کد خبر:۱۶۴۵۰۷
مشروح برنامه «دیروز، امروز، فردا» با حضور لنکرانی، مقدم فر و نائینی؛

حماسه 9 دی، مهر «باطل شد» بر جریان فتنه زد/ کسانی که می گویند لیست نمی دهیم از سربازان دشمن هستند

مهمانان برنامه «دیروز، امروز، فردا» با اشاره به انتخابات پیش رو اعلام کردند: تحریم کنندگان انتخابات و یا کسانی که می گویند لیست نمی دهیم، شرایط مهیا نیست، قطعا سربازان دشمن در جنگ فتنه هستند.
به گزارش خبرنگار سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، برنامه «دیروز، امروز، فردا» پنج شنبه شب با حضور نائینی، رئیس ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی؛ دکتر مقدم فر، عضو ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی و دکتر لنکرانی، استاد دانشگاه(به صورت ارتباط تصویری) با موضوع بررسی و تبیین حماسه 9دی و فتنه پیش روی انتخابات مجلس نهم برگزار شد.
 
مشروح این برنامه به این شرح است:

مجری برنامه: آقای نائینی! رئیس ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی خیلی مسئولیت سنگینی است، چقدر توانسته اید با طراحی ها و سیاست گذاری ها، به وظیفه خود عمل کنید و اینکه بنا بر شنیده ها مراسم در این روزها آن طور که باید نبوده است، درست است یا نه؟
 
نائینی: ستاد بزرگداشت حماسه 9 دی یکی از ستادهای شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی است از سال گذشته تشکیل شد و امسال چند ماهی است که این مسئولیت به این حقیر واگذار شده است.
 
رویکرد کلی این ستاد تبیین و تحلیل این حماسه است، تبیین به معنی کالبدشکافی و بررسی ریشه ها و زمینه های شکل گیری فتنه 88، چگونگی شکل گیری حماسه 9 دی و آثار، پیامدها و اهمیت این حماسه؛ با این رویکرد، ستاد یک نقطه ای است برای توجه دادن به این حماسه بارز و بی نظیر؛ اما کسانی که این حماسه را خلق کردند با توجه به ظرفیتی که خودشان و بدنه اجتماع دارد در میدان هستند و حضور دارند.
 
در همین سالگرد حماسه 9 دی، کار خلاقانه و مبتکرانه در کشور زیاد انجام شده است، تولیدات فرهنگی، هنری و نمایشی فراوان، جشنواره های متعدد و متنوع و نشست های علمی و تخصصی، تقریبا ما 400 نشست در سراسر کشور داشتیم و فوق العاده مورد استقبال قرار گرفته است.
 
امروز صبح من سخنران برنامه ای در دانشگاه تبریز بودم که امام جمعه و استاندار نیز حضور داشتند و استقبال دانشجویان و اساتید بی نظیر بود، در سالن همایش های صدا و سیما هم همین طور.
 
مجموعه ستاد یک نقطه ای است برای اینکه غفلت متوجه این رویداد نشود بنابراین توجه دادن به این رویداد و یک روز تاریخی مورد توجه ستاد است.

مجری برنامه: آقای دکتر مقدم فر شما به عنوان عضو این ستاد آیا فکر می کنید این برنامه ریزی ها در قامت حماسه بزرگ 9 دی بوده است؟
 
مقدم فر: البته این طور نیست که کارها در حد و شایستگی این حماسه بزرگ باشد قطعا این طور نیست باید خیلی بیشتر از اینها کار بشود، زحماتی که آقای نائینی در ستاد کشیدند و کارهایی که در استان ها و در خیلی جاها به صورت خودجوش انجام شده کافی نیست این کار باید یک دبیرخانه دائمی در شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی داشته باشد.
 
این قیام مردمی باید خوب بررسی بشود و ابعاد آن سنجیده بشود و درس ها از آن گرفته شود، ما در تبیین به دنبال آموزه های این حماسه هستیم، یک پدیده ای رخ داده است و باید آموزه ها را از دل آن در بیاوریم و برای آینده عبرت بگیریم.
 
مجری برنامه: آقای نائینی شما 9 دی کجا بودید؟
 
نائینی: در تهران و در میدان انقلاب.
 
مجری برنامه: آقای نائینی یک سوال اساسی مطرح می شود، همه می دانند که 9 دی یک روزی است که همه قشرها با هر سلیقه ای به میدان امدند، چرا 8 ماه طول کشید که این جمعیت عظیم با طیف های فکری متفاوت به عرصه بیایند و این حماسه را بیافرینند، نمی شد که کمتر از 8 ماه بشود؟
 
نائینی: فتنه ای که در بستر انتخابات شکل گرفت یک جنگ نرم بود بسیار پیچیده بود و ابعاد مختلفی داشت و درک درست از آن صحنه فتنه گون به تعبیر رهبر انقلاب کار سختی بود، مردم به تدریج که اتفاقات افتاد بصیرت شان افزایش پیدا کرد تا رسیدیم به حادثه عاشورا که همه تردیدها برطرف شد.
 
برخی نخبگان کشور متاسفانه در زمانی که نیاز بود به میدان نیامدند و از مواضع رهبر انقلاب دفاع نکردند با فتنه مقابله نکردند به توضیح و روشنگری نپرداختند و به آن وظیفه تاریخی خود عمل نکردند و حتی به فتنه کمک کردند و با سکوت شان و کوتاهی شان یک تاخیری ایجاد کردند و به فتنه دامن زده شد؛ موج آفرینی هایی که جریان فتنه به راه انداخت فضا را غبارآلود کرد به همین جهت است حرکت مردم یک حرکت  با اهمیت و با ارزش و بارز است چون این حرکت در فضای فتنه گونه برگزار شد.
 
مردم درست تشخیص دادندد اما اگر نخبگان کشور از همان هفته های اول به مقابله با فتنه می پرداختند و صحنه را به درستی برآورد می کردند و به روشنگری جامعه می پرداختند قطعا کمک بیشتری انجام می شد.
 
من خودم بعد از خطبه 29 خرداد حضرت آقا، منتظر 23 تیر بودم.
 
مجری برنامه: همیشه مردم از خواص جلوتر بودند، به گفته آقای نائینی اگر یک سری خواص زودتر عمل می کردند شاید مردم زودتر به صحنه می آمدند، آقای مقدم فر نظر شما چیست؟

مقدم فر: من می خواهم یک مقدار به عقب تر بروم. پیرو تایید فرمایشات دکتر نائینی، البته این که چرا 8 ماه طول کشید باید بگویم الان دو سال است از این ماجرا می گذرد باید یک مقدار بیشتر از آنکه رویدادها را مرور کنیم باید تحلیل داشته باشیم و درست و عبرت بگیریم و نگاهی به آینده داشته باشیم.
 
بنده معتقدم که ما چون غافلگیر شدیم یک مقدار طول کشید، نکته نائینی درست است ولی فقط این عامل نبود، دستگاهای رسانه ای و اطلاعاتی و دستگاه های مختلف که مسئولیت کنترل و نظارت، تبیین و اطلاع رسانی را به عهده دارد مهیای یک پدیده با آن وزن و سنگینی که ما به آن جنگ نرم می گوییم و به تعبیر رهبر انقلاب فتنه و غبارآلودی که شناخت دوست و دشمن و حق و باطل دشوار است، نبودند.
 
ما خودمان را آماده نکردیم چون آماده نبودیم یک مقدار حرکت دیر شد اگر ما از قبل آماده بودیم سریع تر و بهتر می توانستیم این قضیه را مهار کنیم، البته نقش رهبر معظم انقلاب در اینجا بی بدیل بود.
 
حضرت آقا سه ماه قبل از انتخابات اول فرودین 88 که طبق سنت در حرم امام رضا سخنرانی فرمودند آنجا نکته ای را هشدار دادند و فرمودند که عده ای به دنبال تشکیک در سلامت انتخابات هستند و می خواهند از این دریچه انتخابات آینده را زیر سوال ببرند.
 
ما 29 انتخابات داشتیم همه در سلامت، مکانیزم معین و مردم هم قبول دارند؛ آقا هشدار جدی دادند ولی همه جدی نگرفتند، مسئولیی که باید آن موقع هشدار رهبر انقلاب را جدی می گرفتند و ساز و کارها را آماده می کردند این کار را انجام ندادند.
 
آقا کلید واژه فتنه را مشخص کردند و هشدار دادند، همه دستگاه ها باید خودشان را آماده می کردند ولی این کار را نکردند تا آشوب ها در خیابان ها و تهران انجام شد؛ چند دادگاه صورت گرفت و چند تا از مجرمین در دادگاه آمدند گفتند که رمز آشوب تقلب بود، یعنی همان حرفی را زدند که آقا در مشهد هشدار داده بودند ولی مسئولان جدی نگرفتند.
 
ما غافلگیر شدیم، رهبر انقلال 20 سال بود که نسبت به این جنگ نرم هشدار داده بودند بعد از دوران دفاع مقدس ما وارد عرصه جنگ نرم شدیم یعنی دو دهه ما درگیر بودیم، تهاجم فرهنگی، شبیخون فرهنگی و ناتوی فرهنگی این ها همه کلید واژه هشدار رهبر انقلاب است و باید مسئولان جدی می گرفتند.
 
مجری: آقای دکتر لنکرانی! آقای مقدم فر و نائینی به غافلگیری اشاره کردند شما چقدر این غافلگیری را قبول دارید و اینکه  چقدر در این عرصه غافلگیر شدیم و این که آقای مقدم فر به بیانات رهبر انقلاب در اوایل سال 88 در مشهد اشاره کردند که این کلید واژه ها را آقا ارائه کرده بودند و درست یک هفته بعد دز  نماز جمعه تهران همان مسیر پیش گرفته می شود آیا آن هم غافلگیری بود یا نه؟

دکتر لنکرانی:  همان طور که دوستان فرمودند 29 خرداد یک هفته بعد از انتخابات خطبه های تاریخی ادا شد و در آن خطبه های تاریخی بسیاری از ابهامات برطرف شد و ما می بینبم که بعد از این تاریخ آن عقبه ای که آشوب های خیابانی را دنیال می کرد عملا از بین رفت و آن پیروزی 40 میلیونی رای تثبیت شد و این فتنه گرها که امید داشتند بتوانند با یک عقبه اجتماعی در واقع نظام را تحت فشار قرار بدهند عملا عقبه خود را از دست دادند.
 
اما اینکه چرا بین 29 خرداد و 9 دی این قدر فاصله است من فکر می کنم مردم ما منتظر بودند دستگاه های رسمی و سیاسون این قضیه را خاتمه بدهند چون آن قضیه را در بین خودشان خاتمه یافته می دیدند و آنچه باعث شد که در واقع این فاصله زمانی پیش بیاد در واقع نوعی کم کاری دستگاهای مسئول و سیاسیون بود که هم در فتنه گرها  جرات ایجاد می کرد که آنها امیدوار بشوند که می توانند وارد جنگ فرسایشی بشوند و هم در واقع مردم را منتظر گذاشته بود که آن کسانی که مسئول هستند در واقع باید این کار انجام دهند.
 
شما ملاحضه بفرمایید در ماه های اول یک عده ای که مسئولیت داشتند و باید به قضیه به شکل اساسی رسیدگی می کردند به جای اینکه به ریشه های این موضوع بپردازند موضوعات فرعی را اصل قرار می دادند و گروهای تحقیق و تفحص برای موضوعاتی تشکیل می دادند که شاید به نوعی موضوع اصلی را به فراموشی می برد و مردم ما منتظر بودند که دستگاه ها کار اصلی خودشان را انجام دهند و در واقع این فتنه طولانی نشود.
 
خصوصیت اصلی 9 دی این بود که مردم ناامید شدند از این مسیر و خودشان به صحنه آمدند و همان طوری که رهبر انقلاب اخیرا فرمودند 9دی و آن حضور پرشور و عاشورایی مردم لازم بود که به این جریان فتنه مهر باطل زده شود.
 
در مورد این موضوع هم بحث خواهد شد ما با فتنه های دیگری هم روبرو هستیم و درست است که آن شکل فتنه مرده است ولی با فتنه های دیگری با اشکال مختلف روبرو هستیم ولی می خواهم روی این نکته تاکید بکنم که شاید مهمترین ویژگی 9 دی این بود که مردم دیدند با حضور خودشان می توانند این صحنه را به نفع نظام جمهوری اسلامی رقم بزنند و دیگر از کسی امید همراهی و پایان بخشیدن به این ماجرا نمی توانند داشته باشند و خودشان با حضور میلیونی و خودجوش این حماسه را رقم زدند و خیلی جالب است که این حضور از دستگاه های رسمی نبود و یک حضور خودجوش مردمی بود و این هم یک افتخار دیگری بود برای 9 دی یعنی همان طوری که در روز عاشورا مردم خودشان به صحنه آمدند و کسی کسی را دعوت نکرد 9 دی هم یک صحنه کاملا خودجوش بود  که طی آن مردم دفاع از نظام اسلامی را به ظهور گذاشتند.
 
مجری برنامه: آقای نائینی چقدر سیاسیون و دستگاه های ما پیام اصلی 9 دی را گرفتند و هستند خواصی که اصلا این پیام را نگرفته باشند؟

نائینی: در فتنه کسانی بودند که سابقه انقلابی داشتند، نخست وزیر امام در دو دوره، رئیس مجلس در دو دوره و رئیس جمهور در دو دوره، اینها پرچم امام را در دست گرفتند و به جنگ میراث امام یعنی نظام آمدند و الان همن خیلی هم باور ندارند و پیام حماسه 9 دی را نگرفتند.
 
مجری برنامه: آقای مقدم فر! دیروز گزارش کمیسیون اصل نود در خصوص فتنه در مجلس قرائت شد آیا طبق این گزارش الان هم بسترسازی برای فتنه وجود دارد که نسبت به آن هشیار باشیم؟

مقدم فر: گزارش جامع و خوبی بود هر چمد که خیلی دیر ارائه شد، یکی از ابعاد این گزارش نفوذ جریان خارجی و تماس ها و ارتباط هایی بود که عوامل داخلی با بیرون داشتند؛ ما نباید اجازه بدهیم که فتنه رشد کند باید فتنه را در نطفه خفه کنیم چون جمع کردن آن دشوار می شود.
 
مجری برنامه: آقای لنکرانی صحبتی از شما خواندم که خلی صریح  اعلام کردید که برخی به دنبال حواشی امنیتی برای انتخابات مجلس نهم هستند و می خواهند فتنه دیگری را بوجود بیاورند آیا برای حرف های خودتان مستنداتی هم دارید؟

لنکرانی: توقع ما از دشمن فقط دشمنی است ولی از دوستان توقع دوستی داریم عده ای با سکوت خوشان باعث پر رو شدن عقبه های داخلی دشمن شدند برای اینکه به فتنه گری های خودشان ادامه بدهند، حتما دشمن برای انتخابات آینده برنامه دارد عقبه های داخلی آنها نیز همان عقبه های داخلی فتنه 88 هستند که در گزارش کمیسیون اصل نود آمده است.

مجری برنامه: آقای لنکرانی اگر 9 دی اتفاق نمی افتاد چه می شد؟

لنکرانی: اگر 9 دی اتفاق نمی افتاد این فتنه می توانست امتداد پیدا کند و حتی طبق برنامه ریزی دشمن به جنگ داخلی تبدیل شده و در نهایت به براندازی منجر گردد؛ در ضمن عقبه دانشجویی 9 دی خیلی پرشورتر از صحنه های دیگر بود.
 
مجری برنامه: آقای مقدم فر! آیا اگر فتنه ای دیگر در آینده اتفاق بیفتد آیا از ما پذیرفته است که بگوییم باز هم غافلگیر شدیم؟

مقدم فر: فتنه ها یک جور و یک شکل نیستند اگر ما از یک ویروس و یک فتنه واکسینه شدیم دشن سراغ یک ویروس و فتنه دیگر می رود ما باید هوشیار باشیم ما در فتنه 88 فریب خوردیم ما الان رهبر حکیمی داریم که هدایت گری می کنند و هشدار می دهند مهم این است که به این هشدارهای رهبر انقلاب توجه داشته باشیم.
 
ما انتخابات مجلس را در پیش رو داریم دشمن کارهای مختلفی می تواند انجام دهند مثل ادعای تقلب، موج رد صلاحیت ها و راه اندختن جنگ های قبیله ای و قومی، ما باید پیش بینی کنیم تا دیر نشده باید بحث شود و برآورد بشود و مسئولان میزگرد تخصصی بگذارند و مسئولان فکر کنند تا فتنه شکل نگیرد؛ چشم فتنه را باید به هنگام کور کنیم.
 
مجری برنامه : آقای نائینی الان چقدر نسبت به نقشه های دشمن و فتنه های آنان توجه می شود و روی آن کار صورت می گیرد؟

نائینی: الان توجه به کار دشمن در مقایسه با دوره های گذشته بیشتر است خود فتنه 88 کمک کرد تا باور به جنگ نرم تقویت بشود چون تقویت شده است الان مسئولان ما هوشمندتر عمل می کنند.
 
مجری برنامه: آقای لنکرانی اسنادی که گفته بودید ارائه می کنید؟

لنکرانی: اگر بحث هایی که در رسانه های غیر پنهان یعنی رسانه هایی که در دسترس همه است را دنبال کنیم متوجه می شویم که برخی از افراد در همین ماه های اخیر مجددا بحث اینکه انتخابات ممکن است ناسالم باشد، انتخابات را دولت باید سالم برگزار کند و امثال این شبهات را مطرح کردند، در کنار این، بحث نامه تعدادی از فعالان دوره اصلاحات را می بینبیم که به فاصله کوتاهی با همین مضمون در رسانه ها منتشر می شود به نظر می رسد این دو اقدام آزمایش فضای عمومی کشور بود که خوشبختانه در فضای عمومی مورد اعتنا قرار نگرفت.

مجری برنامه: اقای مقدم فر! سربازان این روش های مختلفی که دشمن می خواهد برای انتخابات پیاده بکند چه کسانی خواهند بود؟

مقدم فر: اگر اهداف دشمن را شناسائی کنیم سربازان مشخص می شوند چه سربازانی که مستقیما برای دشمن عاملیت دارند چه آنهایی که از سر غفلت و نادانی برای دشمن کار می کنند، دشمن می خواهد انتخابات را به آنارشی و هرج و مرج بکشاند همانند انتخابات 88، دشمن در هدفه اول به دنبال ایجاد هرج و مرج و انارشی و ناامنی است و همزمان با هدف اول تلاش می کند تا مشارکت مردم را کاهش بدهد و کاری بکند تا مردم کمتر پای صندوق ها بیایند.
 
الان چه کسانی دارند برای دشمن سربازی می کنند؟ دشمن به دنبال کاهش مشارکت مردم است، بی تفاوتی مردم به سرنوشت خودشان خواست آمریکا، اسرائیل و همه دشمنان نظام است، کسانی سربازان دشمن هستند که انتخابات را تحریم می کنند و کسانی که می گویند لیست نمی دهیم و یا اینکه می گویند شرایط آماده نیست.
 
آقای فلان حزبی که می گویی من در انتخابات شرکت نمی کنم شما حرف آمریکا را می زنید و خواست دمشن را تکرار می کنید.
 
در پایان چیزی که باید بگویم این است که در انتخابات پیش رو حضور حداکثری و مشارکت گسترده ای خواهیم داشت چون هر وقت هجمه های دشمن زیاد بوده نتیجه عکسی گرفته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار