کد خبر:۱۶۲۱۲۵
معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي عنوان کرد؛

مراجعه ماهانه 700 بیمار از کشورهای خارجی به پژوهشگاه رویان

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي با بیان اینکه 20 درصد از زوج‌های جوان پس از ازدواج با مشكل ناباروري مواجه مي‌شوند، گفت: ماهانه حدود 700 بيمار از خارج كشور براي درمان ناباروري به پژوهشگاه رويان مراجعه مي‌كنند.
به گزارش خبرنگار علمي «خبرگزاري دانشجو»، دكتر سعيد قاضي‌ مغربي امروز در نشست خبري در ساختمان جهاد دانشگاهي گفت: جهاد دانشگاهي در سه ماموريت فرهنگي، پژوهشي و آموزشي مشغول به كار بوده و در سال های اخير فعاليت در بخش اشتغال دانش‌آموختگان را نيز در دستور كار خود قرار داده است.

وي افزود: فعاليت‌هاي جهاد دانشگاهي توسط 43 واحد دانشگاهي، 127 گروه پژوهشي، 117 مركز خدمات تخصصي، 10 مركز رشد و چند پارك علم و فناوري صورت مي‌گيرد.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي با تاكيد بر اينكه مفهوم پارك علم و فناوري و مراكز رشد از سي سال پيش توسط جهاد دانشگاهي در كشور بومي شده است، گفت: قالب‌هاي امروز كشور و توجه ويژه مسئولان متوجه مراكز رشد و پارك‌هاي علم و فناوري است و در اين زمينه جفايي در حق جهاد دانشگاهي شده است.

قاضي ‌مغربي اضافه كرد: جهاد دانشگاهي داراي ساختاري عمومي و غير دولتي بوده و تنها 20 درصد از بودجه آن توسط دولت تامين مي‌شود و تفاوت عمده اين نهاد با ساير مراكز پژوهشي دولتي همين امر است.

وي تاكيد كرد: در صورتي كه به جهاد دانشگاهي بيش از اين اعتبار و بها داده شود قطعا فعاليت‌هاي اين نهاد نمود بيشتري پيدا خواهد كرد. 
 
بازنگری در فعالیت گروه های پژوهشی جهاد دانشگاهی در سال گذشته
 
معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي با اشاره به بازنگري صورت گرفته در برخي از گروه‌هاي پژوهشي جهاد دانشگاهي طي سال گذشته گفت: بر اين اساس طي يك سال اخير 12 مركز خدمات تخصصي جديد در جهاد دانشگاهي تاسيس شده و 15 گروه پژوهشي جديد و تغيير نام يافته نيز در كارنامه جهاد دانشگاهي ثبت شده است.

قاضي ‌مغربي در ادامه با اشاره به تصويب 13 طرح در حوزه‌هاي بنيادي و پژوهش‌هاي اساسي گفت: اين طرح‌ها به ارزش 5.6 ميليارد تومان در حال حاضر در صنايع مختلف كشور در حال انجام است.

وي اضافه كرد: در زمينه فناوري‌هاي راهبردي نيز 13 طرح به ارزش 1.6 ميليارد تومان با ستادهاي مختلف معاونت علمي و فناوري منعقد شده كه تاكنون 6 طرح از آنها خاتمه يافته است.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي با بيان اينكه امروز 20 درصد ازدواج‌هايي كه انجام مي‌گيرد با مشكل ناباروري مواجه مي‌شود، گفت‌:‌ بهترين خدمات درماني به بيماران در زمينه ناباروري در مراكز مختلف جهاد دانشگاهي ارائه مي‌شود.

قاضي ‌مغربي تاكيد كرد: ماهانه حدود 700 بيمار از خارج از كشور براي درمان ناباروري به پژوهشگاه رويان مراجعه مي‌كنند.

وي با اشاره به آغاز به كار مراكز درمان ناباروري در استان‌هاي تبريز و اردبيل گفت: مركز ناباروري اهواز نيز به زودي افتتاح مي‌شود كه با افتتاح اين مركز برخي از بيماران كشورهاي همسايه از جمله عراق و كويت براي درمان به اين استان ها مراجعه خواهند كرد.
 
معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي پرداختن به پژوهش‌هاي تقاضامحور را از ديگر اولويت‌هاي جهاد دانشگاهي عنوان و تصريح كرد: برخي از تقاضاها و نيازهاي مراكز صنعتي و درماني به جهاد دانشگاهي ارائه مي‌شود كه بر اين اساس 10 طرح مبتني بر تقاضا با وزارت علوم منعقد شده است.
 
تصویب 372 طرح پژوهشی در جهاد دانشگاهی طی یکسال گذشته
 
قاضي مغربي اضافه كرد: در سال گذشته 372 طرح پژوهشي جديد در جهاد دانشگاهي تصويب شده، 408 طرح خاتمه يافته و در حال حاضر نيز 732 طرح پژوهشي در اين نهاد در حال انجام است.
 
وي با اشاره به آغاز برخي طرح‌هاي صنعتي و نيمه صنعتي با همكاري سازمان گسترش گفت: با توجه به تحريم‌هاي صورت گرفته در حوزه‌هايي همچون نفت، جهاد دانشگاهي يكي از ماموريت‌هاي اصلي خود را پژوهش در صنعت نفت، گاز و پتروشيمي قرار داده و در همين راستا 9 قرارداد پژوهشي به ارزش 12 ميليارد تومان نيز منعقد شده است.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي اضافه كرد: 3 طرح كلان ملي شامل طرح توليد سلول و فرآورده هاي بيولوژي رويان، ايجاد صنعت قشاء براي تهيه آب شرب و سامانه هوشمند خودرويي نيز به ارزش 58 ميليارد تومان آغاز شده است.

قاضي ‌مغربي ادامه داد: ‌تفاهم‌نامه‌اي به ارزش 3.7 ميليارد تومان براي ايجاد كسب و كار در زمينه‌هاي مختلفي از جمله الكترونيك، بيولوژيك و فناوري IT به امضا رسيده است.

وي ادامه داد: ‌در زمينه توسعه صنايع نوين نيز 4 تفاهم نامه به ارزش 14 ميليارد تومان با سازمان گسترش صنايع به امضا رسيده است.
 
ثبت 56 اختراع توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهی
 
معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي تصريح كرد: در سال گذشته هزار و 86 مقاله توسط پژوهشگران جهاد دانشگاهي به ثبت رسيد كه 430 عنوان در مجلات داخلي و خارجي و 647 عنوان در همايش‌ها و سمينار‌هاي مختلف ارائه شد.

قاضي وغربي تاليف 69 كتاب، 47 تاليف و 56 اختراع را از ديگر دستاوردهاي پژوهشگران جهاد دانشگاهي عنوان كرد.

وي راه‌اندازي شبكه آزمايشگاهي جهاد دانشگاهي را از ديگر اولويت‌هاي اين نهاد دانست و گفت: اين شبكه آزمايشگاهي بخشي از شبكه آزمايشگاهي كشور كه توسط وزارت علوم راه‌اندازي مي‌شود، بوده و پس از تاسيس به شبكه آزمايشگاهي كل مي‌پيوندد.

معاون پژوهش و فناوري جهاد دانشگاهي خاطرنشان كرد: دو طرح كلان ملي جهاد دانشگاهي شامل توليد برق و هيدروژن از پساب هاي شهري بين جهاد دانشگاهي تربيت مدرس و جهاد دانشگاهي مازندران و طراحي و ساخت سامانه جدايش مغناطيسي گراديان بالا بين جهاد دانشگاهي كرمان و دانشگاه شهيد باهنر كرمان به تصويب رسيد.

قاضي مغربي در پايان خاطرنشان كرد: نخستين همايش ملي دفاع سايبري نيز توسط جهاد دانشگاهي و با همكاري سازمان پدافند غير عامل 5 و 6 بهمن ماه سال جاري برگزار مي‌شود.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار