کاهش چشمگیر آتش‌سوزی در مراتع و اراضی ملی جهرم
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۴۸۳۱۵

کاهش چشمگیر آتش‌سوزی در مراتع و اراضی ملی جهرم

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جهرم از کاهش چشمگیر آتش‌سوزی در مراتع و اراضی ملی این شهرستان در سال جاری خبر داد و گفت: اجرای اقدامات پیشگیرانه، برگزاری دوره‌های آموزشی و افزایش مشارکت جوامع محلی در مهار حریق، نقش مؤثری در کاهش آتش‌سوزی‌ها داشته است.
آتش سوزی

به گزارش گروه استان های خبرگزاری دانشجو؛هادی گواهی، با اشاره به اقدامات انجام‌شده برای صیانت و حفاظت از اراضی ملی و مراتع شهرستان جهرم اظهار کرد: در راستای پیشگیری و مقابله با حریق در عرصه‌های طبیعی، هماهنگی‌های لازم انجام شده و جلسات مدیریت بحران با حضور مسئولان مربوط برگزار شده است.

وی افزود: آتش‌سوزی در مراتع و اراضی ملی شهرستان جهرم در سال جاری، در مقایسه با سال گذشته، به‌دلیل انجام اقدامات پیشگیرانه کاهش بسیار چشمگیری داشته است.

نقش جوامع محلی در پیشگیری از حریق

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جهرم ادامه داد: همکاری بخشداران، دهیاران و شورا‌های اسلامی روستا‌های شهرستان در زمینه پیشگیری و مقابله با آتش‌سوزی بسیار مؤثر بوده است.

گواهی بیان کرد: با هدف افزایش آمادگی نیرو‌های محلی، کارگاه‌های آموزشی اطفای حریق برگزار شده و از ظرفیت مرتع‌داران نیز برای حفاظت از عرصه‌های طبیعی استفاده شده است.

وی با قدردانی از همکاری مردم و دستگاه‌های اجرایی گفت: امیدواریم با تداوم این روند و همکاری همه دستگاه‌ها و جوامع محلی، تا پایان سال زراعی شاهد هیچ‌گونه آتش‌سوزی در مراتع و اراضی ملی شهرستان جهرم نباشیم.

بررسی و پاسخگویی به بیش از ۲۱۰۰ استعلام

گواهی در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه پاسخگویی به استعلامات اظهار کرد: از ابتدای سال تاکنون، بیش از ۲۱۰۰ مورد استعلام از سوی اشخاص حقیقی و نهاد‌های دولتی بررسی و پاسخ داده شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جهرم افزود: تاکنون ۵۴ مورد پلاک رفع تداخل شده و در حوزه برق‌رسانی نیز ۱۶ مورد واگذاری انجام گرفته است.

واگذاری ۲۲۰ هکتار برای احداث نیروگاه خورشیدی

گواهی همچنین از واگذاری ۱۵ مورد برای احداث نیروگاه خورشیدی به میزان ۲۲۰ هکتار خبر داد و گفت: در سایر حوزه‌ها نیز ۲۳ مورد واگذاری شامل دهکده لجستیک، انبار نگهداری مواد غذایی، واگذاری محل چاه و سایر موارد انجام شده است.

وی ادامه داد: این واگذاری‌ها در چارچوب طرح‌ها و نیاز‌های قانونی شهرستان و با هدف استفاده اصولی از ظرفیت اراضی انجام شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جهرم در ادامه با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه اخذ سند به نام دولت جمهوری اسلامی ایران بیان کرد: اقدامات لازم برای اجرای ماده ۱۳ در سطح ۱۲ هزار و ۵۴۷ هکتار از اراضی انجام شده است.

اجرای عملیات احیایی در بیش از ۳۰۰ هکتار از مراتع

گواهی همچنین با اشاره به اقدامات انجام‌شده در حوزه مراتع گفت: عملیات احیایی و اصلاحی مراتع در بیش از ۳۰۰ هکتار از عرصه‌های شهرستان انجام شده است.

وی افزود: در راستای مدیریت و ساماندهی بهره‌برداری از مراتع، اقدامات لازم در زمینه صدور و تمدید پروانه‌های چرا نیز انجام شده است.

رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جهرم از صدور بیش از ۱۰۰ فقره پروانه چرا خبر داد و گفت: بیش از ۲۰۰ فقره پروانه چرا نیز تمدید شده است. در زمینه ممیزی مراتع نیز اقدامات لازم در حدود سه هزار هکتار انجام شده است.

صیانت از منابع طبیعی و تسهیل اجرای طرح‌های قانونی

گواهی تأکید کرد: مجموعه این اقدامات با هدف مدیریت و بهره‌برداری اصولی از اراضی، صیانت از منابع طبیعی و تسهیل اجرای طرح‌های قانونی و مورد نیاز شهرستان انجام می‌شود.

وی گفت: استمرار همکاری دستگاه‌های اجرایی، شوراها، دهیاران، مرتع‌داران و جوامع محلی می‌تواند در حفاظت از عرصه‌های طبیعی و پیشگیری از وقوع حریق و سایر آسیب‌ها به منابع طبیعی شهرستان نقش مؤثری داشته باشد.

منبع: ایسنا
برچسب ها:
اخبار فارس
پربازدیدترین آخرین اخبار