کد خبر:۱۸۳۲۲۵

ابعاد پنهان پارتی‌بازی و قبیله‌گرایی در «B.B.C فارسی» و «من و تو»

رسانه‌های ماهواره‌ای فارسی زبان با سوءاستفاده از بحث مشکل اشتغال جوانان تحصیل‌کرده قصد دارند به مخاطبان خود نشان دهند که معیار گزینش در جمهوری اسلامی داشتن پارتی، بلندی ریش و یقه بسته است و نه تخصص و سواد.

 گروه سياسي «خبرگزاری دانشجو» - رضا عابدی گناباد؛ این روزها که پیدا کردن شغل مناسب برای بسیاری از جوانان ما مسئله‌ساز است، برخی از جوانان بیکار با انتقاد از سیستم اداری، به علت آنچه که پارتی‌بازی، باندسالاری و عدم توجه جدی و بلندمدت مسئولان به این مشکل می‌خوانند، از طريق کانال‌های رسمی و قانونی، دغدغه خود را به گوش مدیران ارشد کشور انتقال مي‌رسانند.

 

اما در این بین حکایت رسانه های ماهواره ای فارسی زبان حکایت دیگری است؛ این شبکه ها با سوءاستفاده از بحث مشکل اشتغال جوانان تحصیلکرده قصد دارند به مخاطبان خود نشان دهند که معیار گزینش در جمهوری اسلامی داشتن پارتی، بلندی ریش و یا یقه بسته است و نه تخصص و سواد.

 

در نگاه رسانه های ماهواره ای، با وجود تاکیدات مکرر امام و رهبری بر توجه به تعهد و تخصص همزمان به عنوان معیار اصلی در گزینش افراد، در بهترین حالت ممکن جمهوری اسلامی را به علت توجه صرف به تعهد و نادیده انگاشتن تخصص در جایگاه متهم می نشانند.

  
به عبارت دیگر در این نگاه هدف این است که به بیننده گفته شود که تخصص و سواد در معیارهای گزینش در ایران جایی ندارد، لذا تنها راه جوان ایرانی فرار از کشور یا مبارزه به منظور براندازی حکومت اسلامی است.
 

در اثر شدت تبلیغات منفی این شبکه ها و برخی مشکلات پیش روی جوانان بیکار در داخل کشور، مخاطب داخلی که از پشت پرده نحوه گزینش باندی برخی افراد در این گونه شبکه ها بی خبر است، می پندارد که تمامی مجریان و تحلیلگران «بی. بی. سی» فارسی و «صدای آمریکا» افراد باسوادی هستند که با طی کردن مراحل گزینش علمی وارد این شبکه ها شده اند.
 

رنگ و لعاب مدرنیسم و تکنولوژی آمریکایی و انگلیسی نیز به مدد نگاه غلط و ظاهری بیننده فارسی زبان می آید و او این گونه تصور می کند که اوضاع در این شبکه ها گل و بلبل است و ما در داخل در جهنم و بدبختی تمام زندگی می کنیم.
 

اما حقیقت ورای بسیاری از تصورات ظاهری بینندگان ماهواره است. گر چه وجود برخی مشکلات در کشور قابل انکار نیست، اما سیاه نمایی رسانه های فارسی زبان ماهواره ای از اوضاع ایران و نشان دادن بهشت دنیوی در غرب و فضای حاکم بر این رسانه ها به هیچ عنوان واقعیت ندارد. 
 

لذا به منظور روشنگری در این زمینه، در سطور آتی به گونه ای اجمالی به برخی از واقعیت های پشت پرده برخی از این شبکه ها اشاره خواهد شد.
 

در این بین به منظور جلوگیری از طولانی شدن بحث تنها دو شبکه «من و تو» و «بی. بی. سی» فارسی انتخاب شده اند. اگر از روابط نامشروع و جنجالی برخی از گردانندگان شبکه هایی چون «صدای آمریکا»، «بی. بی. سی» فارسی و «من و تو» بگذریم، به نظر می رسد که سه معیار در گزینش مجریان و برنامه سازان در این شبکه ها اهمیت دارد؛ سه معیاری که برتری آن بر تخصص و بنیه علمی بارها به اثبات رسیده است.
 

این روزها بهائیت، روابط رفاقت گونه و فامیلی با یکی از مجریان و برنامه سازان این رسانه ها سه معیاری هستند که هر فرد جدید برای ورود به این شبکه ها باید دارا باشد.
 

معیار گزینش در «من و تو» 

 

تلویزیون «من و تو» که «تلویزیونی برای من و تو» را به عنوان شعار خود برگزیده، این روزها، در عمل به تلویزیونی تبدیل شده است که افراد با داشتن روابط فامیلی و رفاقتی بدان وارد می شوند؛ به طور مثال وقتی رزومه کیوان عباسی، مرجان عباسی، سالومه سیدنیا، ندا جانب، امیرعلی محمدیان، رها اعتمادی و سمیه عابدین زاده را مورد واکاوی قرار می دهی آنچه که پیش از هم جلب توجه می کند و این افراد را به یکدیگر پیوند می دهد سه کلمه بهائیت، روابط رفاقت گونه و فامیلی است و نه تخصص؛ به طور مثال کیوان و مرجان عباسی برادر و خواهر هستند؛ برخی منابع این دو نفر را برادر و خواهر نمی دانند و بر این باورند که مرجان و کیوان در سال 2010 با یکدیگر ازدواج کرده اند.
     

جالب است بدانید در کل مجموعه تنها قراردادهای حسن اعتمادی، سردبیر اتاق خبر و پدر رها اعتمادی؛ رها اعتمادی، تهیه کننده برنامه بفرمایید شام؛ تیام بصیر، همخانه و دوست دوران زندگی در سوئد رها اعتمادی و همچنين ساناز قاضی زاده که نقش ارتباط بین «من و تو» و «بی. بی. سی» فارسی را ایفا می کند به صورت سه ساله تنظیم شده است و هیچ کس دیگر از کارکنان این مجموعه قرارداد نوشته شده تمام وقت با این مجموعه ندارند.
 

بهايی بودن تمای اعضای مجموعه نیز بعضاً از سوی مرجان عباسی در برخی از مراسم های خصوصی تر مطرح شده است؛ به طور مثال امیرعلی محمدیان از مجریان این شبکه بهايي است، نامبرده اهل مشهد است و در رشته عمران تحصیل کرده است. امیرعلی که علاقه فراوانی به بازی کامپیوتری و فوتبال دارد هیچ تجربه مشخص و خاصی در زمینه تلویزیون و سینما نداشته و به کمک دوستان بهايي خود به این تلویزیون پیوسته است، وی یکی از مجریان برنامه آشپزی است!
 

اعتمادي در جديدترين آگهي استخدام اين شبكه كه در وبلاگش منتشر كرده، سه شرط اصلي را براي پذيرفته شدن به عنوان مجري در اين شبكه عنوان كرده است؛ اعتقاد راسخ به فرقه بهائيت، مخالفت با جمهوري اسلامي ايران و آمادگي داشتن براي عريان شدن.
 

معیار گزینش در «بی. بی. سی» فارسی


اما در این بین حکایت بی سوادی و باندبازی و رفاقت گرایی به دور از داشتن تخصص در شبکه «بی. بی. سی» فارسی دسته کمی از مدل «من و تو» ندارد؛ به طور مثال ندا دهقانی که این روزها خودش را در رادیو «بی. بی. سی» ندا سانیچ معرفی می کند!
 

اگر بخواهید جریان راه یافتنش به مجموعه «بی. بی. سی» فارسی را بدانید باید از مسیر دوست پسرش سینا مطلبی حرکت کنید. این فرد که تا چند سال قبل در روزنامه های زنجیره ای و این اواخر هم در سایت خبرگزاری میراث فرهنگی قلم می زد، با کمک مطلبی، دوست متاهلش راهی بوش هاوس شد.
  

اما شاهکار کم سوادی و عدم تخصص در «بی. بی. سی» فارسی، فرن تقی زاده و علی همدانی هستند که تپق های آزار دهنده شان و عدم تسلط به مباحث سیاسی، با وجود اعتراض بینندگان، همچنان با پافشاری صادق صبا، روح و روان مخاطبان را آزار می دهد.
 

در بی سوادی فرن تقی زاده همین بس که او در بخشی از گزارش خود در مورد اثرات منفی افزایش نرخ دلار بر صنعت توریسم ایران از قول یکی از بینندگان می گوید: امروز ما مجبور شدیم قیمت رزرو هتل های درجه 4 در دبی را به علت کاهش ارزش ریال به قیمت درجه یک برای مردم رزرو کنیم!
 

یکی دیگر از مثال های متعدد عدم توجه به تخصص در «بی. بی. سی» فارسی، سینا مطلبی و فرناز قاضی زاده هستند؛ این زوج بهایی که به عنوان تهیه کنندگان رسمی در استخدام «بی. بی. سی» فارسی مي باشند، بسیاری از دوستان خود را در این شبکه جذب کرده اند؛ بهرنگ تاج الدین که از دوستان قدیمی مطلبی است، توسط او جذب «بی. بی. سی» فارسی شده است. 
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار