نوبخت در گفتوگو با «خبرگزاري دانشجو»:
جزئينگري مانع از تصويب قوانين جدي در حوزه زنان و خانواده شده است
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان با بيان اينكه نه تنها اين دوره مجلس بلكه ادوار گذشته نيز اقدام قابل قبولي در تصويب قوانين مربوط به عرصه زنان و خانواده نداشته است، گفت: جزئي نگري و نگاه جنسيتي مانع از تصويب قوانين جدي در اين حوزه شده است.
منيره نوبخت در گفتوگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، با بيان اين مطلب كه مجلس شوراي اسلامي نه تنها در دوره هشتم بلكه در ادوار گذشته نيز عملكرد قابل قبولي نداشته است، گفت: ما همواره فراز و نشيبهاي بسياري در دورههاي مختلف مجلس در بخش قانونگذاري داشته ايم كه اين امر منجر شده كه همچنان در بخش مربوط به زنان و خانواده با مسائل و مشكلاتي مواجه باشيم.
وي با بيان اين مطلب كه هنوز در مجلس هشتم موضوع زنان و خانواده به عنوان موضوع مهم و ملي تلقي نمي شود، خاطرنشان كرد: همواره به مسائل زنان به صورت فرعي توجه مي شود و نگاه آقايان نيز نسبت به مسائل زنان و خانواده جنسيتي است.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان با بيان اين مطلب كه در دوره پنجم مجلس كميسيون زنان و خانواده تشكيل و مسائل مربوط به اين عرصه سامان پذيرفت، افزود: اما متاسفانه با منهل شدن اين كميسيون روند پيگيري مسائل مربوط به زنان و خانواده متوقف شد.
با تشكيل كميسيون ويژه زنان و خانواده شاهد تغيير و تحول اساسي درحوزه زنان خواهيم بود
نوبخت با اشاره به اينكه با تشكيل كميسيون زنان و خانواده در مركز پژوهش هاي مجلس شوراي اسلامي بخش خاصي براي مطالعات مربوط به زنان در نظر گرفته مي شود، خاطرنشان كرد: امروز مجلس نيز به اين نتيجه رسيده است كه براي بررسي مسائل مربوط به عرصه زنان و خانواده وجود چنين كميسيوني ضرورت دارد.
وي با بيان اين مطلب كه تشكيل اين كميسيون به منزله نگاه متعصبانه و زنانه به مسئله مربوط به زنان و خانواده نيست، افزود: اگر اين كميسيون تشكيل شود و اقدامات كارشناسي در آن صورت گيرد شاهد كاهش مشكلات در اين عرصه خواهيم بود.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان اضافه كرد: با تشكيل اين كميسيون مي توانيم شاهد تغيير و تحول در عرصه زنان و خانواده باشيم.
نوبخت با اظهار تأسف از بلاتكيلفي و سرگرداني لايحه حمايت از خانواده گفت: بنده از ابتداي مطرح شدن اين لايحه يكي از مدافعان اين لايحه بودم؛ چرا كه تصويب آن به نفع زنان و تحكيم بنيان خانواده خواهد بود.
چرخش لايحه حمايت از خانواده از قوه قضاييه به قوه مجريه اين لايحه را دچار برخي مشكلات كرده است
وي ادامه داد: اگر كميسيون تخصصي در خصوص زنان و خانواده تشكيل شود ديگر شاهد سرگرداني طرح ها و لوايح مهم در اين عرصه نخواهيم بود.
به گفته رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان لايحه حمايت از خانواده در قوه قضاييه به درستي به تصويب رسيده بود اما از چرخش آن از قوه قضاييه به قوه مجريه شاهد برخي از اقدامات غير كارشناسي در لايحه حمايت از خانواده هستيم.
نوبخت با تأكيد بر اينكه مشكل اساسي ما در عرصه زنان و خانواده اين است كه در كليت نظام يك نگاه ملي و جامع نسبت به مسائل اين حوزه وجود ندارد، بيان داشت: با وجود نظرات كاربردي در نظام اسلامي نسبت به حوزه زنان و خانواده متأسفانه نگاه فراگيري نسبت به اين حوزه در جامعه ما وجود ندارد.
به دليل نگاه جنسيتي حاكم بر مجلس و جزئي نگري شاهد تصويب قوانين جدي در عرصه زنان نبوده ايم
وي اضافه كرد: در بخش هاي مربوط به اشتغال، عرصه آموزش، وضع قوانين در عرصه خانواده و حمايت از زنان و دختران نيازمند اصلاحاتي اساسي هستيم.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان با اشاره به اينكه ما خلاء هاي قانوني زيادي در حوزه زنان و خانواده داريم، گفت: اين در حالي است كه با توجه به آموزههاي اسلامي ميتوانيم قوانين مترقي بسياري تصويب كنيم كه متأسفانه به دليل عدم وجود ديد ملي به مسائل زنان و خانواده و غالب شدن نگاه جنسيتي به اين موضوع در تصويب قوانين موفق نبوده ايم.
نوبخت ادامه داد: جاي تأسف است كه هر زمان موضوع زنان و خانواده در مجلس مطرح شده اين نگاه غالب بوده كه قصد امتياز دادن به زنان وجود دارد.
وي اضافه كرد: نه تنها در مجلس بلكه در دولت طي ادوار گذشته شاهد جزئي نگري در بخش زنان بودهايم.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان افزود: به دليل همين جزئي نگري است كه ميبينيم با وجود تلاش هاي بسيار زنان چندان اقدامات قابل قبولي در حوزه زنان و خانواده صورت نميگيرد؛ چرا كه تعداد زنان در مجلس اندك است و فعاليت آنان نيز در اين عرصه تأثيرگذار نبوده است.
شوراي عالي انقلاب فرهنگي بهترين مصوبات را در عرصه زنان و خانواده داشته است
نوبخت با بيان اين مطلب كه مـتأسفانه اهميت دادن به زنان و خانواده در حد كلان بوده است، افزود: شوراي عالي انقلاب فرهنگي بهترين مصوبات را در عرصه زنان و خانواده داشته است كه نمونه آن وجود 15 تا 20 سند مادر يا بالا دستي در اين عرصه است.
وي ادامه داد: بر اساس اين مصوبات ميتوان قوانين و برنامه هاي خوبي را به تصويب رساند كه متاسفانه هيچ كدام از آنها به چرخه عمل در نيامده است.
زن و خانواده جايگاه خود را در ديد مسئولان پيدا نكرده است
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان به تشكيل ستاد ملي خانواده كه از جمله مصوبات شوراي عالي فرهنگي بود اشاره و با بيان اين مطلب كه علي رغم آنكه هيئت دولت نيز تشكيل اين ستاد را تصويب كرد اما در عمل ما شاهد عملياتي شدن آن نيستيم، گفت: متأسفانه زن و خانواده جايگاه خود را در نگاه مسئولان پيدا نكرده است.
نوبخت با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر اينكه مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در حد سياست است، گفت: مطابق فرمايش رهبري در مواردي كه نياز به قانون باشد بايد قانون وضع شود كه متأسفانه اين امر را نيز از سوي مجلس شاهد نبوديم.
وي به منشور حقوق و مسئوليتهاي زن در نظام جمهوري اسلامي اشاره و با بيان اين مطلب كه اين منشور در دنيا مورد توجه قرار گرفته است، خاطرنشان كرد: براساس اين منشور بايد اصلاح مقررات و تصويب قوانين را شاهد باشيم كه از سوي مجلس و دولت اين امر رخ نداده است.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان با اشاره به اينكه مجلس مصوبهاي را نداشته كه دولت را موظف به ارائه لايحهاي مبتني بر منشور حقوق و مسئوليتهاي زن كند، افزود: به همين دليل است كه شاهد مباحث پراكنده و غير كارشناسي فراوان در عرصه زنان هستيم.
مجلس هشتم مصوبه قابل قبولي در حوزه زنان و خانواده نداشته است
نوبخت به ضرورت تشكيل معاونت زنان اشاره و با بيان اين مطلب كه در دور احمدي نژاد نيز به ضرورت تشكيل اين معاونت از سوي شوراي فرهنگي اجتماعي زنان تأكيد شد، افزود: در مجلس هشتم كار جدي در ارتباط با حل مسائل زنان و خانواده صورت نگرفته است چه در بعد قانونگذاري و چه در بعد نظارت.
وي ادامه داد: ما منكر اقدامات صورت گرفته در بخش زنان و خانواده نيستيم اما مقايسه اقدامات انجام شده با آنچه مورد نياز جامعه است، قابل قبول نيست.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان با اشاره به اينكه يكي از علل و ريشههاي اين امر عدم وجود نگاه جامع به بحث زنان و خانواده است، خاطرنشان كرد: متاسفانه موضوع زنان همواره به موضوعي صنفي، قشري و گروهي تبديل شده نه موضوع كلان جامعه.
نوبخت يكي ديگر از مشكلات عرصه زنان و خانواده را تعداد كم زن نماينده مجلس دانست و گفت: بايد بگوييم در برخي موارد پيش نرفتن موضوع زنان مربوط به كم كاري زنان نماينده نيست بلكه تعداد كم آنان است.
اميدواريم در ادوار آينده مجلس شاهد حضور 40 زن نماينده در مجلس باشيم
وي ادامه داد: اميداواريم در دوره بعدي مجلس شاهد حضور حدود 30 تا 40 نفر از زنان نماينده در مجلس باشيم.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان بيان داشت: اين نگاه ما جنسيتي نيست و ما نميگوييم عدد زنان در مقايسه با مردان بيشتر شود بلكه مباحث تخصصي عرصه زنان مد نظر ماست.
نوبخت با بيان اين مطلب كه از جمله ويژگي هاي مهم در لايحه حمايت از خانواده ساماندهي دادرسي در محاكم قضائي در عرصه زنان و خانواده است، افزود: در احكام قضايي عرصه زنان و مشكلات مربوط به اين عرصه را در لايحه حمايت از خانواده برطرف كرده ايم.
براي تحكيم بنيان خانواده بايد نظام قانوني قدرتمندي در بخش زنان و خانواده داشته باشيم
وي با اشاره به فرمايش مقام معظم رهبري مبني بر اينكه ما بايد نظام قوي حمايتي از زنان در خانواده داشته باشيم، افزود: رهبر انقلاب تأكيد به تأمين حقوق زنان در فضاي خانه داشتند لذا بايد خلاء هاي موجود در اين عرصه بررسي و برطرف شود؛ چرا كه ما خانواده را بنياني اساسي در خانواده مي دانيم و بايد براي حفظ آن نظام قانوني قدرتمندي داشته باشيم.
رئيس سابق شوراي فرهنگي اجتماعي زنان با بيان اين مطلب كه افقهاي روشني براي آينده در عرصه زنان خانواده وجود دارد، افزود: ما نقاط ضعف و قوت خود را در عرصه زنان مي دانيم اما مهم اين است كه بايد همت و عزم خود را جزم كرده و از اقدامات شعاري خارج شده و در پي رفع كمبودها و نقص ها در جامعه زنان براييم تا جامعه اي پويا و مقتدر داشته باشيم.
به گفته نوبخت بايد تمامي امور به زنان نظامند شود.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰