آخرین اخبار:
کد خبر:۱۷۷۵۵۴
هلوهاي خواندني - 17

كتابي كه نخواندنش شايد خسران حقيقي باشد!

در همه این چند شماره که کتاب‌هایی را معرفی کرده‌ام و به نظرم خواندن هر کدام لازم بوده است بعضی بیشتر و بعضی کمتر، هیچ کدام را اینگونه توصیف نکرده‌ام که خواندنش به نظرم واجب باشد و نخواندنش خسرانِ حقیقی ...
گروه فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»؛ برخی از کتاب‌ها را را حتما باید خواند، یعنی اگر آن کتاب را نخوانی گویی چیزی را از دست داده ای و بخشی از زندگی ات هدر رفته است.
 
در همه این چند شماره که کتاب هایی را معرفی کرده ام و به نظرم خواندن هر کدام لازم بوده است بعضی بیشتر و بعضی کمتر، هیچ کدام را اینگونه توصیف نکرده ام که خواندنش به نظرم واجب باشد و نخواندنش خسرانِ حقیقی. تاریخ، اصولا قابل تامل است و بسیار مهم تر از آنچه که ما می پنداریم.
 
تاکید مقام معظم رهبری بر خواندن و دانستن تاریخ موید این مطلب است. در تاریخ می توان زندگی دوباره کرد. می توان پیش زمینه هایی به دست آورد برای تحلیل بهتر و دقیق تر آینده و شناختی درست تر و واقعی تر از همه اوضاع و احوال کنونی که در آن زندگی می کنیم.
 
شاید دور از ذهن باشد؛ اما، حقیقتا دانستن و تسلط بر تاریخ در پیش آمدها و حوادث بسیار راه گشاست و می توان با نظری بر آن تحلیل درست و دقیقی ارائه داد.
 
به خصوص تاریخ اسلام، که سرشار از فراز و نشیب های گوناگون است و همیشه در آن تاریخ، شاقولی برای اندازه گیری و اطلاع از قول و فعل و عکس العمل درست و صحیح، در دسترس است.
 
علامه سید مرتضی عسگری که بزرگان فراوانی در فضایل علمی و اخلاقی ایشان فرموده اند، تاریخ دانِ بسیار دقیق، باهوش و نکته دانی بود. ایشان که یکی از حدیث شناسان بی نظیر بودند در آثار و کتابها شان به روشن کردن حقایقی از تاریخ اسلام و سیره پیامبر اکرم(ص) و ائمه اطهار(ع) می پرداختند و دقت نظری عجیب نیز در بحث وحدت میان شیعه و سنی داشتند.
 
کتاب «نقش ائمه در احیای دین» یکی از آثار ایشان است که بسیاری از بزرگان و علما به عنوان یکی از کتب مرجع شیعه، از آن یاد می‌کنند. در این کتاب که شامل دو جلد است درباره تحریفات بسیار زیادی که از سیره پیامبر در تاریخ اسلام و علی الخصوص در میان برادران اهل سنت شده است، سخن می گویند.
 
در جلد اول، بخش های تعجب آوری از تحریفات را می خوانیم که به ذهن و عقل هر عاقلی غیر معقول می‌آْید که چنان توصیفاتی درباره پیامبر شده باشد و پیامبر عظیم الشان اسلام را در حد یک آدم بسایر معمولی که نعوذ بالله خطاها و اشتباهات بعضا بسیار فاحشی هم داشته است، تنزل می دهد. علامه با زیرکی و تسلطی که بر همه اقوال و کتاب های اهل سنت دارد، به وسیله گفته ها و قول های مختلف و حتی متناقضی که در آثار بزرگان خود اهل سنت است، به رد فرضیات و نقل قول های تاریخی آن ها می پردازند.
 
حتی در بعضی از موارد، با اشاره کوچکی به تاریخ تولد شخصی که روایتی از او نقل شده است که من خودم دیدم فلان چیز را... ثابت می شود که کل روایت کذب است و این فرد در آن تاریخ اساسا متولد نشده بوده است!
 
در جلد دوم به زندگی پیامبر(ص)، از زمان تولد تا بعثت و بعد هم وفات آن حضرت، به طور مختصر پرداخته اند و سپس به نقل دقیق اتفاقات و حوادث پس از وفات ایشان می پردازند.
 
نوع برگزیده شدن هر کدام از خلفا پس از پیامبر، شیوه حکومت داری و تعاملات هر کدام از خلفا با مردم و تفاوت های هر یک با دیگری و اتفاقاتی که در دوران هر یک از خلفا برای اسلامِ ناب و اصیل افتاده است، بررسی امامت در مکتب خلفا و مقایسه آن با مکتب اهلبیت (ع)، اثبات بحث امامت در احادیث یاد شده از پیامبر، تاثیر اقدامات مکتب خلفا، در جایگزینی معارف اهل کتاب به جای حدیث پیامبر(ص) و دیگر فعالیت های آنان و... از مباحثی است که در این کتاب به صورت مستند و دقیق ذکر شده است.
 
حقیقتا خواندن این دو جلد کتاب، که شاید کمتر از یک هفته از خواننده وقت بگیرد، برای هر جوانِ شیعی واجب و لازم است و با نخواندنش چیزی از دست می رود باز نیافتنی.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار