کد خبر:۱۹۴۶۲۱
حداد عادل در اختتاميه همايش دكترين مهدويت:
ولایت فقیه امروز بر شالوده محکم مهدویت استوار است
نماينده مجلس با بيان اينكه ولایت فقیه امروز بر شالوده محکم مهدویت استوار است گفت: ما این جلوه از رابطه ولایت فقیه با مهدویت را در طول تاریخ دیدهایم.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو» دكتر غلامعلي حداد عادل عصر امروز در اختتاميه همايش بين المللي دكترين مهدويت كه دقايقي قبل در سالن همايشهاي صدا و سيما برگزار شد به بيان مطالبي در خصوص آثار فردي و اجتماعي اعتقاد به امام زمان (عج) پرداخت.
وي با اشاره به اينكه كساني كه بخواهند در زمينه هنر به ماندگاري اين آموزه كمك كنند بايد با اين معناي آشنا باشند گفت: اعتقاد به امام زمان (عج) اعتقاد ويژه و كمنظيري در بين اديان است درست است كه اديان عموما در انتظار موعود هستند و ما آموزه مهدويت را يك آموزه مشترك ميان همه اديان ميدانيم اما به اينصورت كه شيعه به اين آموزه معتقد است اگر بينظير نباشد كمنظير است.
حداد عادل افزود: معلمانان ما ميگفتند اگر كسي از شما پرسيد امام زمان چه تأثير در زندگي دارد به او بگوييد كه تأثير ايشان در زمان غيبت شبيه خورشيدي است كه پشت ابر پنهان شده است اين مثال درست است اما بايد آن را باز كنيم و تشريح كنيم كه اين خورشيد نهان در پس حجاب غيبت چه تأثيري دارد.
وي بيان داشت: يك نكته مهم مربوط به رابطه خدا و جهان است شيعه با اعتقاد به يك امام معصوم حي و حاضر اين خصوصيت را دارد كه رابطه ميان زمين و آسمان را برقرار ميداند و رابطه خدا و جهان از نظر معنويت با حضور خدا يك رابطه مستمر است.
نماينده مردم تهران افزود: اين طور نيست كه هدايت الهي در زمانهاي قطع باشد و با بعث پيامبر در آسمان باز و با فوت او در آسمان بسته شود پيام امامي كه با آسمان ارتباط دارد و در زمين حضور دارد اين ا ست كه ارتباط آسمان و زمين يك ارتباط مستمر است.
حداد عادل با اشاره به آيه شريفه قرآن تصريح كرد: يك رابطه خدا با جهان اين است كه خداوند جهان را خلق ميكند رابطه ديگر تقدير و اندازهگيري امور جهان و رابطه سوم هدايت است همانطور كه رابطه آفريندگي خدا با جهان قطع نميشود رابطه هدايت خدا با جهان نيز يك آن قطع نميشود.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: كساني تصور ميكنند رابطه خدا با جهان مثال رابطه ساختمان با بنا است يعني، بنا ساختمان را ايجاد ميكند و ديگر با آن ارتباط ندارد همينگونه نيز خدا جهان را خلق كرده و ديگر با آن ارتباط ندارد در صورتي كه خداوند بهصورت مداوم جهان را خلق ميكند.
نماينده مردم تهران با تأكيد بر اينكه همانطور كه در آفرينش دست خدا بسته نيست در هدايت نيز دست خدا نيز بسته نيست گفت: هدايت الهي استمرار دارد و مجراي اين استمرار امام زمان است.
حداد عادل افزود: جنبه ديگر آثار اعتقاد به امام زمان ايمان به امام زمان در شخصيت مومنان و دوستداران آن حضرت است از آثار اعتقاد به امام زمان ايجاد اميد و خوشبيني در بين مومنان و منتظران اين است كه در هيچ شرايطي انسان اميد خود را به اصلاح از دست ندهد.
وي با اشاره به اينكه در اين دنيا شعارها و اعمال ننگين است گفت: بسياري از مردم اين واقعيت را ميفهمند و به دليل عدم اعتقاد به مهدويت نااميد و دچار يأس فلسفي هستند اما يك شيعه معتقد به امام زمان هر چقدر كه شب تاريك باشد اطمينان دارد كه پايان شب سيه سپيد است.
حداد عادل بيان داشت: از اين اميد و خوشبيني تحرك زاييده ميشود انتظار امام زمان كشنده نيست بلكه كشش ايجاد ميكند و اميدآفرين است.
وي در ادامه گفت: ما در دوران ظهور امام زمان انتظار داريم كه همه خوبيهاي كه خداوند بذر آنها را در دل ما كاشته است شكوفا شود آنگاه اعتقاد به امام زمان سبب ميشود كه مومن در راه تحقق نسبي همه اين خوبيها در تمام عمر خود تلاش كند.
حداد عادل باتأكيد بر اينكه بزرگترين ارزشي كه ما براي دولت مهدي قائليم عدالت است تصريح كرد: چگونه ميشود كسي منتظر حضرت باشد ولي براي بسط و توسعه عدالت تلاش نكند آيا كسي كه منتظر امام است براي حكومت عدل و اسلامي تلاش نميكند و با هر پيشواي كه در راه برپايي حكومت عادلانه اسلامي قدم پيش گذارد همراهي نمينمايد.
وي افزود: يكي از آثار انتظار نوعي عشق و دلبستگي ميان منتظران و امام زمان است مانند عشقي كه در جامعه ما نسبت به آن حضرت وجود دارد و مردم اميدوارند بتوانند در جمكران ابراز ارادت بهتري نسبت به آن حضرت داشته باشند.
نماينده مردم تهران در ادامه گفت: گاهي نيز رهبر معظم انقلاب به جمكران مشرف ميشوند و در آنجا به حضرت مهدي توسل پيدا ميكنند اين عشق و دلدادگي و حاضر دانستن امام غايب سرمايهبزرگي است و اينكه مردم ما آن امام بزرگوار را از اعمال و نيات خود آگاه بدانند بسيار ارزشمند است.
حداد عادل ضمن بيان اين مطلب كه جنبه سوم آثار اعتقاد به امام جنبه اجتماعي است خاطرنشان كرد: ما شيعيان امام زمان را حاكم بر خود ميدانيم و مراجع تقليد را از آن جهت بزرگوار ميشناسيم كه نواب عام حضرت هستند و قدرت و نفوذ كلام مرجعيت شيعه پرتوي از اقتدار معنوي و مطاع بودن امام زمان است.
وي افزود: اگر ما از مراجع تقليد ميكنيم به اعتبار اطاعت از آن حضرت است اعتقاد به مهدويت محكمترين پشتوانه براي نظريه ولايت فقيه است و ولايت فقيه بناي مرتفعي است كه بر شالوده مهدويت استوار شده است.
حداد عادل بيان داشت: ما جلوه رابطه ولايت فقيه با مهدويت را در طول تاريخ مشاهده كرديم مانند واقعه رژي و تحريم تنباكو كه ميرزاي شيرازي با نوشتن اين سطر كه اليوم استعمال توتون و تنباكو به عين نحو كان در حكم محاربه با امام زمان است ملت را بسيج كرد.
وي ادامه داد: ميرزاي شيرازي شخصيتي بود كه هنگامي كه ناصرالدين شاه در سال 1286 قمري سفري به عتبات داشت علما به او احترام گذاشتند و به ديدن او رفتند تنها كسي كه به هيچ قيمتي حاضر به ديدار او نشد ميرزاي شيرازي بود اما رجال دربار كار كردند كه هنگام بازگشت ميرزا از زيارت ناصرالدين شاه با او برخورد كنند در آن برخورد آنها با همه سلام و عليك كردند و داخل حجره رفتند ناصرالدين شاه در سفرنامه خود مينويسد «اين يكي ميرزايي شيرازي» با بقيه فرق ميكند. ميرزاي شيرازي در واقعه تحريم تنباكو به عنوان يك فقيه ولايت داشت اما در حكم خود منبع نيرومندي خود را بيان كرد و اتصال اين حكم با امام زمان به اطلاع ملت رساند و همين جمله استقلال كشور را حفظ كرد.
اين نماينده مجلس با بيان اينكه ولایت فقیه امروز بر شالوده محکم مهدویت استوار است گفت: ما جلوه اين باور به مهدويت را در انقلاب خود مشاهده كرديم. امام خميني ميان مردم نفوذ داشتند و مردم اطاعت از ايشان را اطاعت از امام زمان ميدانستند و همين اعتقاد ضامن پيروزي در جنگ بود و اكنون نيز همين اعتقاد ضامن بقاي جمهوري اسلامي است.
وي در ادامه خاطرنشان كرد: بيسبب نيست كه دشمنان سعي دارند براي تضعيف نظام بر اعتقاد به امام زمان خدشهوارد كنند.
حداد عادل در پايان بايد ذهن زندگي و جامعه ما امام زماني باشد اگر اين جلسه براي قرآن برگزار شده بود من همين تعابير را براي قرآن به كار ميبردم چون بين اين دو مسئله دوگانگي نميبينم و آنها را يك حقيقت ميدانم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.