کد خبر:۱۵۹۱۰۰

آيین بومی استقبال از محرم در روستای فیروزآباد یاسوج

مردم روستاي فیروزآباد با شیوه کوچه گردی و خبر رسانی در مورد محرم با خواندن اشعاري همچون «این علم از کیست که بی‌صاحب است، این علم از آن بنی‌هاشم است» هم ولایتی‌های خود و روستاهای همجوار را خبر می‌کردند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از یاسوج، هم زمان با آغاز ماه محرم، برخی روستاهای کهگیلویه و بویراحمد با آیین های بومی و سنتی به استقبال ماه محرم می روند.
 
روستای فیروزآباد یاسوج یکی از روستاهایی است که امسال هم زمان با آغاز ایام سوگواری سید و سالار شهیدان، این آیین سنتی را که رو به فرموشی می نهاد برگزار کرد.
 
در این آئین دینی و معنوی مردم روستا در زمان قدیم به علت نبود برق و امکانات، زنگوله و درا به یک چوب بزرگ می بستند و هر کس به سهم خود پارچه ای از رنگ قرمز، زرد، مشکی و سبز به آن چوب می بست و با عبور از کوچه پس کوچه های روستا به نوحه خوانی و مرثیه سرایی می پرداختند.
 
از جمله مواردی که می توان به آن اشاره کرد جمع آوری نذورات مردم روستا با شیوه کوچه گردی و خبر رسانی از ماه محرم با خواندن اشعاری برای اطلاع رسانی به هم ولایتی ها و روستاهای مجاور است.
 
« ماه محرم اومده؛ شادی رفته غم اومده»، «این علم از کیست که بی صاحب است؛ این علم از آن بنی هاشم است»، «ما عزادار حسینیم ای عزاداران سلام» و «شال عزا گردن کنید که محرم اومده؛ خیمه غم به پا کنید که محرم اومده» از جمله برخی از اشعار دسته جمعی است که مردم روستا برای اعلام آغاز ماه عزای حسینی در کوچه ها می خواندند.
 
مراسم های سنتی و آیین های مذهبی بومی در استان کهگیلویه و بویراحمد مدت هاست که رو به فراموشی نهاده و یا با تغییر رویه به سمت امروزی شدن می روند که لازم است متولیان فرهنگ و هنر استان در تقویت و ترویج این آیین ها که از دل خداجوی مردم روستایی استان برخاسته نهایت تلاش را داشته باشند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار