کد خبر:۲۰۹۸۲۱
یک شاعر برتر آیینی در گفتوگو با «خبرگزاري دانشجو»:
تعامل شعرا با مداحان باعث پيشرفت شعر آييني ميشود
یکی از شعراي برتر آييني كشور گفت: شعرايي كه با مداحان كار ميكنند، به اين امر واقفند كه مداحان در جلسه خود، مسير شعر آييني را براي شاعر تعريف میکنند و تعامل شعرا با مداحان باعث پيشرفت شعر آييني ميشود.
علي صالحي در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاري دانشجو» در سمنان، تصریح کرد: اگر براي شعر آييني تقسيم بندي قائل شويم، بنده از نظر حوزه فعاليت خودم كه هيئت است مهمترين بخش از شعر آييني را شعر هيئت مي دانم، چون تاثيرگذاري بيشتري در جامعه دارد، در اين زمينه پيشرفت هاي قابل توجهي نیز بدست آمده است كه چشم گير و جاي شكر دارد.
وي افزود: در گذشته شعراي جوان علاوه بر اينكه قالبا توانايي سرودن شعر آن هم در چنين سطح بالايي را نداشتند، معمولا عرصه اي هم براي حضورشان باز نمي شد و اين امر را هم بايد از موهبات و بركات انقلاب اسلامي دانست، امروز هم شاهد اين هستيم كه جوان ها همراه با اساتيد، در يك جا جمع شده و با هم مباحثه و مناظره انجام مي دهند و همديگر را در كمال ادب و احترام نقد مي كنند.
این شاعر برتر آیینی استفاده از شعر شعراي آييني توسط مداحان را مثبت ارزيابي كرد و بیان داشت: شعرايي كه با مداحان كار مي كنند و به نوعي نياز ذاكران اهل بيت (ع) را برآورده مي كنند، به اين امر واقفند كه اصولا مداحان براي جلسه خودشان، مسير شعر آييني را براي شاعر تعريف مي كنند. يعني به شاعر مي گويند كه چطور بگويد و يا چطور نگويد و شاعر هم كه خود را با شعراي آييني امروز وفق داده در مسير اهداف مداح قرار مي گيرد تا بتواند لزوما نياز هيئت را برآورده كند.
صالحي ادامه داد: اين مطلب از اين جهت كه هم مداح و هم شاعر مجبور مي شوند به پيشرفت فكر كنند بسيار خوب است؛ اما از اين منظر كه باعث محدود شدن هر دو آنها و به خصوص شاعر مي شود، مضر است.
وی فرمايشات مقام معظم رهبری در خصوص شعر آييني را به دو بخش تقسيم كرد و گفت: يكي از آن دو دغدغه كيفي است، به آن معني كه از لحاظ قواعد شعري، چيزي كم نداشته باشد و ديگري دغدغه محتوايي كه در زمينه هاي مختلف مثل حماسه، عاطفه، مدح و بند شعر گفته شود.
اين شاعر آييني تصريح كرد: به نظر بنده شعراي شعر آييني در بحث كيفي تمام تلاش خود را به كار گرفته و مي گيرند تا جلب رضايت اهل بيت (ع) و مقام معظم رهبري، اتفاق بيافتد؛ ولي متاسفانه به دليل همان محدوديت حاصل از كار كردن اكثر شعرا با مداح ها، به موضوعات ديگر شعر اعم از حماسه و پند و غيره زياد پرداخته نمي شود.
صالحی خاطرنشان كرد: البته دلايل ديگري هم وجود دارد؛ مانند عدم تمايل خود شعرا به موضوعات مختلف يا اينكه شايد بعضي ها اين تصور را دارند كه من تنها در مرثيه توانايي دارم پس سراغ پند نمي روم.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰