به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، همایش «هنر متعهد انقلابی» عصر امروز با حضور محمدرضا سرشار، ابوالقاسم طالبی و محمدمهدی سیار در مهدیه پیامبر اعظم (ص) دانشگاه شاهد برگزار شد.
سرشار: پسرانم به خاطر مخالفان من حتی از کنکور محروم شدند
محمدرضا سرشار در این همایش درباره ورود خود به عرصه هنر متعهد انقلابی گفت: اولین کتاب خود را در سال 1355 به چاپ رساندم و تاکنون بیش از 140 عنوان کتاب از من منتشر شده است.
وی افزود: اکثر آثار بنده ویژه کودکان و نوجوانان بوده و چند اثر برای بزرگسالان نیز به نگارش درآورده ام.
این نویسنده کشورمان با بیان اینکه دهه 50، دهه هنر متعهد بوده است، ادامه داد: در این دوران، هر فردی با هر گرایشی فعالیت می کرد و فضا به گونهای بود که غیر از آن نیز نمیتوانست وجود داشته باشد و با ظهور انقلاب اسلامی فضا تغییر کرد.
سرشار اضافه کرد: از سال 1360 وارد رادیو شدم و «قصههای ظهر جمعه» را تا سال 1384 برعهده داشتم و در حال حاضر، بهعنوان عضو هئیت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مشغول به فعالیت هستم.
وی اظهار کرد: در روانشناسی، اصل غرق شدن وجود دارد که در آن آمده: اگر میخواهی کسی را از موضوعی دور کنی او را در همان فضا غرق کنید.
این نویسنده کشورمان با اشاره به اینکه در رژیم شاه مردم جامعه غرق در فساد بودند، گفت: این فساد آن قدر زیاد بود که مردم از آن زده شده بودند و تنها راه نجات و فرار از آن فضا وقوع انقلاب اسلامی بود.
سرشار با بیان اینکه در سال 1350 برای همیشه راه اصلی خود را انتخاب کردم، یادآور شد: تا به امروز نیز در همان مسیر حرکت کردهام.
وی گفت: انقلاب اسلامی مسیر دستنیافتنی بود و زمانی که به آن رسیدیم با تمام وجود به آن متصل شدیم و تا به انتها آن را حفظ خواهیم کرد.
این نویسنده متعهد در پاسخ به این سوال که آیا در راه هنر متعهد انقلابی دشواریهایی هم تحمل کردهاید، گفت: پسران من از اندیشه افرادی که مخالف من هستند، مصون نبودهاند و از کنکور مقطع دکتری و حتی مسائل دیگر نیز محروم شدند.
سرشار یادآور شد: کسانی که راه دوستی را در پیش می گیرند، خداوند رعب و ترس آنها را در دل دشمنان قرار میدهد و تهدیدهای مخالفان تأثیر جدی در زندگی من نداشته است.
وی عنوان کرد: در تمام عمرم، هیچ گاه در برابر اندیشههای غیردینی احساس حقارت نکردم و افرادی که خداوند را نمیشناسند، قابل ترحم نبوده و اینها افرادی کوچک هستند.
این نویسنده متعهد و انقلابی کشورمان در پایان خاطرنشان کرد: در حال نگارش کتاب «درباره ادبیات داستانی» هستم که سه جلد آن منتشر شده و پنج جلد دیگر آن در دست نگارش قرار دارد.
طالبی: هنرمند متعهد نباید از مخالفتهای مخالفان ناراحت شود
ابوالقاسم طالبی در همایش «هنر متعهد انقلابی» گفت: عنوان «هنر برای هنر» یک شعار بوده و افرادی که سخن از هنر برای هنر میزنند، افرادی متعهد هستند.
وی افزود: تعهد اگر در معنای ارزشی و دینی آن به کار رود، به این معناست که انسان جهان پیرامون خود را دوست داشته، به آن عشق میورزد و برای دوام و قوام فرهنگ تلاش خواهد کرد.
این کارگردان کشورمان در پاسخ به اینکه چرا فیلم «قلادههای طلا» را ساخته است، گفت: فضای انتخابات ریاست جمهوری سال 88 برای من بسیار آزاردهنده بود.
طالبی تاکید کرد: هر کسی نسبت به کشور، مردم و آرمانهای آن جامعه حساس باشد و در کنار آن هنرمند نیز باشد، بیشتر اذیت خواهد شد.
وی ادامه داد: این صحنههای درگیری در روح، جسم و جان افراد تأثیر گذاشته و این چنگ زدن و آسیب رساندن به یکدیگر، مرا رنج میداد که باعث شد چنین اثری خلق شود.
کارگردان فیلم سینمایی «قلادههای طلا» عنوان کرد: فضا و اساس سینما و پیشرفت در این حوزه شخصی بوده و باید افراد در این راه اهداف خود را مشخص کنند.
طالبی اظهار کرد: استعداد درونی افراد باعث پیشرفت آنان میشود و در این زمینه خودشان باید تلاش کنند.
وی خطاب به دانشجویان توصیه کرد که وارد حوزه کارگردانی شوند؛ به این دلیل که آدمها درون خود را شناخته و با بررسی استعدادهای درونی خود گامهای محکم و بلندی را برمیدارند.
این کارگردان کشورمان با بیان اینکه هنر محل شکوفایی استعدادهای مقاوم و پایدار است، تصریح کرد: سالهای باید در این فضا فعالیت کرد تا افراد بتوانند استعدادهای درونی خویش را کشف کنند.
طالبی در پایان خاطرنشان کرد: اگر در هر کاری نگاه به دشمن داشته باشید، از بین می روید و باید خودباوری داشته و به اظهارنظر افراد مغرض توجه نکنید و از مخالفتهای مخالفان ناراحت نشوید.
سیار: نگذارید شعر به عنوان هنر اصلی کشور به فراموشی سپرده شود
محمدمهدی سیار نیز در این همایش در معرفی خود گفت: عرصه اصلی فعالیت بنده در دهه اخیر به گونهای بوده که از فضای موسیقی فاصله گرفتم و به کار سرودن شعر در قالبهای کلاسیک و نو روی آوردم.
وی با بیان اینکه سه سالی است که در عرصه ترانه و شعرهای نوحه و هیئت های مذهبی فعالم، افزود: خلأ بزرگی در این فضا وجود دارد که باید به آن توجه شود.
این شاعر انقلابی کشورمان ادامه داد: هر ایرانی خود شاعر بالفعل است و ارزانترین هنر همان شاعری می باشد و هنر با ذات و سرشت ایرانیها عجین شده است.
سیار در ادامه مراسم از اینکه فضای شعر و داستان کشور دنبال نمیشود گلایه کرد و افزود: نگذارید شعر که هنر اصلی کشور ایران است، با حضور هنرهای تصویری مدرن به فراموشی سپرده شود.
وی با بیان اینکه شعر مظلوم واقع شده است، اضافه کرد: اگر کیفیت این هنر در کشور ما کاهش یابد، به همان میزان، در هنر موسیقی کیفیت پایین خواهد آمد.
این عضو موسسه فرهنگی هنری شهرستان ادب در تشریح فعالیتهای این موسسه گفت: شهرستان ادب، موسسه فرهنگی می باشد که حدود دو سال است با مدیریت علی محمد مودب به راه افتاده و خیمهای برای تجمع داستان انقلابی شده است.
سیار عنوان کرد: کتاب «بیخوابی عمیق» اولین مجموعه شعری من بود که در قالبهای مختلف سرودهام و توسط انتشارات سوره مهر این کتاب منتشر شده است.
وی تصریح کرد: کتاب «حق سکوت» توسط انتشارات فصل پنجم به چاپ رسید و موفق شد عنوان کتاب برتر سال جمهوری اسلامی ایران را در حوزه شعر کسب کند و هم اکنون عضو هیئت علمی پژوهشگاه مطالعات راهبردی در جبهه فرهنگی هستم.
نورایی: هنرمندان افراد متعهد کشور هستند
در ادامه مراسم، علیرام نورایی به سخنرانی پرداخت و گفت: هنرمندان افراد متعهد کشور هستند و من بیشترین تعهد هنر را در میان جامعه هنری مشاهده کردم.
وی اضافه کرد: تا پیش از ایفای نقش در فیلم «قلادههای طلا» بلاتکلیف بودم ولی با حضور در این فیلم توانستم در تفکرات خود ثابت قدم شود.
این بازیگر متعهد کشورمان عنوان کرد: اتفاقات پس از اکران فیلم «قلادههای طلا» مرا در این فضا محکمتر کرده و بر روی عقاید خود پافشاری خواهم کرد.
در پایان این مراسم، حامد زمانی آهنگ فیلم «قلادههای طلا» و آهنگی در وصف امام هادی (ع) را خواند.