فارس در مسیر قطب گازی شدن؛ سهم مردم از این ثروت کجاست؟
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۴۸۴۰۵
نماینده شیراز و زرقان در گفت‌و‌گو با خبرگزاری دانشجو:

فارس در مسیر قطب گازی شدن؛ سهم مردم از این ثروت کجاست؟

کشف ذخایر جدید گازی در جنوب استان فارس، بار دیگر ظرفیت‌های عظیم انرژی این استان را در کانون توجه قرار داده است؛ ظرفیت‌هایی که به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس، می‌تواند فارس را به قطب تازه گازی کشور تبدیل کند، اما سؤال اصلی اینجاست که سهم مردم و صنایع استان از این ثروت زیرزمینی تا چه اندازه خواهد بود؟
سید اسماعیل حسینی

به گزارش خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو،جنوب استان فارس سال‌هاست میزبان میدان‌های متعدد گازی کشور است؛ از دالان و آغار گرفته تا سفیدزاخور، سفیدباغون، پازن، ارم، دی، هما، شانول، وراوی، تابناک، هالگان و گردان؛ میدان‌هایی که علاوه بر تولید گاز، میلیون‌ها بشکه میعانات گازی نیز از آنها استحصال می‌شود.


با این حال، توسعه این ظرفیت‌ها زمانی می‌تواند برای استان فارس به یک فرصت واقعی تبدیل شود که اکتشافات جدید، صرفاً به افزایش تولید گاز محدود نماند و آثار آن در قالب توسعه صنایع پایین‌دستی، ایجاد اشتغال، افزایش درآمد‌های استانی و تقویت زیرساخت‌ها نیز برای مردم منطقه قابل مشاهده باشد.


در همین راستا، سیداسماعیل حسینی، نماینده شیراز و زرقان و عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، در گفت‌و‌گو با خبرنگار استان‌های خبرگزاری دانشجو با اشاره به ظرفیت‌های گازی جنوب فارس اظهار کرد: تداوم اکتشاف‌های جدید و کشف ذخایر گازی در جنوب استان، فارس را به قطب تازه گازی کشور نزدیک می‌کند و می‌تواند پشتوانه‌ای برای توسعه تولید، صنایع پتروشیمی و تقویت امنیت انرژی کشور باشد.


خبرنگار خبرگزاری دانشجو: جنوب فارس چه جایگاهی در ذخایر گازی کشور دارد؟

حسینی: جنوب استان فارس پشتوانه مطمئنی برای میدان‌های گازی خشکی کشور است. میدان‌های دالان، آغار، سفیدزاخور، سفیدباغون، پازن، ارم، دی، هما، شانول، وراوی، تابناک، هالگان، گردان و دیگر میدان‌ها در جنوب فارس قرار دارند و علاوه بر گاز، میلیون‌ها بشکه میعانات گازی نیز از این میدان‌ها استحصال می‌شود که ارزش اقتصادی بالایی دارند.


خبرنگار خبرگزاری دانشجو: در سال گذشته شاهد اکتشاف میدان پازن و امسال نیز اکتشاف تخته بودیم. این اکتشافات چه پیامی برای آینده فارس دارد؟

حسینی: اکتشاف میدان پازن در سال گذشته و تخته در سال جاری نشان‌دهنده پتانسیل بسیار قوی پهنه‌های اکتشافی گاز در جنوب استان فارس است. انتظار می‌رود مطالعات و عملیات اکتشافی در این مناطق با قوت ادامه پیدا کند، چراکه هرچه سهم استان فارس از میدان‌های نفتی و گازی بیشتر شود، به تبع آن سهم بودجه مناطق نفت‌خیز و گازخیز نیز افزایش خواهد یافت.


خبرنگار خبرگزاری دانشجو: آیا این اکتشافات می‌تواند زمینه توسعه صنایع استان را نیز فراهم کند؟

حسینی: افزایش اکتشاف گاز، علاوه بر اینکه پشتوانه تولید برای پتروشیمی‌ها و مصارف داخلی ایجاد می‌کند، امکان برنامه‌ریزی برای صادرات به کشور‌های همسایه و افزایش امنیت ملی را نیز فراهم خواهد کرد.


خبرنگار خبرگزاری دانشجو:، اما سؤال مهم این است که سهم مردم فارس از این ظرفیت عظیم چیست و چه زمانی آثار اقتصادی آن را خواهند دید؟

حسینی: توسعه هر میدان در استان فارس، قدرت چانه‌زنی مسئولان استان در بودجه را افزایش می‌دهد و اشتغال‌زایی در مناطق اکتشافی را نیز به دنبال خواهد داشت. اگر برنامه‌ریزی مناسبی داشته باشیم، بدون‌شک صنایع استان فارس نیز بهره‌مندی بیشتری از تولید خواهند داشت.


کشف ۷۵۰۰ میلیارد فوت‌مکعب گاز در جنوب فارس

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که وزیر نفت نیز یکم شهریورماه از کشف بیش از ۷۵۰۰ میلیارد فوت‌مکعب گاز در جنوب استان فارس خبر داده است؛ ذخیره‌ای که با احتساب ضریب بازیافت حدود ۷۲ درصد، امکان برداشت حدود ۵۷۰۰ میلیارد فوت‌مکعب گاز از آن وجود دارد.

اکنون با توجه به تداوم اکتشافات در جنوب فارس، مطالبه اصلی این است که توسعه این میدان‌ها با برنامه‌ای مشخص برای اشتغال جوانان منطقه، توسعه صنایع پایین‌دستی، تقویت زیرساخت‌های شهرستان‌های جنوبی و افزایش سهم فارس از درآمد‌های حاصل از منابع نفت و گاز همراه شود.


ظرفیت‌های گازی جنوب فارس دیگر یک ظرفیت بالقوه و ناشناخته نیست؛ مسئله امروز، چگونگی تبدیل این ثروت زیرزمینی به توسعه پایدار و قابل لمس برای مردم استان است.

پربازدیدترین آخرین اخبار