معضل بدحجابي در دانشگاه‌ها با بخشنامه حل نمي‌شود/شركت بيش از 800 عضو هيئت علمي در انتخابات مجلس
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۶۷۱۴۳
در همايش معاونان فرهنگي دانشگاه ها عنوان شد؛

معضل بدحجابي در دانشگاه‌ها با بخشنامه حل نمي‌شود/شركت بيش از 800 عضو هيئت علمي در انتخابات مجلس

سخنرانان پنجاهمين همايش معاونان فرهنگي دانشجويي دانشگاه‌ها تاکید کردند که معضل ‌بدحجابي در دانشگاه‌ها با صدور بخشنامه حل نمي‌شود.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، پنجاهمين گردهمايي معاونان فرهنگي دانشجويي دانشگاه ها صبح امروز در وزارت علوم برگزار شد، متن كامل سخنراني هاي اين گردهمايي در ذيل آمده است.
 
دشمن در جريان انتخابات به دنبال ايجاد سكو در دانشگاه‌هاست
 
دكتر دانشجو، وزير علوم در اين گردهمايي گفت: يكي از مسائلي كه به نظر مي‌رسد در جريان انتخابات به وجود آمده، طمع دشمن در ايجاد اختلاف در مشاركت حداكثري است.
 
وي افزود: اين در حالي است كه مشاركت حداكثري چشم طمع دشمن را كور مي‌كند و نقشه دشمن را كه مي‌خواهد در جريان انتخابات، فتنه ايجاد كند، برملا خواهد كرد.
 
وزير علوم با بيان اينكه فضاي دانشگاه بايد فعال شود، ادامه داد: انتظار مي‌رود كه دانشگاه وارد دعواهاي سياسي و جناحي نشود؛ چرا كه ورود به دعواهاي سياسي در شان دانشگاه نيست.
 
دانشجو گفت: دشمن به دنبال ايجاد سكو در دانشگاه‌هاست تا اين مراكز علمي را در جريان انتخابات به فضاي درگيري و مسائل جناحي تبديل كند، اما دانشگاهيان ما اين كار را نخواهند كرد و اگر هم در دانشگاه ها دعواهاي جناحي صورت گيرد با آن برخورد قانوني خواهد شد.
 
وي ادامه داد: هر كسي كه تصور مي كند منظور از فعال بودن دانشگاه‌ها در زمان انتخابات ايجاد جنجال‌هاي سياسي است، در اشتباه است، بنابراين انتظار مي‌رود كه دانشگاهيان ما اهميت انتخابات را در زمان تبليغات تبيين كرده و مشاركت حداكثري را با گفتمان‌سازي در ميان مردم ايجاد كنند.
 
وزير علوم گفت: موضوع‌هاي راجع به انتخابات بايد در دانشگاه‌ها مشخص شود و پرسش و پاسخ در فضايي آرام و منطقي صورت گيرد.
 
شركت بيش از  800 نفر اعضاي هيئت علمي در انتخابات مجلس
 
همچنين دكتر خواجه سروي، معاون فرهنگي وزير علوم گفت: انتظار ما اين است كه دانشگاه‌هاي ما در انتخابات پيش رو ايفاي نقش كرده و كساني كه مورد تاييد قرار گرفته اند با استفاده از ظرفيت تشكل‌ها در دانشگاه‌ها دعوت شوند و به طور كلي ظرفيت دانشگاهي در خدمت انتخابات قرار گيرد.
 
وي ادامه داد: تبليغات از 8 بهمن‌ماه آغاز مي‌شود و بايد دانشگاه‌ها به ويژه دانشگاه تهران از اين فرصت يك ماه استفاده كرده و با گفتمان سازي، مشاركت حداكثري را در دانشگاه‌ها ايجاد كنند.
 
خواجه سروي در خصوص آئين نامه كرسي‌هاي آزاد انديشي نيز گفت: اين آئين نامه تكميل شده و نهايتاً تا شنبه آينده به دانشگاه‌ها ابلاغ شود.
 
معاون فرهنگي و اجتماعي وزير علوم افزود: آئين نامه جديد نسبت به گذشته تسهيل شده و سخت گيري‌ها كاهش يافته كه گفت‌و‌گويي آزادانه در دانشگاه‌ها شكل بگيرد و انتظار ما اين است كه دبير هيئت نظارت بر تشكل‌ها، مسير برگزاري كرسي‌هاي  آزاد انديشي را در دانشگاه‌ها هموار كند.
 
وي همچنين از تاسيس باشگاه آزاد انديشي در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: براساس آئين نامه، باشگاه آزاد انديشي تأسيس مي‌شود و اميدواريم با رفع موانع آئين نامه به سرعت اين فضا وارد دانشگاه شود.
 
خواجه سروي گفت: انتظار اين است كه تمهيدات لازم انديشيده شود تا دانشگاه‌هاي ما دستخوش تحولات زودگذر سياسي نشود.
 
معاون فرهنگي و اجتماعي وزير علوم اضافه كرد: اواخر بهمن ماه، تقويم فرهنگي نيم سال دوم تحصيلي دانشگاه‌ها ارائه مي شود، اين در حالي است كه دانشگاه‌هايي كه تاكنون اين تقويم را داشته اند، در كارهاي فرهنگي موفق‌تر بوده‌اند.
 
وي گفت: برنامه راهبردي كلي و سند تحول فرهنگي به دانشگاه‌ها به زودي ابلاغ مي شود، همچنين به زودي كارگروه نظارتي و فرهنگي استاني براي تقويت بخش فرهنگي تشكيل مي شود و از دانشگاه‌هاي مادر براي نظارت استفاده مي گردد.
 
خواجه سروي در خصوص ايجاد صندوق قرض الحسنه دانشجويي گفت: صندوق قرض الحسنه دانشجويي در چند دانشگاه تأسيس شده و وزارت علوم در نظر دارد به برخي از دانشگاه‌ها مبلغ 10 ميليون تومان و به برخي ديگر مبلغ 5 ميليون تومان كمك كند تا اين صندوق در تمامي دانشگاه‌ها راه اندازي شود.
 
معاون فرهنگي و اجتماعي وزير علوم در ادامه خاطرنشان كرد: معاونان فرهنگي بايد از ظرفيت ساير معاونت‌ها استفاده كرده و شوراي تبادل بين معاونت‌ها در دانشگاه‌ها را جدي بگيرند.
 
وي در خصوص حضور در راهپيمايي 22 بهمن امسال گفت: حضور در راهپيمايي 22 بهمن امسال، سرنوشت ساز و اساسي است و در ابلاغي كه به شوراي فرهنگي دانشگاه‌ها شده انتظار مي رود كه دانشگاه به عنوان هويتي مستقل در راهپيمايي 22 بهمن و انتخابات حضور داشته باشد و از ظرفيت دهه فجر استفاده كند.
 
خواجه سروي در خصوص شهداي جهاد علمي گفت: بايد پديده شهداي علمي را پاس بداريم و پيشنهاد من اين است كه دانشگاه‌ها تا چهل روز بين دو نماز ظهر و عصر زماني را به بيان مطالبي در خصوص شهداي جهاد علمي اختصاص دهند.
 
معاون فرهنگي و اجتماعي وزير علوم همچنين از مسابقه طراحي  ملي نشان ويژه جهاد علمي خبر داد و گفت: طراحي اين نشان به صورت ملي در فضاي استادي و دانشجويي مطرح شده و از دانشگاه‌هاي هنر، انتظار بيشتري براي طراحي اين نشان داريم.
 
وي از شركت بيش از  800 نفر اعضاي هيئت علمي در انتخابات مجلس نهم خبر داد و گفت: انتظار اين است كه بستري فراهم شود تا با اين تعداد استاد شركت كننده، فضاي دانشگاه را انتخاباتي كنيم.
 
خواجه سروي همچنين از معاونان فرهنگي و اجتماعي دانشگاه‌ها خواست، هرچه زودتر گزارش عفاف و حجاب در دانشگاه‌هايشان را ارائه دهند. 
 
کرسی‌هاي آزاد انديشي باید با رعایت ضوابط و قوانین موجود در آیین‌نامه برگزار شوند
 
همچنين دکتر جلیل دارا در گردهمایی معاونان دانشجویی و فرهنگی دانشگاه‌ها پس از رونمایی از سایت کرسی‌های آزاداندیشی گفت: این سایت، مرجع کرسی‌های آزاداندیشی است و گزارش برگزاری کرسی‌ها در دانشگاه‌ها در این سایت منتشر می‌شود.
 
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم اضافه کرد: مصاحبه‌ها و مقالات در خصوص کرسی‌های آزاداندیشی در این سایت جمع‌بندی می‌شود؛ همچنین بخش گزارش این سایت، گزارش برگزاری کرسی‌های آزاداندیشی در دانشگاه‌ها را منتشر خواهد کرد.
 
وی گفت: آدرس این سایت www.korsiha.ir است که دانشگاه‌ها می‌توانند گزارش برگزاری کرسی‌ها را در این سایت منتشر کنند.
 
دارا همچنین از تشکیل کمیته انتخاب کرسی‌های برتر خبر داد و گفت: ماه گذشته کرسی عقل و دین از دانشگاه اصفهان به عنوان کرسی برتر انتخاب شد.
 
مدیرکل فرهنگی وزارت علوم گفت: طراحی فضای مجازی در این سایت نیز در  دستور کار است که بانک جامع از وضعیت کرسی‌های آزاداندیشی و بخشی به نام آموزش کرسی‌ها در آن گنجانده شده تا مرجع جامعی برای کرسی‌های آزاداندیشی باشد.
 
وی اضافه کرد: در جشنواره آینده نیز از دانشگاه‌هایی که کرسی‌های برتر را برگزار کردند، تقدیر می‌شود.
 
دارا خاطرنشان کرد: کرسی‌ها باید با رعایت ضوابط و قوانین موجود در آیین‌نامه برگزاری در دانشگاه‌ها تبلیغ شده و از لحاظ کیفی ارتقا یابند. 
 
‌بدحجابي در دانشگاه‌ها با صدور بخشنامه برطرف نمي‌شود 
 
همچنين حجت‌الاسلام قرائتي در اين گردهمايي عنوان كرد: بيش از سه ميليون دانشجو در دانشگاه‌هاي كشور مشغول به تحصيل هستند كه به اندازه اين تعداد دانشجو دانشگاه ها بودجه فرهنگي دريافت مي‌كنند؛ بنابراين بايد مشخص شود كه اين بودجه فرهنگي در كجا هزينه مي شود.
 
اين استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: اغلب بودجه هاي فرهنگي در دانشگاه‌ها فقط صرف كتاب و كتابخانه مي‌شود، در صورتي كه فرهنگ ما تنها كتاب و كتابخانه نيست، بلكه بايد روي مغز دانشجويان نيز كار شود.
 
وي اضافه كرد: شبهات ديني كه در ذهن دانشجويان است، بايد برطرف شود؛ بنابراين بودجه فرهنگي بايد خرج اعتقادات، دين، نماز و شبهه‌زدايي شود.
 
قرائتي يكي از مشكلات دانشگاه‌ها را بدحجابي عنوان كرد و گفت: ‌بدحجابي در دانشگاه‌ها با صدور بخشنامه برطرف نمي‌شود، بلكه بايد به صورت ارشادي حل شود و براي دانشجو مشخص شود كه اين معضل ضررهاي بسياري براي دانشگاه‌ها در پي دارد.
 
اين استاد حوزه و دانشگاه اضافه كرد: گاهي صحبت خصوصي با دانشجويان موثرتر از راه‌هاي ديگر است و مي‌تواند اثرات بهتر و بيشتري داشته باشد.
 
وي با تاكيد بر اينكه مشكل فرهنگي در دانشگاه‌هاي ما جاي ديگر است، گفت: غفلت از قرآن و دوري از دستورات نهج‌البلاغه از مهمترين مشكلات فرهنگي در دانشگاه ها محسوب مي شود.
 
قرائتي اضافه كرد: قرآن بايد در دانشگاه مطرح شود؛ چرا كه هر سوال و يا استدلالي كه دانشجويان با آن رو‌به‌رو باشند؛ راجع به اخلاق، آيات اخلاقي‌ و راجع به سياست و ... در قرآن وجود دارد.
 
اين استاد حوزه و دانشگاه با بيان اينكه‌ بودجه‌هاي فرهنگي در دانشگاه ها بي‌دليل خرج مي‌شود، بدون اينكه كار فرهنگي مثبتي در دانشگاه‌ها صورت گيرد، تاكيد كرد: معاونان فرهنگي بايد بدانند در همين دانشگاه‌ها بود كه دانشجوياني مانند مطهري‌ها و چمران‌ها تربيت شدند؛ بنابراين بايد هزينه اي ويژه اي را در اين زمينه مصرف كنيم و با كار فرهنگي آنها را كشف كنيم.
 
وي در خصوص انتخابات پيش رو و راهپيمايي 22 بهمن نيز گفت: ملت عزيز ايران و بخصوص دانشجويان بايد هر چه پرشورتر در راهپيمايي 22 بهمن شركت كنند؛ چرا كه اگر تعداد شركت‌كنندگان كم باشد، عزت ايران زير سوال مي‌رود.
 
قرائتي خاطرنشان كرد: مشكل دانشگاه‌هاي ما اين است كه قرآن را در حد مراسم در دانشگاه‌ها برگزار مي‌كنند و به آن زياد اهميت نمي‌دهند، در صورتي كه بايد تفسيرهاي قرآن در دانشگاه‌ها برگزار شود تا از اين طريق مشكلات فرهنگي دانشگاه ها كاهش يابد. 
  
پربازدیدترین آخرین اخبار