دستگیری باند سارقان خودرو با شگرد جرثقیل خودروبر/ «شکلات» در دام پلیس پایتخت
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۴۶۴۱۳۲

دستگیری باند سارقان خودرو با شگرد جرثقیل خودروبر/ «شکلات» در دام پلیس پایتخت

فرمانده پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ از شناسایی و دستگیری اعضای باند سرقت خودرو با استفاده از جرثقیل خودروبر خبر داد و گفت: اعضای این باند با شناسایی خودرو‌های گران‌قیمت و استفاده از آگهی‌های جرثقیل و یدک‌کش در فضای مجازی، خودرو‌های مسروقه را جابه‌جا می‌کردند.
2121

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، از انتظامی تهران بزرگ، سرهنگ کارآگاه امین‌الله بیرانوند در تشریح این پرونده اظهار کرد: در پی وصول پرونده سرقت یک دستگاه خودروی رنو داستر از کلانتری ۱۰۲ پاسداران به پایگاه چهارم پلیس آگاهی، رسیدگی تخصصی به موضوع در دستور کار کارآگاهان قرار گرفت.

وی افزود: بررسی‌های اولیه نشان داد یکی از همسایگان مالک خودرو که برای مدتی به خارج از کشور سفر کرده بود، با مشاهده انتقال خودروی وی توسط یک دستگاه جرثقیل خودروبر، موضوع را از طریق مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ اعلام کرده است. مأموران گشت در محل حاضر شده و راننده جرثقیل را دستگیر کردند، اما همدست وی موفق به فرار شد.

شناسایی سرکرده باند با رصد ارتباطات

فرمانده پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ ادامه داد: متهم دستگیرشده در تحقیقات اولیه مدعی شد پس از مشاهده آگهی اجاره جرثقیل خودروبر در سایت دیوار، فردی به نام «سیامک» با وی تماس گرفته و از او درخواست انتقال یک دستگاه خودرو را کرده است.

سرهنگ بیرانوند تصریح کرد: کارآگاهان با بررسی تراکنش‌های بانکی، تجزیه و تحلیل تماس‌های تلفنی و سایر ارتباطات مرتبط با پرونده، موفق شدند هویت یکی از سارقان حرفه‌ای به نام «سیامک ع.» را شناسایی کنند.

وی افزود: مراتب طی گزارشی جامع به بازپرس شعبه چهارم دادسرای ناحیه ۱۵ تهران اعلام و دستور دستگیری متهمان صادر شد.

این مقام انتظامی گفت: در ادامه اقدامات اطلاعاتی، محل حضور متهمان در منطقه چهارباغ کرج شناسایی و با هماهنگی قضایی، تیمی از مأموران اطلاعاتی و عملیاتی به محل اعزام شدند.

وی ادامه داد: مأموران در عملیاتی غافلگیرانه، «سیامک ع.» و «شهروز ف.» را پیش از هرگونه اقدام برای فرار دستگیر کردند و یک دستگاه خودروی دنا مسروقه نیز از آنان کشف شد.

انتقال خودرو‌های مسروقه به مناطق مرزی

سرهنگ بیرانوند با اشاره به اعترافات متهمان خاطرنشان کرد: در تحقیقات مشخص شد سرکرده باند با پرسه‌زنی در مناطق متمول‌نشین تهران، خودرو‌های خارجی یا گران‌قیمتی را که برای مدتی در معابر رها شده بودند، شناسایی کرده و سپس با استفاده از آگهی‌های جرثقیل و یدک‌کش در سکو‌های مجازی، از جمله سایت دیوار، نسبت به انتقال آنها اقدام می‌کردند.

فرمانده پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ افزود: اعضای این باند با این شگرد، جابه‌جایی خودرو‌ها را عادی جلوه داده و وسایل نقلیه مسروقه را به نقاط مختلف منتقل می‌کردند و در ادامه برای فروش به استان‌های مرزی کشور می‌فرستادند.

کشف خودروی جک S ۵ در مهاباد

وی تصریح کرد: در جریان تحقیقات تکمیلی مشخص شد اعضای این باند یک دستگاه خودروی جک S ۵ را نیز با همین شیوه به سرقت برده و برای فروش به یکی از مناطق مرزی کشور منتقل کرده‌اند.

سرهنگ بیرانوند ادامه داد: در همین راستا، با اخذ نیابت قضایی، کارآگاهان به شهرستان مهاباد اعزام شده و آخرین عضو باند و مالخر خودرو به نام «مسعود ا.» را شناسایی و دستگیر کردند.

وی افزود: در این عملیات، خودروی جک S ۵ مسروقه نیز پیش از انجام معامله با باند دیگری کشف و پس از طی تشریفات قانونی به تهران منتقل شد.

توصیه پلیس به مالکان خودرو

فرمانده پایگاه چهارم پلیس آگاهی تهران بزرگ در پایان با تأکید بر ضرورت توجه مالکان به وضعیت خودرو‌های خود خاطرنشان کرد: بررسی‌های انجام‌شده نشان داد در برخی موارد، مالکان به دلیل سفر به خارج از کشور از سرقت خودرو‌های خود مطلع نشده بودند.

وی توصیه کرد شهروندان هنگام ترک طولانی‌مدت محل سکونت، خودرو‌های خود را در توقفگاه‌های مجاز پارک کرده یا آن را به افراد مورد اعتماد بسپارند تا امکان نظارت بر وضعیت خودرو و پیشگیری از سرقت افزایش یابد.

سرکلانتر دوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ از دستگیری فردی خبر داد که با سوءاستفاده از اعتماد دوست صمیمی خود، یک رشته گردنبند به ارزش تقریبی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان را از منزل وی سرقت کرده بود؛ متهم در جریان تحقیقات پلیسی و پس از مواجهه با تناقض‌گویی‌هایش به سرقت اعتراف کرد و مال مسروقه نیز کشف شد.

سرهنگ محمد افشار، سرکلانتر دوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ، در تشریح این پرونده گفت: چندی قبل فردی با مراجعه به کلانتری ۱۳۹ مرزداران از سرقت یک رشته گردنبند به ارزش تقریبی یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان از داخل منزلش شکایت کرد.

وی افزود: شاکی در اظهارات خود عنوان کرد که هنگام مرتب کردن وسایل و اموال زینتی منزل متوجه ناپدید شدن گردنبند خود شده است.

سرکلانتر دوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ ادامه داد: پس از ثبت شکایت، تیم عملیات کلانتری برای بررسی موضوع به محل اعزام شد و مأموران با انجام تحقیقات میدانی و بررسی همه جوانب، دریافتند هیچ‌گونه آثار تخریب، ورود اجباری یا رفت‌وآمد مشکوکی در محل وجود ندارد.

سرهنگ افشار گفت: با توجه به نبود آثار ورود غیرمجاز، تحقیقات پلیس بر روی افراد نزدیک و آشنایان شاکی و همچنین افرادی که طی مدت اخیر به منزل وی رفت‌وآمد داشتند، متمرکز شد.

وی افزود: مأموران در جریان تحقیقات به اظهارات ضد و نقیض یکی از دوستان نزدیک شاکی مشکوک شدند و با توجه به قرائن و دلایل به‌دست‌آمده، این فرد را مورد تحقیق قرار دادند.

این مقام انتظامی ادامه داد: متهم که راهی برای انکار ماجرا نداشت، سرانجام به سرقت گردنبند اعتراف کرد و در تحقیقات اظهار داشت به دلیل دوستی صمیمی، چندین مرتبه به منزل شاکی رفت‌وآمد داشته و در جریان این رفت‌وآمد‌ها از محل نگهداری طلا و زیورآلات در منزل مطلع شده است.

سرهنگ افشار اظهار کرد: متهم در ادامه اعترافات خود عنوان کرد که در فرصتی مناسب از اعتماد دوستش سوءاستفاده کرده و یک رشته گردنبند را به سرقت برده است.

وی افزود: با اقدامات انجام‌شده از سوی مأموران، مال مسروقه نیز از متهم کشف و ضبط شد.

سرکلانتر دوم پلیس پیشگیری تهران بزرگ در پایان گفت: متهم پس از تشکیل پرونده برای ادامه روند قضایی و رسیدگی به اتهام سرقت در اختیار مرجع قضایی قرار گرفت.

دستگیری زورگیر سابقه‌دار معروف به «شکلات» در مخفیگاهش

سرکلانتر هشتم پلیس پیشگیری تهران بزرگ از دستگیری زورگیر سابقه‌داری خبر داد که پس از سرقت به عنف گوشی تلفن همراه و کیف حاوی مدارک یک شهروند تحت تعقیب پلیس قرار گرفته بود و در یک عملیات غافلگیرانه در مخفیگاهش دستگیر شد؛ اموال مسروقه نیز از متهم کشف و ضبط شد.

سرهنگ محمد مقدسی، سرکلانتر هشتم پلیس پیشگیری تهران بزرگ، در تشریح این خبر گفت: در راستای اجرای طرح مبارزه با سرقت و در پی وقوع یک فقره سرقت به عنف، موضوع در دستور کار مأموران دایره تجسس کلانتری ۱۰۸ نواب قرار گرفت.

وی افزود: در این سرقت، گوشی تلفن همراه و کیف حاوی مدارک شاکی توسط سارق به سرقت رفته بود و مأموران با انجام اقدامات تخصصی، تحقیقات خود را برای شناسایی عامل این سرقت آغاز کردند.

سرکلانتر هشتم پلیس پیشگیری تهران بزرگ ادامه داد: مأموران در جریان تحقیقات و اقدامات اطلاعاتی موفق شدند هویت متهمی سابقه‌دار معروف به «شکلات» را شناسایی کنند و پس از بررسی‌های لازم، مخفیگاه وی را نیز به دست آورند.

سرهنگ مقدسی گفت: پس از هماهنگی‌های لازم، مأموران در یک عملیات غافلگیرانه وارد مخفیگاه متهم شده و وی را دستگیر کردند.

این مقام انتظامی افزود: در بازرسی انجام‌شده از مخفیگاه متهم، گوشی تلفن همراه و مدارک متعلق به شاکی که در جریان زورگیری به سرقت رفته بود، کشف و ضبط شد.

وی ادامه داد: متهم پس از انتقال به کلانتری و در جریان تحقیقات پلیسی، به ارتکاب سرقت به عنف اعتراف کرد.

سرکلانتر هشتم پلیس پیشگیری تهران بزرگ در پایان اظهار کرد: پس از تشکیل پرونده، متهم برای ادامه روند رسیدگی و سیر مراحل قانونی در اختیار مقام قضایی قرار گرفت.

پربازدیدترین آخرین اخبار