اعتراض هنرمندان هالیوود در برابر نتانیاهو؛ شهر نیویورک به صحنه نمایش خشم علیه جنگ غزه بدل شد
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۰۶۷۵
گزارش|

اعتراض هنرمندان هالیوود در برابر نتانیاهو؛ شهر نیویورک به صحنه نمایش خشم علیه جنگ غزه بدل شد

هم‌زمان با سخنرانی نخست‌وزیر جنایتکار رژیم صهیونیستی، در هشتاد‌ویکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خیابان‌های اطراف مقر این سازمان در منهتن به صحنه یکی از پرسروصداترین تجمعات اعتراضی سال‌های اخیر با حضور گسترده و آشکار ستارگان سرشناس سینما و موسیقی هالیوود در صف مقدم معترضان، تبدیل شد.
اعتراض

به گزارش گروه فرهنگ و هنر خبرگزاری دانشجو، هم‌زمان با سخنرانی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی، در هشتاد‌ویکمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل، خیابان‌های اطراف مقر این سازمان در منهتن به صحنه یکی از پرسروصداترین تجمعات اعتراضی سال‌های اخیر تبدیل شد؛ تجمعی که این‌بار نه فقط با حضور فعالان حقوق بشر، بلکه با حضور گسترده و آشکار ستارگان سرشناس سینما و موسیقی هالیوود در صف مقدم معترضان، ابعادی تازه یافت.

صف مقدم معترضان، صف ستارگان هالیوود

بر اساس گزارش «رولینگ استون»، بازیگرانی، چون سوزان ساراندون، هانا اینبیندر (بازیگر سریال «Hacks») و سینتیا نیکسون در کنار بازیگر «الیوت پیج»، اعضای گروه موسیقی «بویجینیوس»، و کمدین‌هایی مانند کیلب هیرون و مری بث بارون در این تجمع حضور داشتند. به گزارش «نیویورک تایمز»، این چهره‌ها به‌طور مکرر در اقدامات نافرمانی مدنی سازمان «صدای یهودی برای صلح» (JVP) شرکت کرده‌اند.

در میان دیگر چهره‌های فرهنگی حاضر، می‌توان به تونی کوشنر (نمایشنامه‌نویس)، نان گلدین (عکاس) و آیلین مایلز (شاعر) اشاره کرد؛ همچنین برد لندر، نامزد کنگره، و چلسی منینگ، فعال شناخته‌شده، در جمع معترضان دیده شدند.

به گزارش «سی‌ان‌ان»، سازمان صدای یهودی برای صلح اعلام کرد این نشستن اعتراضی در بیرون از سازمان ملل با هدف فراخواندن جهان به توقف تسلیحاتی‌کردن اسرائیل و پایان‌دادن به آنچه آنها «نسل‌کشی در غزه» می‌خوانند برگزار شده است.

## بازداشت بازیگران به دست پلیس نیویورک

بر پایه گزارش «سی‌ان‌ان»، ده‌ها نفر از معترضان از جمله ساراندون و اینبیندر توسط پلیس نیویورک بازداشت شدند؛ ماموران پس از ظهر پنج‌شنبه وارد صحنه شدند و از معترضان خواستند خیابان را ترک کنند، اما تجمع تا پیش از آن به‌شکل مسالمت‌آمیز ادامه داشت. اینبیندر در صفحه اینستاگرامش با اشاره به بازداشت خود نوشت هدفش جلب توجه به آنچه او جنگ نسل‌کشانه اسرائیل علیه مردم فلسطین و جنوب لبنان توصیف کرد بوده است.

به گزارش «رولینگ استون»، شیوه اعتراض ترکیبی از نافرمانی مدنی هماهنگ‌شده بود؛ معترضان با تی‌شرت‌های یکسان از پیش می‌دانستند قرار است بازداشت و به اتهام تخلف جزئی ثبت شوند، و پلیس نیز از قبل برای این بازداشت‌ها آماده بود.

واکنش تند نتانیاهو و خروج دسته‌جمعی هیئت‌ها از سالن

اعتراضات تنها به بیرون از ساختمان سازمان ملل محدود نماند. به گزارش «ان‌پی‌آر»، هم‌زمان با آغاز سخنرانی نتانیاهو، شماری از هیئت‌های نمایندگی کشور‌ها سالن مجمع عمومی را ترک کردند. نتانیاهو در واکنش به این خروج، آنان را «بزدلان اخلاقی» خواند و از سایر «بزدلان اخلاقی» باقی‌مانده در سالن خواست هر چه زودتر سالن را ترک کنند؛ سخنی که با تشویق حاضران باقی‌مانده همراه شد.

نتانیاهو در بخشی از سخنانش اتهامات نسل‌کشی علیه اسرائیل را «بزرگ‌ترین دروغ قرن» خواند و از حمله به ایران در کنار آمریکا دفاع کرد و آن را یکی از آسان‌ترین تصمیم‌های زندگی‌اش توصیف کرد. او همچنین منتقدان خود از جمله شهردار نیویورک، زهران ممدانی، را هدف قرار داد و رهبران جهانی منتقد را «مستبد» نامید.

زمینه حقوقی: حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی

به گزارش «الجزیره»، نتانیاهو با وجود حکم بازداشت صادره از سوی دیوان کیفری بین‌المللی (ICC) به اتهام جنایات جنگی، برای سخنرانی در مجمع عمومی وارد نیویورک شد. یکی از معترضان حاضر در صحنه به الجزیره گفت حضور نتانیاهو در نیویورک به‌جای پاسخ‌گویی در لاهه «شرم‌آور» است و، چون آمریکا عضو این دیوان نیست، مشخص نیست پلیس نیویورک اختیار قانونی بازداشت او را داشته باشد یا نه.

شهردار منتخب نیویورک، زهران ممدانی، پیش‌تر همین ماه متعهد شده بود در صورت امکان، حکم بازداشت دیوان کیفری بین‌المللی علیه نتانیاهو را اجرا کند.

شعار‌های معترضان

بر اساس گزارش رولینگ استون، یکی از شعار‌های پرتکرار معترضان خطاب به نتانیاهو این بود که او نمی‌تواند پنهان شود و به اتهام نسل‌کشی تحت تعقیب است. محور اصلی خواسته‌های معترضان همچنان بر توقف محاصره غزه، پایان کشتار غیرنظامیان و قطع کمک‌های نظامی و مالی به اسرائیل متمرکز بود.

پربازدیدترین آخرین اخبار