آخرین اخبار:
کد خبر:۱۹۹۹۰۲
يك جهادگر:

كارشناس به بهانه بدبودن جاده به منطقه محروم نيامد

يك جهادگر گفت: در يكي از استان ها مي‌خواستيم با هدف توسعه اشتغال‌زايي زنان روستايي، به آنها قالي‌بافي ياددهيم بعد از سه ماه پيگيري مسئولان استان گفتند كه كارشناس نمي‌آيد چون جاده خراب است.
طيبه اكبري در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعي «خبرگزاري دانشجو»، با اشاره به وجود فقر فرهنگي در برخي مسئولان استان‌ها گفت: آنها براي فرستادن يك مربي قالي‌بافي به منطقه محروم استان خودشان گفتند جاده خراب است و كارشناسان ما مي‌آيند، شما چه طور از تهران به اين منطقه مي‌آييد؟!

وي در ادامه بيان داشت: در مناطق روستايي كه مسئولان همكاري نمي‌كنند ما از مدل كارهاي كم سرمايه و زودبازده استفاده مي‌كنيم مثلاً در آن منطقه ساخت مصنوعات چرمي را به مردم ياد داديم و در سال اول خودمان بازاريابي محصول را برعهده گرفتيم و از سال‌هاي بعد محصولات چرم مناطق روستايي با برند «ثمر» نمايشگاه‌ها عرضه شد و به فروش هم رسيد.

اكبري با اشاره به فعاليت تخصصي معاونت خواهران بنياد طلايه‌داران جهاد در دو بخش كارآفريني و فرهنگي گفت: هدف كارآفريني براي زنان برخلاف مردان اشتغال‌زايي نيست بلكه توانمند‌سازي بانوان در كارهايي است كه به عهده‌شان گذاشته شد.

اين جهادگر با اشاره به برگزاري دوره‌هاي پتانسيل‌يابي و اشتغال زنال در مناطق محروم گفت: با برگزاري دوره‌هاي عملي كارآفريني با زبان ساده روستايي، شيوه‌هاي كارآفريني و اشتغال‌زايي را به زنان مي‌آموزيم و بررسي مي‌كنيم آيا در اين روستا بايد بحث‌هاي كارآفريني مطرح شود يا بحث توانمندسازي زنان و بهبود كارهايشان.

وي در ادامه اظهار داشت: در يكي از مناطق محروم زنان روستايي خودشان پنير درست مي‌كردند ولي بازار خوبي نداشتند با نامه نگاري‌هايي كه توسط خود مردم با جهاد كشاورزي انجام داديم آموزش‌هاي لازم در خصوص بهبود شرايط بهداشتي توليد پنير انجام شد و زنان توانستند محصولات خود را وارد بازار تقاضا كنند.

اكبري همچنين گفت: در سفري به ايلام متوجه شديم زنان ايلامي، خودشان قالي‌بافي بلد هستند بنابراين با كمك يكي از دانشجويان آموزش حرفه‌اي تابلوفرش‌هاي به‌روز و جديد را به آنها يادداديم تا بتوانند كارشان را توسعه دهند.

اين جهادگر با تاكيد بر لزوم آموزش مطالبه‌گري به مردم مناطق محروم اظهار داشت: در برنامه‌هاي جهادي به مردم ياد مي‌دهيم چگونه مطالبات خود را در چارچوبي صحيح به مسئولان انتقال دهند.

وي افزود: در بسياري از مناطق محروم روستائيان خودشان در زمينه بودجه آموزش و يا ترويج كشاورزي از مسئولان تقاضاي كمك كردند به عنوان مثال يك دختر روستايي به عنوان نماينده جمع تقاضانامه آموزشي مي‌نويسد و ارتقاي بحث آموزش روستا را از مسئولان مطالبه مي‌كند.

اكبري اظهار داشت: روال كار ما ارائه كمك‌مالي به مردم مناطق محروم نيست بلكه با ارائه آموزش به آنها و تهيه وسايل كار زمينه اشتغال‌شان را فراهم مي‌آوريم به عنوان مثال در يكي از روستاهاي شهرستان خدابنده براساس همين مدل آموزشي كارگاه خياطي براي بانوان راه‌اندازي شد و چند سال است كه بانوان روستايي در آن فعاليت مي‌كنند.

معاون خواهران بنياد طلايه‌داران جهاد اظهار داشت: در بعضي مناطق مسئولان همكاري لازم را با جهادگران انجام مي‌دهند ولي متاسفانه توانايي كافي را ندارند مثلاً در يكي از مناطق محروم جنوب كرمان مي خواستيم كارگاه ترشي‌سازي براي مردان برپا كنيم ولي كارشناس بهداشتي كه از استان اعزام شده بود تاريخچه نمك‌سود كردن را براي كارگران تعريف كرد و نتوانست به صورت عملي اصول رعايت بهداشت در كار ترشي‌سازي را به آنها آموزش دهد.

وي با تاكيد بر لزوم توجه به مسائل فرهنگي و كارآفريني دختران جوان روستايي گفت: در بسياري از روستاها دختران مجردي زندگي مي‌كنند كه وقتشان خالي است حتي اگر ما بتوانيم كارهاي فرهنگي انجام دهيم كه فقط اوقات خالي آنها را پركنيم بسياري از مشكلات اجتماعي دختران حل مي‌شود.

لازم به ذكر است، معاونت خواهران بنياد طلايه‌داران جهاد بيش از سه سال است كه در مناطق محروم استان زنجان، لرستان، ايلام و جنوب كرمان به صورت تخصصي در دو بخش اشتغال‌زايي و كارآفريني بانوان مشغول به فعاليت مي باشد.
 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار