کد خبر:۲۱۰۷۸۹
نشست نقد و بررسي فيلم «يك حبه قند»؛
فراستي: فيلم يك حبه قند ضدارزش است/ اصغر همت: خوشحالم كه فيلم يه حبه قند به اسكار نرفت
نشست نقد و بررسي فيلم «يك حبه قند» عصر امروز با حضور فراستي، هاشم زاده و اصغر همت در مجتمع فرهنگي 13 آبان برگزار شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگي «خبرگزاري دانشجو»، نشست نقد و بررسي فيلم «يك حبه قند» عصر امروز با حضور مسعود فراستي، منتقد سينما؛ هاشم زاده، منتقد و فيلمنامه نويس و اصغر همت، بازيگر فيلم يه حبه قند در مجتمع فرهنگي 13 آبان(لانه سابق جاسوسي آمريكا) برگزار شد.
هاشم زاده: چيزهايي كه در يه حبه قند به نمايش گذاشته شده در فرهنگ ما وجود ندارد
ناصر هاشمزاده در اين نشست گفت: در دورههاي اخير بويژه بعد از حضور شرق شناسان، تلاش شده كه شرق شناسي در سينما را براي ما الگو و آيينه ما قرار دهند و آنرا را تبديل به موزه در تاريخ كنند و ميخواهند در اين موزه از سنت ما حرف بزنند.
وي افزود: اينكه ما تبديل به موزه شديم الان ديگر شرق شناسان نيستند اما بعضي از مذهبيون روشنفكرزده سعي ميكنند كه خود ما را به تماشاي اين موزه بنشانند.
اين منتقد و فيلمنامه نويس سينما اضافه كرد: چيزهايي كه در اين فيلم به نمايش گذاشته شده در فرهنگ ما وجود ندارد و چيدمان سنتي براساس ذهن كارگردان است و اين نگاهي است كه به تاريخ ما شده است.
هاشم زاده ادامه داد: نگاهي كه به تاريخ در كشور ما شده به قرآن هم ميشود و موضوعات قرآني زماني كه ميخواهد تقسيم بندي شود ذيل علوم انساني است و براساس متري است كه در همه مسائل جاري است و فرهنگ و زبان خودمان را با متد غربي ميسنجيم و از زباني حرف ميزنيم كه از فردوسي خبري نيست و هيچ چيز مشتركي نداريم.
وي اضافه كرد: روشنفكري به معناي ادعا در ايران اتفاق نيفتاده و اينجا نشان دادن خود ما به خود ما است به شيوه اي كه آنها ميخواهند ما را با همان متد نشان دهند.
اين منتقد و فيلمنامه نويس سينما يادآور شد: نظير اين فيلم كم نيست اما وضعيت سينما باعث شده كه به نقدها توجه نشود، ما چه انتظاري داريم از اين سينماگران و قتي ميگويند ما نياز به دانستن نداريم و به همين دليل است كه ابتكار در فيلمها ديده نميشود و در خيلي از جاها دين و حجاب كوبيده ميشود.
فراستي: فيلم يك حبه قند ضدارزش است
مسعود فراستي نيز در نشست نقد و بررسي فيلم يه حبه قند گفت: به نظر من اگر فيلم يك حبه قند به اسكار ميرفت قطعا جايزه اسكار را دريافت ميكرد.
وي افزود: دليل من براي اين حرف اين است كه اين فيلم سرشار از توهين به سنتها و دين ماست و به همين دليل ميگويم كه به راحتي ميتوانست جايزه اسكار را از آن خود كند.
اين منتقد سينما گفت: اين فيلم به نظرم يكي از مهمترين فيلمهايي است كه در 30 سال اخير پرچم دار اختلاط بين سنت و مدرنيته بوده و به نظرم پيشكش به خانوادههاي ايراني است كه در خارج از كشور هستند.
فراستي يادآور شد: اين فيلم از نظر ساختاري، ساختار ملي ندارد و فقط ادعاهاي كه دارد مخاطب را ميفريبد.
وي ادامه داد: مهمترين گير فيلم دوربين فيلم است كه پيشفعال و برون گراست و دوربين برون گرا ربطي به فرهنگ ايراني ندارد و كاملا گيج و نامعلوم است و لحظه به لحظه جايگاه آن عوض مي شود.
اين منتقد سينما با اشاره به چيدمان سفره در اين فيلم گفت: سفرهاي كه در اين فيلم چيده شده غيرايراني است و هيچ نسبتي با هويت ايراني ندارد.
فراستي ساختار اين فيلم را به دليل صحنههاي اسلوموشن كاملا غلط دانست و گفت: فيلم يه حبه قند از نظر ساخت به بهانه سه صحنه اسلوميشن به كل غلط است و هيچ ربطي به ايراني بودن ندارد و موسيقي آن از فيلمهاي خارجي دزديده شده و سنت ما در آن به تمسخر گرفته شده است.
وي ادامه داد: در اين فيلم سنت ما را با تصويري از پرتاب كردن ميوه در آب نشان ميدهند كه تفكر كاملا عقب افتاده است و مشكل اين است كه سينماي ما با واقعيت فيلم زندگي ايراني متفاوت است.
اين منتقد سينما افزود: نقد اثر، ربطي به فيلمساز ندارد و به نظر من دوربيني كه در اين فيلم روي دست كار ميكند غلط است كه عامل ايجاد آن هم كيارستمي است كه خودش هم اقرار كرده كه اين نحوه كار در ساخت فيلمها غلط است.
فراستي خاطرنشان كرد: مرتضي آويني بهترين استفاده را از دوربين روي دست داشته كه خودش در مستندات به عنوان پايه دوربين است و در اينجا استفاده از دوربين روي دست معني دارد اما استفاده از دوربين روي دست در فيلمهاي سينمايي كاملا بيمعني است و فقط استفاده از اين روش در فيلمهاي مستند جنگي و خبري معني دارد.
وي ادامه داد: خوش آمدن از فيلم دليل ساخت درست آن نيست ما مي توانيم از فيلم فارسي و يا از اخراجيهاي مزخرف سه هم خوشمان بيايد اما هيچ صحنهاي براي دفاع كردن ندارند.
اين منتقد سينما خاطرنشان كرد: حوزه هنري ميگويد يك حبه قند يك فيلم ارزشي است اما به نظر من يك ضدارزش است و نگاه حاكم بر فيلم نگاهي است كه خسته از انقلاب و خسته از فعاليتهاي انقلابي و خسته از توليد فكر، به عقب و نگاه به سنت و التماس به موبايل و لبتاپ است كه اين بدبختي ماست كه فرهنگ كار نداريم و همه در اين فيلم بيكار هستند.
فراستي خاطرنشان كرد: در صورتي كه زندگي يعني حركت و توليد و توليد بايد فرهنگ آن از سينما بيايد در صورتي كه در سينما تصوير يك عده آدم بيكار را نشان ميدهد كه توهين به سنت و دين ما است.
اين منتقد سينما در پايان گفت: مدلي كه در اين فيلم اتفاق افتاده است توهين آميز است و نگاه فيلمساز به سنت، خراب شدن آن مي باشد و به تمسخر گرفتن نماز در اين فيلم كاملا نشان ميدهد كه اين فيلم ضدارزشي است كه يك مشت آدم بيسواد فكر ميكنند اين فيلم ارزشي است در حالي كه دلالي و بيكاري را توصيف ميكند.
اصغر همت: خوشحالم كه فيلم يه حبه قند به اسكار نرفت
همچنين اصغر همت نيز در اين نشست با اشاره به وضعيت نابهسامان سينماي كشور گفت: من به عنوان بازيگر تئاتر كه از قضا به سينما راه يافتم هميشه سعي كردهام بعد از اينكه توسط عوامل فيلم انتخاب شدم در مورد بازي در فيلم تصميم بگيرم.
وي افزود: هميشه سعي و تلاشم اين بوده است كه در فيلم هايي كه باعث شرمندگي خود و مخاطبان فيلم است بازي نكنم.
اين بازيگر تئاتر و سينماي كشورمان با بيان اينكه هر اثر سينمايي داراي ضعفهايي است، بيان داشت: هميشه تلاش كردهام كه در فيلمهايي كه از نظر خودم ارزشي و سالم است بازي كنم و اميدوارم در اين امر تخطي نكرده باشم.
وي افزود: هميشه سعي و تلاشم اين بوده است كه در فيلم هايي كه باعث شرمندگي خود و مخاطبان فيلم است بازي نكنم.
اين بازيگر تئاتر و سينماي كشورمان با بيان اينكه هر اثر سينمايي داراي ضعفهايي است، بيان داشت: هميشه تلاش كردهام كه در فيلمهايي كه از نظر خودم ارزشي و سالم است بازي كنم و اميدوارم در اين امر تخطي نكرده باشم.
همت گفت: فيلم يه حبه قند مورد استقبال مردم و مخاطبان قرار گرفته است البته اينكه هر فيلمي مورد استقبال مخاطبان قرار گيرد به معني اين نيست كه فيلمي ارزشي و سالم است.
وي در همين زمينه ادامه داد: چنانچه بارها فيلم هايي مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند كه ارزشي نيستند.
وي در همين زمينه ادامه داد: چنانچه بارها فيلم هايي مورد استقبال مردم قرار گرفتهاند كه ارزشي نيستند.
اين بازيگر سينما و تئاتر با اشاره به انتخاب فيلم يه حبه قند براي اسكار گفت: به دليل پارهاي از مشكلات صحنهاي بسيار خوشحالم كه فيلم يه حبه قند به اسكار راه نيافت.
همت در پايان گفت: در جامعه ما ساخت فيلمي كه هم داراي آثار مثبت باشد و هم بتواند مخاطب را راضي نگه دارد كار بسيار دشواري است.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.