متاثريم از اينكه كرسي‌هاي‌ نظريه‌پردازي افلاطون‌شناسي وجود دارد اما مهدويت نه/ حضور 45 مهمان خارجي در همايش
آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۴۴۹۹
پورسيدآقايي در هشتمین همایش بین‌المللی دکترین مهدویت؛

متاثريم از اينكه كرسي‌هاي‌ نظريه‌پردازي افلاطون‌شناسي وجود دارد اما مهدويت نه/ حضور 45 مهمان خارجي در همايش

دبير هشتمین همایش دکترین مهدویت گفت: متاثريم از اينكه كرسي‌هاي نظريه‌پردازي افلاطون‌شناسي وجود دارد اما در رابطه با مهدويت وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، حجت الاسلام پورسيد آقايي در افتتاحيه هشتمين همايش بين المللي دكترين مهدويت كه در سالن همايش‌هاي بين المللي صدا و سيما در حال برگزاري است، گفت: آموزه مهدويت به دلايل متعددي از مهم‌ترين آموزه‌هاي ماست هم به لحاظ اينكه رمز هويت ماست و هم به دليل اينكه راهبرد نظام‌هاي ديني در عصر غيبت است.
 
وي افزود: ما چند هزار حديث داريم كه مهم‌ترين آموزه‌هاي مهدويت است و مباحث گوناگون سياسي و اجتماعي و تربيتي اين آموزه را در بر مي‌گيرد و خواستگاه‌ آن حوزه‌هاي علميه است.
 
دبير اين همايش افزود: امروز 8 جلد كتاب درباره احاديث مهدوي داريم كه منتشر شده و فقط يك جلد آن فهرست است.

پورسيدآقايي بيان داشت:‌ اگر بناست كاري در زمينه مهدويت انجام شود بايد در جايي كه خواستگاه آن مهدويت است يعني حوزه‌هاي علميه انجام گيرد.
 
وي افزود: به همين لحاظ ما موسسه آينده‌روشن يا همان پژوهشگاه مهدويت را شكل داديم و با حمايت‌هاي بنياد فرهنگي حضرت مهدي كه زير نظر بعضي از شخصيت‌هاي خوشفكر جمهوري اسلامي است آن را مديريت مي كنيم.
 
دبير اين همايش بيان داشت: بيش از حدود 12 يا 13 سال است كه اين كار را ما انجام داده‌ايم و كارشناسي ارشد مهدويت را در اين موسسه پايه‌گذاري كرديم كه بار آن به عهده مركز عصر مهدويت و موسسه‌ آينده‌روشن است.
 
پورسيدآقايي با بيان اينكه امروز رويكرد در عرصه مهدويت بر دو مسئله است، گفت: ‌اولين مسئله و رويكرد اعتقادي است و دومين مسئله رويكرد دكترينال است ما در بحث‌هاي اعتقادي نيازمند كارهاي جدي هستيم و كاربردي ترين احاديث ما بايد در اين زمينه شكل بگيرد و به دانشگاه‌ها برود.
 
وي بيان داشت: جديدا دوره دكترا را نيز پيش‌بيني كرده‌ايم و معتقديم از اين سطح بالاتر هم نيازمنديم زيرا اينقدر اين حوزه جاي كار دارد كه براي خود من هم جاي شگفتي دارد كه هر چقدر پيش مي‌رويم باز هم در چيزهايي عقب هستيم.
 
دبير اين همايش افزود: حق اين است كم‌كاري‌هايي كه در اين زمينه داشتيم به بركت انقلاب و حركت‌هاي جدي‌اي كه در اين زمينه آغاز شد جبران كنيم و بتوانيم بالندگي خود را آغاز كنيم.
 
پورسيدآقايي تصريح كرد: در آموزه‌هاي مهدويت كم‌كاري داشته‌ايم و نياز است برنامه 50 ساله پژوهشي در اين رابطه طراحي شود.
 
وي از جمله اهداف موسسه آينده‌روشن در اين راستا را برخورد با تفكرات و جريانات انحرافي از جمله حجتيه و بهائيت عنوان كرد و گفت‌:‌ما متاثريم از اينكه كرسي‌هاي نظريه‌پردازي افلاطون‌شناسي وجود دارد اما در رابطه با امام صادق(ع)، امام باقر(ع) و مهدويت چنين كرسي‌هايي نداريم و گاها مي‌بينيم حتي دشمنان سرمايه‌گذاري بيشتري دارند تا بتوانند آموزه‌هاي مهدويت را خنثي كنند.
 
دبير اين همايش  در ادامه به مرور دوره‌هاي گذشته همايش مهدويت پرداخت و گفت: مقالات ارائه شده در هر دوره به عنوان منابع مستدلي در حوزه مهدويت قابل بهره ‌گيري است.
 
پورسيدآقايي همچنين به برنامه‌هاي همايش جاري اشاره كرد و افزود: برگزاري نشست بيداري اسلامي خيزش جهاني از جمله برنامه‌هاي ويژه امسال است كه در آن كارشناسان مقالات خود را ارائه مي‌كنند.
 
وي در ادامه افزود: 150 مقاله داخلي و 80 مقاله خارجي به دبيرخانه همايش رسيده كه از بين آنها 25 مقاله برگزيده را انتخاب كرديم.
 
دبير اين همايش افزود: 45 مهمان خارجي از كشورهاي آمريكا، انگلستان، هلند، ايتاليا، ليتواني، مصر، لبنان، يمن، پاكستان، بحرين، الجزاير و بوركينافاسو در اين همايش حضور دارند.
 
پورسيدآقايي با اشاره به 4 كميسيون اين همايش گفت: دو كميسيون ويژه هنر زمينه‌ساز وجود دارد كه در آنها فرصت ارائه 16 مقاله است.
 
وي همچنين از كميسيون ديگري ويژه هنرمندان نام برد و گفت: ‌20 هنرمند در زمينه مهدويت صحبت خواهند كرد كه به هر كدام 10 دقيقه فرصت داده شده تا در اين زمينه صحبت‌ كنند.
 
دبير اين همايش بيان داشت: در بحث كميسيون هنرمندان اين سوال را داريم كه 33 سال است از انقلاب گذشته و عرصه هنر چه كاري را انجام داده است و ما مي‌خواهيم مشكل اين بخش را متوجه شويم.
 
پورسيدآقايي همچنين بيان داشت: تقدير از مهدي‌ياوران را نيز در اين برنامه خواهيم داشت.
پربازدیدترین آخرین اخبار