گویا اتحادیه عرب با گذر زمان در قبال تحولات سوریه مشی رادیکال تری را در پیش گرفته و بر خلاف مخالفت برخی اعضا به دستاویزی جهت اعمال سیاستهای سعودی و قطر تبدیل شده است.
به گزارش خبرنگار حوزه بينالملل «خبرگزاري دانشجو» به نقل از الجزيره، معارضان سوري بار ديگر براي گفت و گو در مورد مقابله با دولت سوريه گرد هم مي آيند.
گروه هاي مختلف معارض سوري كه به دنبال ايجاد وحدت در مقابل دولت سوريه هستند، امروز در نشستي كه به ميزباني اتحاديه عرب در قاهره برگزار مي شود، مذاكره مي كنند.
عبدالباسط سيدا از رهبران معارض سوري و رئيس گروه معارضان موسوم به مجلس ملي سوريه، براي شركت در اين نشست ديروز وارد قاهره شد.
این در حالی است که با آغاز اعتراضات در سوریه اتحادیه عرب با ابراز نارضایتی در مقابل تحولات این کشور تلاش كرد نقشی بی طرفانه نسبت به حوادث سوریه ایفا کند.
گویا نقش کشورهای حاشیه خلیج فارس در میزان تاثیرگذاری به سیاست های کلان این مجموعه به مرور زمان بیش از گذشته شده است.
در حالی که برخی کشورهای عربی نظیر الجزایر، یمن، عراق و لبنان از ابتدا با سیاست های این اتحادیه در قبال سوریه مخالف بودند، اما حضور پر رنگ عربستان سعودی و قطر و دلارهای نفتی آنها سبب به حاشیه راندن سایر کشورها شده است.
گروه معارض سوری ديروز و بعد از نشست گروه تماس بين المللي در مورد سوريه، اعلام كرده بود كه از اين گروه انتظار دارد «اقدامات جدي تر و موثرتري در مقابله با دولت سوريه انجام دهد.»
در حالی که قدرت های بزرگ از ایجاد توافقی جهت آینده حکومت در سوریه خبر داده اند، مخالفان دولت سوریه نتایج بهدست آمده در کنفرانس سوریه در ژنو را مایوسکننده نامیدند.
کمیته هماهنگی مخالفان دولت سوریه اعلام کرد که نیروهای جهانی یک بار دیگر نتوانستند موضع مشترکی در ارتباط با اقدامات بشار اسد، رئیس جمهور سوریه، علیه قیامکنندگان این کشور بگیرند.
برهان غلیون یکی از افراد رهبری شورای ملی سوریه، خواستار تشدید مبارزه مسلحانه علیه نیروهای دولتی سوریه شد.
به نظر می رسد اتحادیه عرب با فشارهای سعودی و قطر حتی به طرح مصوب در ژنو قانع نبوده و خواستار اعمال سیاست هایی شدیدتر علیه دولت اسد جهت زمینه سازی سرنگونی وی هستند.
دبيركل اتحاديه عرب علاوه بر نمايندگان گروه هاي معارض، از وزيران خارجه برخي كشورها مانند عراق، كويت، قطر، مصر، تونس، تركيه و فرانسه نيز براي شركت در اين نشست دعوت كرده است.
گروه هاي معارض سوري پيش از اين نيز در نشست هاي متعدد كه در كشورهاي تركيه، قطر، تونس و بلژيك برگزار شده است، به بحث در مورد رسيدن به يك ديدگاه مشترك در مورد آينده سياسي سوريه پرداخته اند، اما اين هدف تاكنون محقق نشده است.
نشست هاي مربوط به معارضان سوري غالبا از سوي اتحاديه عرب و اتحاديه اروپا حمايت مالي، تبليغاتي و سياسي مي شوند.