کد خبر:۱۸۹۶۲۳
در همايش «فاتحان خرمشهر» مطرح شد؛
نیروهای آموزش ندیده و مردمی عامل پیروزی عملیات بیت المقدس/ اتاق جنگ بغداد نگران فتح بغداد بود نه خرمشهر
رزمندگان و فاتحان خراسانی فتح خرمشهر در مراسم گرامیداشت «فتح خرمشهر» گرد هم آمدند و با ذكر خاطرات شنيدني يا آن روزها را گرامي داشتند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» ازمشهد، فتح خرمشهر فتحی بود که بر روی کاغذها امکان پذیر نبود، فتح یک سرزمین و خاک نبود.
فتح خرمشهر فتحی بود که معادلات جهانی را بر هم و پشت غول استکبار را بر زمین زد و هنوز رزمندگان دیروز همان رزمندگانند، رزمندگانی که نه خسته می شدند، نه ناامید و نه ناراحت.
رزمندگان هستند تا یاد شهدا فراموش نشود و یاد شهدا در صورتی زنده می ماند که ما همچنان رزمنده بمانیم، رزمنده ای که برای زنده نگه داشتن یاد شهدا به میدان آمده نه خسته می شود و نه خورد و خوراک دارد.
رزمنده های خراسانی لحظه شهادت و جانبازی کنار ذکر «الله اکبر» ، «یا حسین» ، «یا زهرا» و «یا ابوالفضل» یک ذکر خاص در لحظه های خدایی شدنشان داشتند و آن «السلام علیک یا علی بن موسی الرضا» و «یا امام رضا» بود.
این ها جملاتی بود که شب گذشته مجری برنامه در آغاز برنامه همایش «فاتحان خرمشهر» که در محل مجمتع فرهنگی آیه های مشهد، برگزار شد خطاب به رزمندگان و جانبازان خراسانی گفت که در عملیات «الی بیت المقدس» که منجر به فتح خرمشهر ایران شد، حضور داشتند.
این رزمندگان که گرد بزرگسالی و پیری به چهره شان نشسته، با افتخار همراه خانواده هایشان و در کنار خانواده های همرزمان شهیدشان در این مراسم حضور پیدا کردند.
احوال پرسی ها و روبوسی های گرم نشان می داد بعضی از رزمندگان شاید سال های سال است که یکدیگر را ندیده اند و ناگهان با دیدن همسنگری های قدیم گویی گنج عالم را یافته اند.
همایش فاتحان خرمشهر و گردهمایی رزمندگان خراسانی حاضر در عملیات بیت المقدس، فرصت مناسبی است که رزمندگان هشت سال دفاع مقدس از خاطراتی بگویند که حتی برای خودرزمندگان هم نشنیده بود.
در این عملیات دو تیپ جوادالائمه و 21 امام رضا(ع) از خراسان حاضر بودند، سردار دورچی، معاون تیپ جوادالائمه به عنوان اولین سخنران به تشریح عملیات بیت المقدس و نقش نیروهای خراسانی در این عملیات پرداخت.
وی با تعظیم و گرامیداشت تلاش های رزمندگان و همسران و مادران آن ها گفت: امام علی(ع) می فرمایند یکی از سرمایه های قیامت قلوب مومنین است و من به رزمندگان تقرب می جویم به نیت تقرب جستن به امام زمان(عج).
معان عملیات تیپ جواد الائمه ادامه داد: مادران و همسران رزمندگان و شهدا را که هرچند پشت جبهه ها بودند اما گویی همرزم و همسنگر همسر و فرزندانشان بودند و آنها را باید تعظیم و تکریم کنیم.
سردار دورچی با اشاره به 5400 کیلموتر منطقه عملیاتی فتح خرمشهر تصریح کرد: این منطقه بین هور، شط العرب ، کارون و کرخه قرار دارد و علاوه بر این در مناطق مختلق آن توسط نیروهای عراقی و حتی نیروهای شهید چمران آب رها شده بود.
وی در خصوص شرایط جغرافیایی عملیات و سختی آن خاطر نشان کرد: ما برای اولین بار وقتی از کرخه عبور کردیم با میدان مینی روبه رو شدیم که با سیم خاردارهای بلندی ووسیعی احاطه شده بود.
معاون تیپ جوادالائمه ادامه داد: در آبراهه هایی که از خود رودخانه های منطقه می آمد یا توسط موتورپمپاژآب ایجاد شده بود، تیربارچی هایی وجود داشت که به محض احساس خطر برای روشنی منطقه از نور افکن استفاده می کردند نه منور.
سردار دورچی گفت: این نورافکن ها طوری بودند که منطقه را روشن می کردند و اگر آن ها را می زدی هیچ تفاوتی نمی کرد چون تیربارچی هنوز صحیح و سالم در یک نقطه نا معلومی بود و با این کار مکان رزمنده ها را شناسایی می کرد.
وی با اشاره به 21 قرارگاهی که هدایت عملیات بیت المقدس را برعهده داشتند گفت: بعضی از تیپ های خراسان در آغاز عملیات که بیش از سی روز طول کشید، بارها به رودخانه می زدند تا خط را بشکند اما هربار شکست می خوردند به طوری که تا مرحله اول عملیات هیچ پیروزی نداشتیم و تنها نیروهایمان شهید و اسیر می شد.
معاون تیپ جوادالائمه (ع) با بیان اینکه رزمندگان گاهی از این شرایط خسته و ناامید می شدند تصریح کرد: فرماندهان برای تقویت روحیه رزمندگان تصمیم گرفتند نیروهایی که بارها در یک منطقه عملیات کرده اند اما نتیجه نگرفته اند را به جای دیگری منتقل کنند تا از نظر روحیه تخریب نشوند.
نیروهای آموزش ندیده و مردمی عامل پیروزی عملیات بیت المقدس
سردار دورچی با اشاره به جابه جایی تیپ ها ی کرخه و کارون گفت: وقتی تیپ های مختلف را جابه جا می کردند، طبیعتا قرا گاه ها هم بایستی جابه جا می شد اما از آنجایی که نیروهای ما نیروهای واکنش سریع نبودند علاوه بر قرارگاه قبلی در هر محلی که وارد می شدیم یک قرارگاه برای خودمان می زدیم.
وی با اشاره به حضور هواپیماهای شناسایی دشمن در منطقه و اطلاعات اتاق جنگ بغداد خاطرنشان کرد: هواپیماهای عراقی مدام عکس می گرفتند و خبر می بردند که نیروهایی ایرانی در منطقه با تعداد زیاد در حال جابه جائی اند و قرارگاه های زیادی در منطقه ایجاد شده است.
معاون تیپ جواد الائمه با اشاره به روحیه جهاد و مقاومتی که در کشور حاکم بود گفت: در آن زمان در هر شهر امام جمعه با یک عده نیرو برای سرکشی و بازدید به جبهه می آمدند و حتی خود مردم عادی هم با ماشین های شخصی به سمت جبهه می آمدند.
سردار دورچی حرکت این نیروها را مشابه حرکت نیروهای رزمی دانست و گفت: هواپیماهای دشمن در هر عکسشان جاده های منتهی به اهواز را پر رفت و آمد می دیدند و از آن جایی که ماشین های سپاه هم مثل ماشین های عادی بود، گمان می کردند که این مردم عادی نیروی رزمنده اند که به منطقه جابه جا می شود.
مصداق آیات قرآن در دل دشمنان و کافرین رعب و وحشت افتاده بود
وی این حرکت های ناخودآگاه و حرکت های ایزائی که رزمندگان و تیپ های مختتلف انجام می دادند را عمل ترس و وحشت دشمن بعثی دانست و تصریح کرد: رزمندگان برای اجرای امر خداوند هر زمان جهاد فی سبیل الله انجام می دادند و فقط به خاطر اسلام و دین به دفاع رفتند؛ برای همین حقیقتا خرمشهر را خدا آزاد کرد.
معاون تیپ جوادالائمه افزود: خداوند پاداش سختی ها و امتحانات رزمندگان را داد و تا می توانست امداد های غیبی را برای آن ها فراهم کرد به طوری که در بعضی از مواقع عملیات گویی عراقی ها به خواب مرگ رفته بودند و با آن همه تجهیزات و امکانات جرات شلیک یک گلوله را هم نداشتند.
اتاق جنگ بغداد نگران فتح بغداد بود نه خرمشهر
سردار دورچی با تاکید مجدد بر ترس و رعب عراقی ها خاطرنشان کرد: اتاق جنگ بغداد، زمانی که نیروهای عراقی از خرمشهر اعلام می کردند که در حال محاصره اند و چه باید بکنند، جواب می دادند که همه نیروها بروند اسیر شوید و بیشتر از این وقت ما را در دفاع از بغداد نگیرید.
حضرت ابوالفضل الگوی عملی در جهاد برای رزمندگان بود
وی با اشاره به شب عملیاتی که منجر به فتح خرمشهر شد گفت: در آن شب نیروها را جمع کردیم و در خصوص کارهای لازم با آن ها صحبت کردیم.
معاون تیپ جواد الائمه(ع) ادامه داد: چون فرصت کافی نبود برای تقویت روحیه و انتقال مطالب لازم از زندگی حضرت ابوالفضل (ع) استفاده کردیم و گفتیم که حضرت جدا از بحث وفاداری و ولایت مداری این قدر به هدفش ایمان داشت و برایش مهم بود که حاضر نشد به خاطر یک لحظه آب خوردن، هدفش تهدید بشود؛ حضرت ابوالفضل(ع) قرار بود برای خیمه ها آب بیاورد و هر بار که یک عضو بدنش تیر می خورد، نمی ایستاد بلکه با عضو دیگرش آب را نگه می داشت.
سرداردورچی گفت: بنابراین اگر در عملیات تیر خوردید دنبال آمبولانس و برانکارد نباشید با تبعیت از حضرت ابولفضل ماموریت خودتان را انجام بدهید.
وی که متاثر از گریه مخاطبین منقلب نیز شده بود در خصوص واکنش رزمنده ها گفت: با این که حرف هایی که در آن شب می زدیم اصلا روضه نبود بلکه تاکتیک های جنگی بود اما از شدت گریه رزمنده ها کسی به حرف ها گوش نمی داد، هرکس برای خودش عشق بازی می کرد.
معاون عملیات تیپ جواد الائمه(ع) تاکید کرد: تنها چیزی که به رزمندگان روحیه می داد یاد ابوالفضل عباس(ع) بود.
در ادامه مراسم سردار باقر زاد که دوچشم خود را در عملیات بیت المقدس از دست داده بود به همراه سردار مروی به نقل خاطرات خود از آن دوران حماسه و عزت پرداختند.
لازم به ذکر است استان خراسان رضوی با اینکه از میدان های نبرد حق وباطل فاصله داشت اما با تقدیم 23هزار شهید نقش بسزایی در دفاع مقدس ایفا کرد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.