کد خبر:۲۰۳۶۰۲
یامین پور در جمع دانشجويان:
CNN از وزارت خارجه آمریکا مهم تر است/ «BBC» و «من و تو» را باید تحقیر كنيم/ چارچوب جنگ نرم برای بسيجی مسلمان قرن 21 باید دوباره نوشته شود
يك كارشناس رسانه گفت: وزارت خارجه مهم تر از CNN نیست، بلکه این رسانه ویترین وزرات خارجه آمریکاست و آنچه بگوید مهم تر است.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، وحید یامین پور شب گذشته در جمع دانشجویان طرح ولایت استان خراسان رضوی با بیان اینکه باید جنگ نرم را باور داشته باشیم؛ در غیر این صورت با صحبت زیاد، تبدیل به فرهنگ می شود، تصریح کرد: وقتی جنگ نرم تبدیل به فرهنگ شد، فضا برای تبدیل به عادت شدن فراهم می شود.
يامين پور بيان داشت: ما اسم از جنگ می آوریم؛ اما به آن باور نداریم.
وی ادامه داد: نخستین خصلت جنگ رسانه ای، درگیری شدید لفظی است، چقدر برای مواجهه با سوالات ضد انقلاب یا بی انقلاب ها، دنبال پاسخ گشتید؟ اگر وبلاگ نویس هستید، چقدر روحیه جریان حق را تقویت کرده اید؟
این کارشناس رسانه در خصوص جنگ نرم گفت: جنگ نرم سنخ سوم از یک جهاد است، اگر سنخ اول جهاد نظامی بود، جریان طاغوت از تجربه دوباره آن پرهیز می کند.
یامین پور ادامه داد: بعد از آن، جنگ سرد پیش آمد که فتیله ما ایرانی ها را پایین کشید و برق را از چشمانمان برد، جنگ سوم، همین جنگ نرم امروز است.
وی با تاکید بر این مهم که این گونه نیست که در کنار همه چیز، رسانه هم فعال باشند، بلکه امروز فقط رسانه های دشمن کار می کند، تصریح کرد: در مطالعات راهبردی به مسائل جالبی برخورد می کنیم، گاهی CNN برنامه ای را می سازد و پخش می کند که فقط برای یک نفر ساخته شده است، هرچند همه می بینند؛ اما مخاطبش یک نفر است، مثلا آقای X در فلان نظام و کشور تا بتوانند بر روی او تاثیر بگذارند.
مجری سابق «دیروز، امروز، فردا» با بیان اینکه با وجود CNN انگار وزارت خارجه آمریکا نیست، ادامه داد: وزارت خارجه مهم تر از CNN نیست، بلکه این رسانه ویترین وزرات خارجه آمریکاست و آنچه بگوید مهم تر است.
یامین پور با اشاره به یکی از مستندات BBC که در مورد لیبی است، بیان داشت: فکر می کنید رسانه سلطنتی بریتانیا بعد از انقلاب لیبی و کشته شدن قذافی چه موضعی باید بگیرد؟
وی ادامه داد: از ابتدا تا انتهای این مستند، انگلیس را محکوم می کند، این مستند درباره رئیس اطلاعات لیبی است که بعدها وزیر قذافی می شود، این شخص بعد از انقلاب گم می شود، هرچند در این فیلم، مستند او را پیدا می کند.
این کارشناس رسانه با بیان اینکه مستند می گوید که این شخص مامور 6 MI است، تصریح کرد: از اول مستند فکر می کردم که چرا BBC باید این مستند را بسازد که انگلیس در آن محکوم می شود، پاسخی جز این ندارم که BBC از بریتانیای کبیر مهم تر است، چون خط مقدم از BBC شروع می شود. برای همین حق دارد که تونی بلر و برون را هم مسخره کند.
یامین پور با تاکید بر اینکه رسانه برای آمریکایی ها و انگلیسی ها خیلی جدی است، بیان داشت: بعضی از فیلم هایي که هالیوود می سازد برای مسخره کردن کنگره است؛ چرا که معتقد است این رسانه ها هستند که در خط مقدم هستند نه نمایندگان.
وی افزود: آنچه برای انگلیس می ماند BBC است و نه تونی بلر، با BBC است که بریتانیا می ماند نه تونی بلر.
مجری سابق «دیروز، امروز، فردا» با بیان اینکه رسانه را شوخی گرفته ایم، تصریح کرد: یکی از درگیری های دوران انتخابات در برنامه جنجالی دیروز امروز، فردا این بود که مدیران ارشد صدا وسیما می گفتند این برنامه که طول می کشد، برخی از بازی های انگلیس و آلمان را که خریداری کرده ایم را نمی توانیم پخش کنیم و این باعث دلخوری مخاطب می شود؛ جلسه می گذاشتند که کدام برنامه را جابه جا کنند تا بتوانند مسابقه فوتبال را پخش کنند، به من هم می گفتند که در برنامه اعلام کنم!
یامین پور ادامه داد: عمق جنگ نرم مدیران این بود که به جای فوتبال انگلیس بگویند فوتبال جزیره تا این گونه آنها را مثلا تحقیر کرده باشند.
وی با بیان اینکه رسانه برای ما سرگرمی است و اولویت های اول مدیران صدا و سیما، برنامه های طنز و سرگرمی است، بيان داشت: در فضای مجازی هم این گونه است؛ البته این فضای خوبی دارد که متولی آن دولت نیست، برای همین بچه های حزب اللهی تک تیراندازهای خوبی در این فضا هستند.
این کارشناس با بیان اینکه نباید تصور کنیم صدای ما به گوش کسی نمی رسد، در خصوص نگاه صدا و سیما به فضای مجازی نیز گفت: سازمان صدا و سیما طرحی را به مجلس ارائه کرده است که کل اینترنت مال آنها شود، بستر سازی، مجوز و همه چیز آن متعلق به صداوسیما شود؛ یعنی یک فیلم را اگر می خواهید در اینترنت بگذارید باید از صدا وسیما مجوز بگیرید؛ دلیلشان هم این است که رسانه حاکمیتی است و باید توسط آنها کنترل شود تا اتفاق بدی در آن نیفتد.
یامین پور در ادامه به حساب آوردن تلویزیون مشابه جزئی از ابزارهای تکنولوژی را یک نگاه ساده انگارانه به مدرنیته دانست و گفت: یعنی تلویزیون مثل یخچال نیست که وارد زندگی تان شود، تلویزیون نظم جدیدی را که خودش اقتضا می کند، برایمان رقم می زند.
وی ادامه داد: وقتی تلویزیون آمد، اعضای خانوداده دور هم نمی شینند، بلکه دور تلویزیون می نشینند، این
ها اقتضائاتی است که صرف نظر از محتوا برای یک خانه و خانواده ایجاد می کند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به آماری که اعلام می کند، متوسط مکالمه زوجین در تهران، 17 دقیقه است، بیان داشت: برای همین است که میزان طلاق ها زیاد شده است ، اولین چیز در ارتباط میان فردی و حل عقده ها و مشکلات آدم ها، کلام است.
یامین پور با بیان اینکه تئوریسین های غربی می گویند مهم ترین ابزار کوچ کردن از جامعه سنتی به مدرن، رسانه است، تاکید کرد: باید درباره اقتضائات رسانه فکر کرد، بعضی از این ابزارهای امروزی، ابزار ما نیست؛ اگر می خواهیم از آنها استفاده کنیم باید بدانیم که چگونه مورد استفاده قرار می گیرند، مثلا موبایل چقدر در اخلاق ما تاثیر گذاشته است، چه قدر رابطمان را سطحی کرده است و حتی در خلوت هم در دسترس هستیم.
وی ادامه داد: این ابزارها، کم کم از طریق تغییر منش، غیب مان را هم تغییر می دهند؛ امروز محله ها وجود ندارد، پرفسور رفیع پور در کتابش می گوید؛ انقلاب اسلامی مولود محله های تهران است، امروز خودمان محله های مان را از بین برده ایم و بچه ها به جای محله در قالب مونیتورها هستند.
این کارشناس رسانه این موارد را جدا از بررسی موضوع پیام رسانه ها دانست و تاکید کرد: یکی از وظایف ما در حنگ نرم محدود کردن دنیای دیجیتال است، هرچند خودمان در دنیای دیجیتال می جنگیم، بعد از این دوره ای که درآن قرار دارید به ازای هر چند نفر شما یک گعده تشکیل بدهيد، کوه و استخر بروید، این ها راهبردهای جنگ نرم است.
یامین پور با بیان اینکه اگر همدیگر را نبینیم در جنگ نرم نمی توانیم فعال باشیم، تصریح کرد: در زمینه دیدن مومن، روایت ها و توصیه های دینی زیادی هست، این ها چیزهایی است که در جنگ نرم مورد غفلت قرار گرفته است؛ همه اول می گویند وبلاگ بزنید؛ در حالی که جنگ نرم برای یک مسلمان متفاوت است و باید با هم گفت وگوی رودر رو کرد.
وی با تاکید بر اینکه چارچوب جنگ نرم برای بسيجی مسلمان قرن 21 باید دوباره نوشته شود، گفت: ولنگار رسانه را نبینید وگرنه شما را می بلعد، نقد رسانه را یاد بگیرید؛ چرا که رسانه مثل خمپاره ای است که باید خیز برداشتن برای آن را یاد بگیرید.
این کارشناس ادامه داد: در غیر این صورت رسانه مثل اژدهایی مخاطبش را که شما هستید، می بلعد؛ BBC و من و تو را باید مسخره و تحقیر كنيم، برای همه مشخص نیست که چقدر این رسانه ها مسخره اند، خیلی ها باور دارند و اگر این را نگوییم بعدها باید نتیجه اش را ببینیم.
یامین پور با بیان اینکه در جنگ نرم دنبال این نیستیم که کسی را عین خود کنیم، تصریح کرد: جنگ نرم یعنی این که حرف حق را در دل یک نفر بکاریم و به گوشش برسانیم.
وی بیان داشت: باید فهمید رسانه با ما چه می کند، چگونه آدم های انقلابی را به عافیت طلب تبدیل می کند؛ درهر فریم رسانه 1000 کلمه قرار داده شده است.
این کارشناس با بیان اینکه دشمن بخوبی علم رسانه را یاد گرفته است، گفت: ما تجربه کافی نداریم و ژست اینکه جمهوری اسلامی چه کرده، گذشته است، باید از خودمان بپرسیم که ما چه کرده ایم؛ جنگ نرم را نمی توانیم دولتی کنیم و یک وزیر جنگ هم برای آن بگذاریم.
یامین پور خطاب به دانشجویان بیان داشت: سطح تحلیتان را بالا ببرید، بحران امروز ما یک لاخ موی زن در سریال های صدا و سیما نیست، مشکل این است که صدا و سیما یک سریال می سازد که هیچ لاخ موی زنی در آن دیده نمی شود؛ اما کاملا ضد انقلاب است.
وی با بیان اینکه ایران با این هجم تبلیغات رسانه ای و روانی بسیار مقاوم است و هر کشور دیگری بود تا الان بریده بود، یادآور شد: یک زمانی فکر می کردیم اگر ویدئو بیاید انقلاب از دست می رود؛ اما عقربه تمام این هجمه ها با آمدن ماه رمضان به عقب بر می گردد که این یکی از الطاف الهی است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.