دليل ضعف مجلس هشتم واگرايي گروه‌ها بود/تقليد از غرب در رفتار بسياري از اساتيد دانشگاه مشهود است
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۴۰۴۸
امين‌زاده در گفت‌وگوي تفصيلي با «خبرگزاري دانشجو»:

دليل ضعف مجلس هشتم واگرايي گروه‌ها بود/تقليد از غرب در رفتار بسياري از اساتيد دانشگاه مشهود است

استاد دانشگاه تهران تاكيد كرد: در مجلس هفتم هم‌سويي بيشتري ميان نمايندگان بود، اما در مجلس هشتم به دليل حضور طيف‌هاي مختلف و واگرايي ميان احزاب قدرت نمايندگان تضعيف شد.

الهام امين‌زاده در گفت‌وگو با خبرنگار سياسي «خبرگزاري دانشجو»، با بررسي عملكرد مجلس هفتم گفت: بانوان حاضر در مجالس هفتم و هشتم سعي كردند به طور فعال در طرح‌هاي ارائه شده از سوي مجلس حضور داشته باشند.


وي افزود: در مجلس هشتم به دليل حضور طيف‌هاي مختلف و واگرايي ميان احزاب فراز و  فرودهاي زيادي وجود داشت كه اين چند پارگي سبب تضعيف و فرسايش قدرت نمايندگان و به ثمر نرسيدن طرح‌ها و لوايح شده بود، اما در مجلس هفتم هم‌سويي بيشتري ميان نمايندگان وجود داشت.

 

نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي پيرامون عملكرد خود در مجلس هفتم عنوان كرد: در دوره هفتم دو طرح را به مجلس ارائه دادم و در يك طرح نيز جزو طراحان آن بودم.


امين زاده گفت: طرح نخست پيرامون الزام دولت به حمايت از حقوق و مسئوليت‌هاي زنان در عرصه‌هاي داخلي و بين‌المللي بود كه اين قانون يك قانون مرجع است و مجلس هميشه و در هر زمينه اي مي‌تواند اجراي اين قانون را از دولت مطالبه كند.


وي ادامه داد: طرح دوم در رابطه با زنان شاغلي بود كه فرزند معلول دارند كه اين طرح در مجلس هشتم به تصويب رسيد و طبق اين قانون زنان شاغلي كه فرزند معلول دارند براي رسيدگي به فرزندان خود مي‌توانند از خدمات نيمه‌وقت و بازنشستگي زودرس استفاده كنند.

 

نامزد نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي افزود: از جمله ساير فعاليت ها، اصلاح ماده 1 و 7 قانون خدمات بانوان در رابطه با حق‌الارث زنان بود؛ چرا كه در قانون قبلي زنان تنها يك هشتم از اعيان و ساختمان را تنها به ارث مي‌بردند و در قانون جديد عرصه و زمين ملكي نيز با اجازه مقام معظم رهبري به اين قانون اضافه شد و در مجلس هشتم به ثمر رسيد.

 

در عرصه قوانين مربوط به زنان ضعيف عمل كرديم

 

امين زاده تاكيد كرد‌: در عرصه قوانين مربوط به زنان هنوز ضعيف عمل كرده‌ايم، بخصوص در بيمه خانم‌هاي سرپرست خانوار و زنان خانه‌داري كه از فعاليت‌هاي داخل خانه مانند صنايع دستي امرار معاش مي‌كنند.

 

وي پيرامون برنامه‌هاي پيش روي مجلس نهم گفت: لايحه بيمه كلي زنان را دولت ارائه داده، اما در مجلس بحث بار مالي آن همچنان مطرح است؛ چرا كه طبق اين طرح تمام زنان خانه‌دار بيمه خواهند شد، بنابراين بهتر است كه به صورت تقسيم‌بندي اين طرح در كشور اجرا شود و بيمه زنان سرپرست خانوار، زنان بدسرپرست و زناني كه از طريق شغل‌هاي خانگي امرارمعاش مي‌كنند در اولويت قرار گيرند.


نماينده دور هفتم مجلس شوراي اسلامي گفت: پيشنهاد بعدي ترويج عمومي ورزش و تفرج روحي براي زنان است، بسياري از بانوان كشور دسترسي به امكان ورزشي نداشته و يا قادر به پرداخت هزينه‌هاي بالاي سالن‌هاي ورزشي نيستند، بنابراين مي‌توان مانند طرح كارت منزلت ويژه سالخوردگان طرح مشابهي براي استفاده زنان از برخي خدمات ارائه داد.


امين زاده افزود: يكي ديگر از مسائل مهم نظام تامين اجتماعي است و متاسفانه قانون ايران در اين زمينه كامل و كافي نيست، بنابراين انجام طرح بيمه جامع براي مردم و تمام مشاغل و ارائه خدمات كافي لازم و ضروري است.
 

وي تاكيد كرد: ضعف قانون تامين اجتماعي سبب ناامني و بي انگيزگي در عرصه فعاليت‌هاي اقتصادي شده كه بايد سامان يابد؛ به گونه‌اي كه دغدغه افراد خدمت به كشور و رشد آن باشد.

 

به شكل گيري پارلمان آسيايي مي توان اميد داشت

 

نامزد نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي درباره طرح پارلمان آسيايي گفت: در عرصه بين‌الملل با توجه به مطالعات صورت گرفته معتقدم هم‌گرايي روحي در ميان مردم آسيا بسيار بيش از دو قاره اروپا و آفريقا است و مي توان به شكل گيري پارلمان آسيايي اميد داشت و بر همين اساس يك معاهده دوستي را در مجلس هفتم طراحي كرده و به اطلاع 44 كشور آسيايي رسانديم.


امين زاده افزود: چون در آن زمان نماينده ايران در شوراي اجرايي مجالس و پارلمان‌هاي آسيايي بودم تا مرحله تصويب طرح دنبال شد، اما اكنون از نتايج آن مطلع نيستم و مجمع پارلمان‌هاي آسيايي مي‌تواند روزي به پارلمان آسيا تبديل شود.

 

نامزده نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي پيرامون شور انتخاباتي در دانشگاه‌ها گفت: متاسفانه هنوز آن گونه كه بايد دانشگاه‌ها در سراسر كشور در امر انتخابات فعال نشده‌اند و البته به دليل تخريب هاي صورت گرفته ميان تشكل‌هاي سياسي اكثر دانشگا‌ه‌ها از اين امر پرهيز مي‌كنند.


وي افزود: متاسفانه زماني كه بين مردم حضور مي‌يابيم به دليل تخريب‌هاي صورت گرفته توصيه مي‌شود كه شاخه سياسي خود را معرفي نكنيم، بنابراين بيشترين تاكيد من در جلسات مختلف انتخاب افرادي است كه نخبه، متعهد، دلسوز و كم‌حاشيه و داراي شعور سياسي در عرصه داخلي و بين‌الملل مي‌باشند؛ چرا كه متاسفانه بسياري از افراد تنها ادعاي سياسي داشته و گاه با سخنان‌شان براي كشور ايجاد هزينه مي‌كنند.


نامزد نهمين دوره مجلس شوراي اسلامي اشاره كرد: نكته جالب آنكه كساني كه دست به تخريب چهره‌هاي مقابل زده‌اند، خودشان در ميان مردم منفور شده و بسياري از افراد به آنها راي نخواهند داد.

 

امين زاده پيرامون وقايع سال 88 گفت: ابزاري كردن دانشجو از جمله مواردي است كه سبب نگراني اساتيد دانشگاه مي‌شود بر همين اساس مقام معظم رهبري بارها عنوان كرده‌اند كه دانشجو بايد سياسي و در صحنه باشد، اما ابزار سياست بازي ها نباشد.


وي تاكيد كرد: حتي در برخي مواقع سكوت دانشجويان هم نگران‌كننده و خطرناك است؛ چرا كه دانشجو بايد فكر و انديشه داشته باشد و دوست و دشمن را به خوبي بشناسد.


نماينده سابق مجلس شوراي اسلامي گفت: در فتنه 88 فضا به گونه‌اي بود كه يك سري القائات مبهم و موهوم را در چهره دوستي به دانشجويان ارائه داده بودند كه بعدها و پس از روشن شدن پشت پرده برخي قضاياي كذب بسياري كه فريب خورده بودند به آغوش نظام بازگشتند.

 

مسئله اعتياد را مي توان با يكسري آموزش‌هاي ساده حل كرد

 

وي پيرامون معضلات كنوني دانشگاه ها و راهكار آنها گفت: مسئله اعتياد يكي از اين مسائل است كه با يكسري آموزش‌هاي ساده در سال‌هاي نخست ورود دانشجويان مي‌توان آنها را در مقابله با اعتياد واكسينه كرد؛ آشنايي دانشجويان با مواد مخدر و مسائل حاشيه‌اي آن به آنها كمك مي‌كند كه در سال هاي بعد فريب تبليغات دروغ را نخورند.

 

امين زاده افزود: خوابگاه ها اكنون به مركز توليد يك نوع اخلاق، انديشه و رفتار خاص بدل شده و لازمه كنترل رفتارها برگزاري دوره‌هاي آيين زندگي، مفاهيم اخلاقي و حضور دائمي مشاوران مجرب در سطح خوابگاه‌ها است.


اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: پيشنهاد مي‌شود، دانشجويان به خصوص كساني كه از شهرستان‌ها به كلان‌شهرها مراجعت مي‌كنند به نحوي درگير توليد فكر و كار مناسب با هويت خود شوند تا به فرهنگي كه از آن آمده‌اند افتخار كنند؛ چرا كه بسياري از دانشجويان زماني را كه براي تحصيل در كلان شهرها سپري مي‌كنند، منجر به متزلزل شدن هويت شان مي‌شود و اين آسيب جدي در عرصه كشور است.

 

تقليد از غرب در منش و رفتار بسياري از اساتيد مشهود است


وي در خصوص رفتارهاي غرب‌گرايانه در سطح دانشگا‌ه‌ها گفت: تقليد از غرب متاسفانه در رفتارها و منش بسياري از اساتيد وجود دارد و در اثر تدريس آنها اين نگرش در دانشجويان اثرگذار است.


اين استاد دانشگاه تاكيد كرد: دانشجويي كه در سال‌هاي اول تحصيل بسيار ايراني و بومي مي‌انديشد، با توجه به نظراتش در پايان سال تحصيلي مي توان دريافت كه نسبت به مفاهيم ايراني و بومي بيگانه شده است  كه معتقدم تدريس و آموزش در دانشگاه ها بايد معطوف به حل مسائل داخلي باشد تا اين فرهنگ اصلاح شود.

 

برخي از اساتيد با تقليد از فرهنگ غرب دانشجو را به سوي مهاجرت سوق مي دهند


امين زاده گفت: بعضي از اساتيد با تقليد فرهنگ غرب و بيگانه‌سازي دانشجو در داخل وي را به سوي مهاجرت از كشور سوق مي‌دهند و حتي اگر اين دانشجو به دوره كارشناسي ارشد و دكترا نيز برسد نمي تواند براي كشور مفيد باشد، بنابراين در اين زمينه لازم است تا به تربيت استاد و متون درسي متقن اهميت فراوان داده شود و دانشجوياني كه داراي شعور سياسي و تواناي تفكر درباره مسائل داخلي و بين‌الملل هستند با كمك اساتيد به عرصه‌هاي بالاتر در كشور و دانشگاه‌ها دست يابند.

 

پربازدیدترین آخرین اخبار