی ها همین حرکت های تولید بومی پیگیری شود.

مدیر کل امور فرهنگی وزارت علوم هدف از ایجاد کرسی های آزاد اندیشی را ایجاد یک فضای فکری نظام مند، معقول، منطقی و عالمانه جهت برگزاری گفت و گو ها و مباحث دانشجویی عموان کرد و افزود: قضاوت درباره اینکه تا الان این کرسی ها توانسته مسیر پیش بینی شده را طی کند یا نه، به عهده دانشگاهیان است.

دارا با اشاره به اینکه در کرسی های آزاداندیشی سعی شده فضایی آزاد توام با تفکر عالمانه و منطقی ایجاد شود، افزود: کرسی های آزاد اندیشی موضوعا به معنای ارائه مباحث بسیار ساده سیاسی در فضای فکری آزاداندیشی  نیست.

وی گفت: کرسی های آزاداندیشی به نوعی همان عقبه فکری کرسی های نظریه پردازی است که قرار است فضای دانشجویی را برای استفاده از نظریه ها و خلاقیت های دانشجویی به خدمت بگیرد.

دارا در پایان از تدوین منشور توسعه قرآنی که کلیه فعالیت های قرآنی را تحت پوشش قرار می دهد، توسط وزارت علوم خبر داد.
پربازدیدترین آخرین اخبار