شهید کاوه یک بار در سال 65 شهید شد و یکبار در سال 91 فیلمش شهید شد، قرار بود این فیلم سینمای ایران را نجات دهد همان گونه که خود شهید کاوه غرب کشور را نجات داد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، مراسم اکران و نقد فيلم «شور شیرین» شب گذشته در دانشگاه امام صادق (ع) برگزار شد، در این برنامه که پس از نماز مغرب و عشا با اکران فیلم آغاز شد، اصغری تهیه کنندۀ فیلم، رضا رویگری، بازیگر شور شیرین و زهرا کاوه، دختر شهید کاوه حضور داشتند، در انتهای برنامه نيز ژیلا صادقی، مجری صدا و سیما نیز به جمع دانشجویان اضافه شد.
رویگری سه شب قبل تصادف کرده بود که از زخم های جزئی روی صورتش، پیدا بود، او که به نظر می رسید از قرار گرفتن در جمع دانشجویان بسیار خوشحال است، تمام جلسه را با شوخی و خنده همراه کرد، ابتدا با این مطایبه برنامه را آغاز نمود که: من نمی دانستم اگر به دانشگاه شما بیایم، شما مرا می پذیرید یا نه؛ زیرا قیافۀ من به شما نمی خورد که این جمله با خندۀ دانشجویان و خود رویگری همراه شد البته بعداً خود او تصریح کرد که این مطلب یک شوخی بود.
سپس در خصوص سرود «ای ایران» گفت: من جوان بودم و هنوز شاه از کشور نرفته بود، روز 26 دی ماه که شاه رفت، همان روزی بود که می خواستیم این سرود را ضبط کنیم البته من این کار را برای پول نکرده ام، اگر شما یک قران پول عایدتان شد، ما هم پولی از قبَل این سرود دریافت کرده ایم، ما این کار را برای دل خودمان و برای مردم انجام دادیم، اكنون نيز در حال آماده سازی و خواندن یک کار جدید هستم که امیدوارم ادامۀ سرود «ای ایران» باشد.
سپس در رابطه با حضورش در بیت رهبری در شب شهادت حضرت زهرا (س) گفت: من یک مدیر برنامه دارم که او به واسطۀ یک پارتی که در بیت داشتیم به من پیشنهاد کرد در مراسم شب شهادت حضرت زهرا (س) در بیت شرکت کنیم، ما هم قبول کردیم، وقتی وارد بیت شدیم همان وسط، زیر یک ستون نشستیم اما همان پارتی که در بیت داشتیم تا دید عقب نشسته ام، مرا به قسمت جلویی بیت راهنمایی کرد، بنابراین همان صف اول جلوی منبر نشستم.
رویگری دوباره با طنز گفت: فکر کنید آن شب حجت الاسلام پناهیان سخنران بود و من با این قیافه ای که به آن جمع نمی آمد درست روبروی او نشستم، این جملۀ رویگری بازهم باعث خندۀ دانشجویان شد.
سپس وي ادامه داد: همین که چشم پناهیان به من افتاد گفت كه اگر خدا به کسی که چهره و صدای خوبی داده، لازم است در راه اسلام خرج کند، بعد از آن مسیر سخنرانی پناهیان کاملاً عوض شد، این مطلب نیز خندۀ دانشجویان را همراه داشت.
سپس بازيگر فيلم «شور شيرين» از مداح جوانی که آن شب مداحی کرد تعرف نمود که دانشجویان امام صادق (ع) گفتند نام آن مداح جوان «میثم مطیعی» است و مداح همین دانشگاه مي باشد.
همچنین رويگری در خصوص تفاوت بازی در فیلم های ارزشی و غیر ارزشی گفت: بازیگر مثل مرده شور است هر نقشی به او بدهند بازی می کند، ما یک دِینی به انقلاب و اسلام داریم که باید ادا کنیم اما بسیاری از کار ها هستند که ساخته می شوند و به ظاهر غیر ارزشی هستند اما در بطن خود موضوعاتی ارزشی را مطرح می کنند به عنوان مثال در فیلم «به کجا چنین شتابان» من نقشی غیر ارزشی داشتم اما به گونه ای بازی کردم که مردم از آن نقش و افعال وی منزجر شوند.
وي ادامه داد: اما در مورد فیلم های ارزشی بگویم که وقتی برای انقلاب و اسلام کار می کنیم، صد درصد افتخارآمیزتر است، زمانی که در «مختار نامه» بازی می کردم، صحنه هایی بود که من پشت دوربین زار می زدم.
سپس اصغری، تهیه کنندۀ فیلم «شور شیرین» در رابطه با شکل گیری این فیلم و «به کبودی یاس» گفت: فیل «به کبودی یاس» با نفس حضرت آقا شکل گرفت، آقا در جلسه ای خواستند زندگی «شهید برونسی» تبدیل به فیلم شود، ما نیز این درخواست ایشان را لبیک گفتیم پس از درخواست حضرت آقا صفار هرندی، وزیر ارشاد وقت مسئولیت این کار را به من و آقای اردکانی محول کرد.
پس از ساخت آن فیلم بازخوردهای بسیار مثبتی از مردم دریافت کردیم اما برای ما مهم بود که حضرت آقا این فیلم را ببینند، ایشان نیز پس از چند نقد سازنده، از ساخت این فیلم تقدیر و تشکر کردند.
بعد از جنگ بسیار سخت بود به سمت فیلم هایی برویم که اولاً واقع گرایانه باشند و دوماً از فضای روشنفکری دور شود اما پس از بازخوردهای مثبت از «به کبودی یاس» به سمت فیلمی در خصوص شهید کاوه رفتیم.
اصغری در تشریح دلایل انتخاب شهید کاوه گفت: اول آنکه ما مشهدی بودیم و از ایشان که مشهدی بود، شناخت کافی داشتیم، دوماً شهید کاوه از فرماندهان شاخص دفاع مقدس بود که در «جبهۀ غرب» حضور داشت، سوماً او الگوی بسیار خوبی برای جوانان است.
اين تهيه كننده ادامه داد: بعد از گذشت سال ها از جنگ باید سراغ واقعیات جنگ برویم و این شخصیت ها را همان گونه که بودند معرفی کنیم، با توجه به تهدیدها و مشکلاتی که کشورمان با آن روبروست، نسل جوان نیاز به اسطوره دارد و برای اسطوره سازی نیازی به اغراق نداریم، اگر فرماندهان دفاع مقدس را همان گونه که بودند معرفی کنیم، تبدیل به اسطوره می شوند.
وي در خصوص تفاوت فیلم های ارزشی و غیر ارزشی گفت: من فیلم های «شور شیرین» و «به کبودی یاس» را در 25 مجمع عمومی دیده و شاهد ابراز احساسات جوانان بوده ام.
اما زمانی که برخی فیلم ها را می بینیم که به شعور مخاطب توهین می کنند، فکر می کنم ای کاش مردم با مسائل عمیق تری مواجه می شدند، برخی فیلم ها تنها هدفشان این است که مردم را بخندانند ولی رسالت سینما این نیست، رسالت سینما، آن است که بتواند آرمان های انقلاب را به جوانان منتقل کند.
اصغری در ادامه به برنامۀ «هفت» و مشکلات اکران فیلم «شور شیرین» پرداخت و گفت: در برنامۀ هفت از قبل قرار دیگری گذاشته بودیم اما آن ها نوع دیگری رفتار کردند، با آن برنامه و با آن شکلی که روی آنتن رفت، فیلم شور شیرین ذبح شد اما این تازگی نداشت.
شهید کاوه یک بار در سال 65 شهید شد و یکبار در سال 91 فیلمش شهید شد، قرار بود این فیلم سینمای ایران را نجات دهد همان گونه که خود شهید کاوه غرب کشور را نجات داد.
همچنین اين تهيه كننده افزود: کسی که دغدغۀ انقلاب را داشته باشد، خیلی جاها باید قربانی شود، ما نیز که دغدغۀ سینمای انقلاب را داریم گاهی باید فیلم هایمان را قربانی کنیم.
پس از اصغری زهرا کاوه، دختر شهید کاوه صحبت کرد، او در خصوص الگوگیری از شهدا گفت: شهید کاوه در مقطع سال 61 حدوداً 21 یا 22 ساله بود، شما که 20 تا 26 ساله هستید، خودتان را جاي این شهید بگذارید، آیا می توایند چنین کارهایی انجام دهید؟ لازم است از شهدایی که در سن جوانی کارهای بزرگی کرده اند، الگوبرداری کنیم.
سپس کاوه در رابطه با فیلم افزود: مسائلی را که از پدرم فهمیده بودم را خیلی جزئی در فیلم مشاهده کردم.
همچنین زهرا کاوه در خصوص پدرش گفت: زمانی که پدرم شهید شد یک سال بیشتر نداشتم، بنابراین خاطره ای از او ندارم، اما آن چیزی که برایم مهم و جالب است آن است که ضد انقلاب در غرب کشور حساب ویژه ای برای این جوان که اطلاعات نظامی خاصی نداشت، باز کرده بودند.
آنقدر از او کینه داشتند که در شهر بوکان و در مقابل مقرشان که از مراکز مهم ضد انقلاب بود، اسم کاوه را نوشته بودند و هر روز از روی این عبور می کردند.
دختر شهید کاوه در پایان ابراز امیدواری کرد که انتقادهای سازنده، دست سینما را بگیرد.
از حواشی این برنامه، حضور ژیلا صادقی، مجری شبکۀ سوم سیما بود، صادقی به درخواست اصغری به این دلیل آمده بود که یک کار تلویزیونی در رابطه با شخصیت شهید کاوه و فیلم شور شیرین در دست تهیه دارد.
از دیگر حواشی این برنامه، اعلام فیلم بعدی اصغری بود، او به درخواست معاون فرهنگی بسیج دانشگاه امام صادق (ع) اعلام کرد، فیلم بعدی اش در رابطه با «شهید شوشتری» است که تا سال آینده آماده می شود.