کد خبر:۲۱۳۳۹۹
نخبگان تازه وارد بنیاد ملی نخبگان از انتظارات خود گفتند؛
امکانات علمی فراهم باشد؛ کجا بهتر از ایران؟
نخبگان ورودی سال 91 بنیاد ملی نخبگان معتقدند امکانات علمی، پژوهشی و تسهیلات مالی برای تکمیل طرحهای پژوهشی در چند سال اخیر تاثیر بسیاری ...
گروه علمی «خبرگزاری دانشجو»؛ بنیاد ملی نخبگان کشور شب گذشته با برگزاری مراسمی، برگزیدگان کنکور سراسری 91 و المپیادهای علمی سال 90 را گردهم آورد تا ورود آنها را به بنیاد ملی نخبگان کشور اعلام کند.
در این گردهمایی نخبگان تازه وارد بنیاد ملی نخبگان با چگونگی فعالیت این بنیاد و ارائه تسهیلات آن آشنا شدند.
برخی از این نخبگان کشور در گفتوگو با خبرنگار علمی «خبرگزاری دانشجو»، از انتظاراتی که از بنیاد ملی نخبگان دارند گفتند؛ آنها بر این عقیده بودند که اگر بنیاد ملی نخبگان حمایتهای خود را از نخبگان کشور ادامه دهد دلیلی برای خروج نخبگان از کشور نیست.
نباید نخبگان حس کنند امکانات پژوهشی در خارج از کشور ایدهآلتر است
دانشجوی رشته ریاضی دانشگاه صنعتی شریف گفت: از بنیاد ملی نخبگان انتظار داریم به معنی واقعی کلمه، نخبگان را جذب کشور کند تا طوری نباشد که نخبگان کشور احساس کنند اگر کشور را ترک کنند از نظر علمی و خدمت به بشریت شرایطشان ایدهآلتر است.
وی افزود: البته بنیاد ملی نخبگان تاکنون حمایتهای ویژهای را از نخبگان انجام داده ولی باید بیشتر و بهتر شود.
بنیاد ملی نخبگان مسیر درست پژوهش را به نخبگان نشان دهد
دانشجوی کارشناسی رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی گفت: انتظار داریم بنیاد نخبگان در مسیری که هستیم به ما کمک کند و مسیر درست پژوهش را به ما نشان دهد؛ زیرا ما ابتدای راه هستیم و مسیر را نمیدانیم.
وی افزود: ما نیاز داریم که بنیاد از نظر علمی به ما کمک کند و تسهیلات مالی نیز ارائه دهد.
این دانشجوی دانشگاه شهید بهشتی ادامه داد: برگزاری گردهماییها نیز بسیار مناسب است؛ زیرا در آنها صحبتهایی میشود و در رابطه با وظایف نخبگان و بنیاد اطلاعرسانی میگردد.
نخبگان به خاطر نبودن موقعیت اجتماعی و پژوهشی از کشور میروند/ بنیاد، شرایط پویایی نخبگی را فراهم کند
وی گفت: بنیاد ملی نخبگان باید شرایط پویایی نخبگی را ایجاد کند و تنها به ارائه تسهیلات مادی بسنده نکند.
این دانشجوی رشته حقوق دانشگاه شهید بهشتی افزود: برنامهها و گردهماییها میتواند راهنمای مناسبی برای نخبگان باشد و جایگاه و وظایف آنها را گوشزد کند تا بتواند موقعیتشان را حفظ کنند.
وی افزود: حمایتهای مالی بنیاد در کاهش فرار مغزها نیز بسیار اهمیت دارد؛ زیرا بیشتر دانشجویان به دلیل موقعیتهای اجتماعی و مالی، اشتغال و نبودن امکانات پژوهشی از کشور میروند.
این دانشجوی نخبه گفت: مهمترین مسئله در زندگی یک نخبه این است که بتواند پژوهشهایش را انجام دهد و برای انجام پژوهش مسائل مالی بسیار مهم است.
دوندگیهای ثبت اختراع را کاهش دهید
برگزیده المپیاد نجوم سال 90 گفت: بزرگترین کمک بنیاد ملی نخبگان این است که محیطی را فراهم کند تا بتواند طرحهای تحقیقاتی خود را انجام دهند و در به ثبت رساندن اختراعات نیز به نخبگان کمک کند.
وی گفت: دوندگیها برای ثبت یک اختراع بسیار زیاد است و اگر بنیاد تسهیلاتی را ارائه دهد تا این امور راحتتر انجام شود کمک بزرگی به نخبگان است.
در ادامه رتبه 7 کنکور انسانی و دانشجوی دانشکده حقوق دانشگاه تهران گفت: بنیاد ملی نخبگان باید بستر کار پژوهشی را برای ما فراهم کند و از نظر مالی نیز امکانات آموزشی و علمی را به ما ارائه دهد.
وی افزود: البته تاکنون پیشرفتهای خوبی انجام شده ولی ارائه تسهیلات مشکلاتی دارد و طی کردن پروسههای اداری طولانی است.
این دانشجوی دانشگاه تهران گفت: البته تسهیلات ارائه شده بنیاد در روند رو به کاهش فرار مغزها به طور محسوسی تاثیر دارد.
اگر تسهیلاتی تدوین شده واقعا اجرا شود/ نخبگان به خوابگاه ویژه نیاز دارند
دانشجوی رشته روانشناسی بالینی دانشگاه تهران گفت: اگر تسهیلاتی از سوی بنیاد ارائه شده باید واقعا اجرا شود.
وی افزود: در حال حاضر یکی از نخبگان کشور در خوابگاه هشت نفره زندگی میکند به طوری که حتی نمیتواند زمان خواب خود را تنظیم کند اگر قرار است نخبگی وی ادامه داشته باشد باید شرایطی نظیر خوابگاه ویژه ارائه شود.
این دانشجوی نخبه گفت: بنیاد ملی نخبگان با رسیدگی بیشتر به نخبگان کشور میتواند در کاهش فرار مغزها بسیار موثر باشد.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.