آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۵۶۰۷

مرغ پرواز کرد

گویا مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت نتوانستند سیاست های خود را برای مدت طولانی به اجرا بگذارند چرا که بعد از چند روز، قیمت مرغ روند صعودی خود را آغاز کرده و در برخی مناطق به 8000 تومان رسیده است.
گروه اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»؛ قیمت مرغ بعد از چند روز نوسان بار دیگر روند افزایشی به خود گرفت و در بعضی مناطق به 8000 تومان نیز رسیده است.
 
اگر چه در بعضی از میادین و مغازه ها هر کیلو 4700 نیز عرضه می شود اما مردم برای خرید در این مکان ها باید ساعت ها در صف بمانند.
 
همه به دنبال علت این گرانی ها بودند، بیشتر انتقاد ها نیز از سیاست های وزارت صنعت و معدن و تجارت بود چرا که همه این وزارتخانه را مسئول تنظیم بازار و از سویی دیگر مسئول تامین نیازهای مرغداران می دانستند. از سوی دیگر این وزاتخانه نیز همواره تاکید می کرد که با اعمال سیاست های به موقع و کوتاه کردن دست سودجویان در روزهای آینده قیمتها کاهش پیدا خواهد کرد، اما گویا عملکرد این وزاتخانه چنان نبوده است که بتواند قیمت ها را به کنترل خود درآورد.

در همین ارتباط در اوایل تیر ماه محمد یوسفی، رئیس هئیت مدیره انجمن پرورش‌دهندگان مرغ، به میدان آمد تا جواب این مسئله را بگوید. از گفته‌های او معلوم شد که وزارت صنعت، معدن و تجارت فقط 10 درصد از نیاز تولیدکنندگان مرغ به خوراک طیور را تامین کرده و همین هم باعث شده تا تولید به شدت کاهش پیدا کند و قمیت مرغ بالا برود. حسن رادمرد، سرپرست معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز، چند روز بعد خبر از توزیع سریع کنجاله سویا از بنادر جنوبی داد و اعلام کرد که قیمت مرغ باید بین 4600 تا 4700 تومان باشد و این قیمت مصوبه ستاد تنظیم بازار است که با متخلفین از آن برخورد می‌شود.

اگر چه چند روزی نیز مرغ با همین قیمت 4700 تومان به فروش رفت اما نوسان ها ادامه پیدا کرد و قیمت ها باز هم افزایش یافت، این نوسان در قیمت مرغ باعث شد که هر کسی از دولتی‌ها و تولیدکنندگان و تجار و واردکنندگان گوشت و مرغ تقصیر را به گردن دیگری بیاندازد و در این بین، حسین شریعتمداری هم به میدان آمد تا آقای «م» و «الف» یا دو سرمایه‌دار کلان را اسم ببرد که با حمایت برخی از مسئولان انحصار واردات مواد مورد نیاز مرغداری‌ها را در اختیار دارند و 7 ماه است این مواد را در سواحل کشور نگه‌داشته‌اند.

آنچه که در این بین حائز اهمیت است نارضایتی مردم از قیمت ها است نه مقصران آن. چرا که با پیدا شدن مقصر ،مرغ بر سره سفرهای مردم باز نمی گردد.

حداقل چیزی که از این بازار آشفته معلوم شد این بود که سرنخ گرانی مرغ در داخل است و دو چیز را نمی‌توان علت اصلی این وضعیت دانست؛ اول تحریم‌ها و دوم واسطه‌ها و دلال‌ها. شاید این دو عامل نقشی در گرانی مرغ داشته باشند اما عدم توزیع به موقع و مناسب کنجاله سویا یا فروش دام طیور در بازار آزاد توسط تولید‌کنندگان یا حمایت از فلان سرمایه‌دار الف و ب دیگر ربطی به آن دو عامل ندارد.
 
در سال های گذشته هنگامی که قیمت گوشت قرمز با افزایش مواجه می شد مردم به مصرف گوشت مرغ ترغیب می شدند اما گویا دیگر گوشت مرغ نیز باید از سبد مصرفی خانوار ها خارج شود. شاید به همین دلیل بود در چند روز گذشته صدا و سیما در یکی از برنامه های آشپزی خود از گوشت قرمز و سفید استفاده نکرد و طریقه گیاهخواری را به مردم آموزش می داد. 
 
هم اکنون مرغ در نقاط مختلف تهران با قیمت‌های متفاوتی به فروش می‌رسد که این نرخ‌ها شامل 8000 تومان، 7000 تومان و 4700 تومان است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار