کد خبر:۱۹۱۹۱۱
دبیر همایش پاسداشت روز بسیج اساتید کشور خبر داد:
حضور 1000 نفر از اساتید بسیجی دانشگاه های تهران و البرز در همایش پاسداشت روز بسیج اساتید
دبیر همایش پاسداشت روز بسیج اساتید کشور گفت: 1000 نفر از اساتید بسیجی دانشگاه های تهران و البرز در اين همایش حضور دارند.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، علی امینی، دبیر همایش پاسداشت روز بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور در ارتباط با نسبت شهید دکتر مصطفی چمران و بسیج اساتید گفت: میان شهید چمران و بسیج اساتید رابطه معناداری وجود دارد. بسیج اساتید دانشگاه های کشور، شهید چمران را الگوی رفتاری و تلاش علمی و فرهنگی خود می داند و بر همین اساس روز شهادت این بزرگ جهادگر علمی و فرهنگی بنام روز بسیج اساتید نام گذاری شده است.
امینی گفت: شهید چمران در حقیقت یک استاد بسیجی و یک دانشمند فرهیخته ای بود که در عرصه های جهاد فرهنگی و علمی انقلاب اسلامی نقش مؤثر و بسزایی داشته است.
وی تاکید کرد: از میان سازمان ها، مؤسسات و نهادهای مرتبط با بسیج مستضعفین تنها نهادی که رهبر فرزانه و بصیر انقلاب اسلامی بر نام گذاری روز آن به نام یک دانشمند بزرگ تصریح فرموده اند سازمان بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور است.
دبیر همایش پاسداشت روز بسیج اساتید با یادآوری نقش برجسته شهید چمران در طول حیاتش در شکل دهی و سازماندهی جبهه مقاومت اسلامی در لبنان و مقابله با طرح ها و توطئه های جریان های کفر و شرک در جنوب لبنان، مقابله با تحرکات تجزیه طلبانه ضد انقلاب در منطقه غرب و شمال غرب کشور و نیز دوران دفاع مقدس تاکید کرد: شهید چمران دردوران پس از حیاتش در محیط علمی و فرهنگی دانشگاه های کشور و همچنین در جبهه مقاومت اسلامی در لبنان نیز منشاء خدمات و برکات بزرگی بوده است؛ بدون شک ایشان در توسعه، تعمیق و تحکیم فرهنگ و تفکر بسیجی در دانشگاه ها تأثیرات زیادی داشته است و امروز اساتید جوان و نسل جدید اساتید بسیجی کشور از اخلاق عملی و سیره زندگی جهاد علمی ایشان الگو می گیرند.
وی خاطرنشان کرد: یاد و نام این مجاهد فی سبیل الله و عارف تفنگ بر دوش همیشه در مراکز علمی و محیط های آموزشی و پژوهشی کشور پایدار است.
امینی به سابقه تشکیل بسیج اساتید در دانشگاه ها اشاره داشت و گفت: از سال 1375 تعدادی از اساتید دلسوز و انقلابی و متعهد دانشگاه های کشور به صورت خودجوش در کانون های تفکر و هم اندیشی دانشگاه ها گرد هم آمدند و تحت عنوان «بسیج» در جلسات و نشست هایی که داشتند به بررسی مسائل و مشکلات داخل دانشگاه ها و تحلیل وضعیت فرهنگی، علمی و سیاسی کشور و رویدادها و تحولات منطقه ای و بین المللی مرتبط با انقلاب اسلامی پرداختند. این افراد با نام بسیج فعالیت های خود را تداوم و استمرار بخشیدند، در آن زمان نیروی مقاومت بسیج با رایزنی ها و پی گیری هایی که با شورای عالی انقلاب فرهنگی داشت تلاش نمود تا فعالیت های این تشکل را در ذیل نیروی مقاومت بسیج رسمیت بخشد، شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در 27 دی ماه 1380 آیین نامه تأسیس رسمی این نهاد فرهنگی علمی را تصویب نمود. پس از تصویب و ابلاغ آیین نامه تأسیس سازمان بسیج اساتید، مراکز و کانون های ذیل آن در استان ها و دانشگاه های سراسر کشور نیز تشکیل گردیدند، این سازمان امروز پس از 10 سال و اندی فعالیت فرهنگی و علمی یکی از سازمان ها و نهادهای تأثیر گذار در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشور است.
دبیر همایش پاسداشت روز بسیج اساتید و گرامیداشت روز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران یادآوری نمود: در نشستی که اساتید بسیجی در محضر مقام معظم رهبری داشتند معظم له بر وجود رابطه معنا دار میان اساتید بسیجی و شهید چمران تصریح فرمودند و بر بهره گیری از الگوی شهید چمران در مراکز علمی تأکید ورزیدند، به این ترتیب روز شهادت شهید دکتر چمران از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی روز بسیج اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی کشورنام گذاری شده است و نام این پیوند ناگسستنی بین شهید چمران و بسیج اساتید در تقویم رسمی کشور ثبت است و اساتید بسیجی کشور هر سال در سالگرد شهادت دکتر مصطفی چمران گرد هم می آیند و یاد ونام این دانشمند جهاد علمی را پاس می دارند.
هدف از برگزاری همایش پاسداشت روز بسیج اساتید، تجلیل از اساتید بسیجی و فعالان علمی و فرهنگی دانشگاه هاست
دبیرهمایش پاسداشت روز بسیج اساتید کشور گفت: هدف از برگزاری همایش پاسداشت روز بسیج اساتید، تجلیل از اساتید بسیجی و فعالان علمی و فرهنگی دانشگاه هاست.
امینی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی روز شهادت شهید چمران را روز بسیج اساتید نام گذاری کرده است لذا در این همایش از شهید چمران به عنوان استاد بسیجی و الگوی اساتید بسیجی در عرصه های علمی و فرهنگی نیز تجلیل می گردد.
وی افزود: اساتید بسیجی از همان روزهای نخست فعالیت خود در نیمه دهه 1370 یعنی 7-6 سال قبل از آنکه از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی رابطه معنادار بین بسیج اساتید و شهید چمران اعلام گردد مشی و تفکر جهادی شهید چمران را الگوی خود قرار داده بودند و هر سال در سالروز شهادت شهید چمران با برپایی نشست ها و مراسمات فرهنگی و علمی نام و یاد او را گرامی می داشتند.
علی امینی با بیان اینکه گرامیداشت روز شهادت شهید چمران به عنوان روز بسیج اساتید طی سال های اخیر انتظام ویژه ای پیدا کرده است، گفت: در روز 31 خرداد ماه که سالروز شهادت دکتر چمران است، در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور همایش ها و گردهمایی هایی با حضور اساتید بسیجی و نخبگان علمی و فرهنگی بومی برگزارمی شود و در این همایش ها ضمن اینکه از اساتید و مدیران فعال فرهنگی بسیجی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی تجلیل می گردد تحولات فرهنگی و سیاسی داخل کشور و رویدادهای محیط منطقه ای و عرصه بین المللی مورد بررسی و تبیین قرار می گیرد.
دبیرهمایش پاسداشت روز بسیج اساتید کشور گفت: دانشگاه های تهران و البرز با مدیریت دفتر مرکزی سازمان بسیج اساتید کشور تصمیم گرفتند امسال همایش پاسداشت روز بسیج اساتید را در تهران بصورت مشترک برگزار کنند، در این همایش 1000 نفر از اساتید بسیجی دانشگاه های تهران و البرز شرکت کردند و از اساتید نمونه بسیجی که بیشترین فعالیت جهادی در حوزه فرهنگی و علمی در یک سال گذشته داشته اند تجلیل به عمل آمد.
سازمان بسیج اساتید در عرصه های علمی و فرهنگی دانشگاه ها حضوری فعال دارد
دبیرهمایش پاسداشت روز بسیج اساتید کشور با بیان اینکه سازمان بسیج اساتید در عرصه های فرهنگی و علمی دانشگاه ها حضوری فعال دارد به اهدافی اشاره کرد که این سازمان در دانشگاه ها آن ها را هدف گذاری کرده است.
امینی گفت: سازمان بسیج اساتید بر اساس رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی و آیین نامه تأسیس آن که در آذرماه 1380 به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسیده است اهداف متعددی را در دانشگاه ها دنبال می کند.
وی برخی ازاهداف سازمان بسیج اساتید را چنین بیان نمود:
1. پی گیری دغدغه ها و رهنمودهای رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در دانشگاه ها؛
2. توسعه، تعمیق و تحکیم فرهنگ ناب انقلاب اسلامی و تفکر پویا و پایای بسیجی در میان اساتید دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور؛
3. دفاع از ارزش ها و دستاوردهای انقلاب اسلامی از طریق رصد و تبیین مسائل و رویدادها، اجرای برنامه های معرفت افزایی و بصیرت افزایی و تعامل سازنده و همکاری با دیگر نهادها و دستگاه های فرهنگی دانشگاه ها،
4. ارتقای توان فکری و اندیشه ای اساتید بسیجی در راستای اهداف انقلاب اسلامی؛
5. بهره گیری بهینه از ظرفیت ها و فرصت های موجود در دانشگاه ها برای مقابله با تهاجمات فرهنگی و نرم افزارانه غرب و اقمار داخلی و منطقه ای آن ها؛
6. ارتقاء معرفت دینی و بصیرت فرهنگی و سیاسی اساتید دانشگاه ها؛
7. ساماندهی ظرفیت های موجود در میان اساتید بسیجی در راستای توسعه علمی و صنعتی کشور و کمک به ماموریت های سایر بخش های سپاه و بسیج؛
8. قابلیت پروری، سامان دهی و انسجام اساتید بسیجی برای حضور در عرصه های مختلف کشور، نظام و انقلاب اسلامی؛
9. ایجاد بسترهای لازم برای ارتباط و تعامل سازنده اساتید بسیجی با اساتید دانشگاه های کشورهای همسایه، جهان اسلام و دیگر کشورها در اقصی نقاط جهان به منظور تقویت جبهه فرهنگی و علمی جهان اسلام در مقابل استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل.
دبیرهمایش پاسداشت روز بسیج اساتید افزود: سازمان بسیج اساتید بطور کلی دو رسالت کلیدی را در فضای دانشگاه ها و در تعامل با اساتید دانشگاها دنبال می کند.
وی رسالت نخست را رسالت فرهنگی بیان کرد که توسعه، تحکیم و تعمیق فرهنگ ناب بسیجی که عبارتند از فرهنگ ایثارگری، تلاش و همکاری، تعهد و اخلاص، ولایت مداری، عدالت خواهی، دشمن ستیزی، دین محوری ، حضور فعال در عرصه های علمی، فرهنگی و سیاسی و ... را دنبال می کند.
امینی رسالت دوم سازمان را رسالت علمی و پژوهشی بیان کرد که استفاده از توان و ظرفیت های علمی دانشگاه ها را هدف گذاری کرده است و درچارچوب این رسالت تلاش می شود بسترها و زمینه های حضور پایدار اساتید دانشگاه ها در عرصه های علمی و صنعتی کشور مهیا گردد.
وی خاطر نشان کرد: سازمان بسیج اساتید در یک دهه گذشته در هر دو محور گام های اساسی را بر داشته و در عرصه های فرهنگی و علمی دانشگاه ها حضوری فعال دارد.
اساتید بسیجی با طراحی های استراتژیک، نقاط آسیب پذیر فرهنگی غرب را هدف گذاری کنند
دبیرهمایش پاسداشت روز بسیج اساتید کشور با بیان اینکه غرب دارای آسیب های جدی در حوزه نظری است و امروزه در بسیاری از حوزه ها مستأصل شده و ناتوان از حل نیازهای فکری شهروندان خود است افزود: اساتید بسیجی دانشگاه ها از مرحله دفاع در مقابل تحرکات ضد فرهنگی غرب عبور کرده و با طراحی های استراتژیک، نقاط آسیب پذیر فرهنگی غرب را هدف گذاری کنند.
امینی گفت: یکی از محورهای اصلی تهاجم فرهنگی غرب، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشورمان است.
وی افزود: مؤسسات راهبردی غرب روی قشر دانشگاهی به دلیل جایگاه برجسته ای که در میان جامعه دارد بیش از سایر بخش ها و اقشار مختلف جامعه سرمایه گذاری کرده اند.
دبیرهمایش پاسداشت روز بسیج اساتید یاد آور شد: مؤسسات پژوهشی راهبردی و اختاپوس رسانه ای غرب از طرق مختلف تلاش می کنند اساتید دانشگاه ها را تحت تأثیر قرار دهند و آن ها را از حضور و ایفای نقش در عرصه های علمی کشور باز دارند.
معاون فرهنگی سازمان بسیج اساتید گفت: با وجود آنکه مؤسسات راهبردی غرب برای استحاله دانشگاهیان و بخصوص اساتید، سرمایه های هنگفتی هزینه می کنند اما حضور پایدار این قشر در صحنه های انقلاب اسلامی، شکست طرح ها و راهبردهای آن ها را به نمایش گذاشته است.
وی افزود: غرب از حضور فعالانه اساتید در عرصه های علمی و فرهنگی کشور و انقلاب به خشم آمده و به حذف فیزیکی آن ها روی آورده است.
دبیر همایش پاسداشت روز بسیج اساتید بیان اینکه غربی ها طی چند سال اخیر به وسیله ایادی و فریب خوردگان داخلی خود چهار تن از دانشمندان علمی و جهادی کشورمان را به شهادت رسانده اند گفت: شهادت چهار تن از برجستگان علمی دانشگاه های کشورمان گویای آن است که اساتید بسیجی در خط مقدم جهاد علمی و نبرد فرهنگی با استکبار جهانی قرار دارند.
امینی خاطرنشان ساخت: تجربه 33 سال حیات انقلاب اسلامی و رویارویی با استکبار جهانی گویای آن است که غرب هر جا با بن بست مواجه شده به اعمال سیاست تهدید و ترور روی آورده است اما هیچگاه نتوانسته اهداف راهبردی خود را محقق نماید.
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران نه تنها در کشورهای اسلامی و در میان مسلمانان که در عالم غرب نیز دارای پتانسیل ها و قدرت نرم افزارانه زیادی است که اساتید بسیجی دانشگاه ها بایستی با تحقیقات علمی خود کمک کنند تا این ظرفیت ها بیشتر شناسایی و ساماندهی شوند.
امینی گفت: ساماندهی و بکارگیری ظرفیت های توان نرم افزاری انقلاب اسلامی در دیگر کشورها، غرب را در موضع انفعال قرار می دهد و می توان با بهره گیری مناسب از آن ها به بیداری جهان مسیحیت و مستضعفین استحمار شده اهتمام ورزید.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.