آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۴۳۸۲
رئیس رصد‌خانه ملی ایران خبر داد:

ساخت رصدخانه و تلسکوپ 3.5 متری با دانش تمام ایرانی

رئیس رصد‌خانه ملی ایران گفت: رصدخانه و تلسکوپ 3.5 متری ملی با دانش تمام ایرانی در حال ساخت است.

به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از زنجان، رضا منصوری صبح امروز در سمینار هفتگی گروه فیزیک دانشگاه زنجان تصریح کرد: این مهم از یاد نرود که برای احداث یک رصدخانه بی‌عیب، مدرن و مهم‌تر از همه، «ملی»، احتیاج به یک همت دسته‌جمعی و بکارگیری به روزترین دانش‌های جهان می‌باشد.

 

وی در جمع دانشجویان منجم دانشگاه زنجان، پیشرفت علومی همچون اپتومکانیک و فناوری اطلاعات سازه و مواد در کشور را مولود ساخت رصدخانه ملی برشمرد و افزود: طرح احداث این رصدخانه سال 82 در کشور به تصویب رسیده و از همان زمان، مکان‌یابی و آزمایش آن بیش از دو سال وقت منجمان و دانشمندان ایرانی را به خود اختصاص داد.

 

استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف و پژوهشگاه دانش‌های بنیادی با اشاره به وجود صخره‌هایی با شیب تند و ناهموار در راه این قله بیان داشت: صعود به این قله و حمل و نقل تجهیزات با مشکلات عدیده‌ای مواجه بود که با تسطیح آن و هموار‌سازی مسیر، بخشی از مشکلات مرتفع گشته و برنامه مطالعات مهندسی احداث رصدسرا و رصد‌خانه آغاز شد.

 

منصوری ادامه داد: با مشاوره‌های صورت گرفته با منجمان برجسته بسیاری از کشورها، محل رصدسرا به پایین قله گرگیش انتقال یافت و طراحی‌های اولیه برای احداث رصدخانه 5/3 متری در قله با استفاده از دانش تمام ایرانی آغاز شد.

 

وی گفت: هم اکنون تمامی طراحی های لازم برای احداث رصدخانه و رصدسرا صورت گرفته و در صورت تامین اعتبار از سوی دولت عملیات اجرایی آن آغاز خواهد شد.

 

رئیس رصد خانه ملی ایران امکانات علمی پیش بینی شده برای این رصدخانه را بی‌نظیر دانست و بیان داشت: با بهره‌برداری از این مرکز، رصدخانه ای برای حضور دانشمندان جهان در ایران و استفاده از فناوری ایرانی ایجاد می‌شود که گام علمی بزرگی برای کشور محسوب می شود.

 

منصوری تصریح کرد: از غربی‌ترین نقطه اروپا تا شرق هند، بهترین نقطه برای احداث این رصد‌خانه ایران بود؛ ارتفاع این رصدخانه در قله کوه 14 متر و برای رصد تمام آسمان چرخان است.

 

لازم به ذکر است، در این دو سال بر روی چهار نقطه در استان‌های خراسان جنوبی، کرمان، قم و اصفهان تحقیق و مطالعه شده است، که پس از انجام مطالعات اتمسفر‌شناسی بر روی 45 نقطه در این استان‌ها، در نتیجه قله «گرگیش» در حد فاصل قم و کاشان برای احداث رصد‌خانه ملی انتخاب شد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار