آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۲۶۴۹

هنوز مردم از عوارض روحی و روانی زلزله بم و منجیل رنج می‌برند/ افسردگی عارضه قطعی بعد از وقوع زلزله است

یک رفتارشناس اجتماعی با بیان اینکه هنوز عوارض روانی بعد از زلزله منجیل و بم در روح و روان مردم دیده می‌شود، گفت: مسئولان باید از تجربه منفی این حوادث درس بگیرند.

ابهری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با بیان اینکه وضعیت روحی و روانی مردم مناطق زلزله زده کمتر مورد توجه قرار گرفته است، گفت: در مواجهه با حوادث طبیعی، کودکان و نوجوانان همواره آسیب‌پذیرترین گروه بوده‌اند و بیشتر مورد تهدید ناهنجاری‌های اجتماعی و رفتاری قرار می گیرد.


استاد دانشگاه شهیدبهشتی با بیان اینکه بازدید مسئولان از مناطق زلزله زده می‌تواند روش مناسبی برای کاهش دردها و آلام مصیبت دیدگان باشد، تاکید کرد: اصلی‌ترین نیاز این هموطنان حضور روانکاوان، رفتارشناسان و روانشناسان در منطقه است.


وی با تاکید بر لزوم رسیدگی جدی به وضعیت روحی و روانی مردم در مناطق زلزله زده، بیان داشت: روانشناسان و روانکاوان باید فعالیت‌های علمی و درمانی لازم را در راستای بهبود وضعیت زندگی آسیب‌دیدگان انجام دهند.


ابهری همچنین گفت: با توجه به سرمای زودرس آذربایجان شرقی، زندگی در چادر نه تنها از لحاظ فیزیکی و بهداشتی، بلکه از نظر روحی و روانی نیز مشکل آفرین بوده و آثار نامطلوبی بر زندگی مردم، بخصوص کودکان و نوجوانان خواهد داشت.


استاد دانشگاه شهید بهشتی، اضطراب و افسردگی را نیز یکی از مهمترین مشکلات اجتماعی در مناطق زلزله زده آذربایجان شرقی عنوان کرد و افزود: بعد از حوادث طبیعی معمولا اضطراب، افسردگی، غم از دست والدین و اقوام و از بین رفتن امکانات عادی زندگی در مردم، بخصوص کودکان و نوجوانان بروز پیدا می‌کند.


وی همچنین گفت: این مشکلات باعث می‌شود که افسردگی بعنوان یک عارضه قطعی در روح و روان زلزله‌زدگان نقش ببندد.


ابهری با تاکید بر لزوم حفظ عزت نفس آسیب‌دیدگان و بازماندگان زلزله گفت: کمک‌های مردم و دولت و شکل همراهی آنها باید به گونه‌ای باشد که عزت نفس آسیب‌دیدگان حفظ شود.

 

این روانشناس همچنین تصریح کرد: در این راستا مردم از دادن اقلام کهنه یا نامناسب به زلزله‌زدگان خودداری کنند و با مهربانی و ملاطفت برای حل مشکلات آنها تلاش کنند.


وی در ادامه بیان داشت: مهربانی و ملاطفت با آسیب دیدگان و تحمل برخی پرخاشگری ها  از سوی ‌آنها که عارضه طبیعی آسیب زلزله است، باعث آرامش بیشتر آنها می‌شود.


ابهری افزود: مسئولان و مدیران اجرایی باید بدون فوت وقت به فکر سرپناهی برای زلزله‌زدگان باشند و اجازه ندهند سوز سرمای زمستان دردی بر دردهای آنها اضافه کند.


این رفتارشناس اجتماعی در ادامه بیان داشت: هر چند هنوز آسیب‌دیدگان زلزله بم و منجیل عوارض روانی و روحی آن حادثه تلخ را به همراه دارد و در زندگی روزمره خود دچار مشکلات زیادی هستند اما امیدواریم مسئولان از تجارب منفی گذشته در راستای افزایش کمک‌رسانی ها استفاده کنند.


وی که خود در هفته‌های اول وقوع زلزله در مناطق زلزله‌زده حضور داشت، اظهار امیدواری کرد که موضوع اعزام تیم‌های مشاوره به طور جدی دنبال شود و این حرکت حیاتی فقط جنبه اداری و تشریفاتی نداشته باشد.


ابهری در پایان خاطرنشان کرد: مشاوران و کارشناسان باید تجربه کافی برای همراهی با آسیب‌دیدگان زلزله داشته باشند که در این خصوص کارشناسان هلال احمر می‌توانند نقش مثبت و ارزنده‌ای ایفا کنند.

برچسب ها:
SNN.ir
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار