استاندار مازندران در دیدار با نماینده سازمان بهداشت جهانی با بیان اینکه بهداشت یکی از موارد مهم در دولت جمهوری اسلامی ایران است، گفت: در حال حاضر 99 درصد از روستاییان از آب بهداشتی برخوردارند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، طاهایی شب گذشته در نشستی با نماینده سازمان بهداشت جهانی در ایران، عوامل ایجاد آلودگی را تهدیدی بر سلامت افراد جامعه دانست و تصریح کرد: به دلیل کمبود زمین، وجود جنگل و موجودات زنده و نیز بالا بودن آبهای سطحی دفن زباله در این استان با مشکل مواجه است.
وی با بیان اینکه دفن بهداشتی زباله در برخی از استان ها انجام می شود، افزود: مازندران با دارا بودن 24 هزار کیلومتر مربع، دو سوم آن پوشیده از جنگل است؛ بنابراین ناگزیر زباله ها در مناطق جنگلی دفن می شوند.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه شیرابه ها تهدیدی جدی برای آلودگی آبها به شمار می آید، تصریح کرد: افزایش بیماری های عفونی، خشک شدن درختان و افزایش بیماری های مشترک انسان و حیوان از دیگر عوارض دفن زباله در محیط جنگلی است.
طاهایی بر تصمیم گیری دولت مبنی بر احداث نیروگاه تولید برق از زباله اشاره کرد و افزود: به همین منظور اعتباری معادل 20 میلیارد دلار به صورت یارانه ای و رایگان به شهرداری نوشهر و ساری پرداخت شد.
وی با اشاره به اینکه این پروژه به یک پیمانکار چینی واگذار شد، گفت: کشورهای سوئد و فنلاند تجربه احداث نیروگاه زباله سوز را داشتند.
استاندار مازندران با بیان اینکه در مازندران 2500 تن زباله وجود دارد، بیان داشت: چنانچه سازمان بهداشت جهانی در این زمینه کمک کند، به ارتقا بهداشت کمک شایانی می شود.
طاهایی ضمن اشاره به اینکه برخی از سرطان ها به دلیل آلودگی آبها به وجود می آید، گفت: سازمان بهداشت جهانی صرف نظر از مسایل سیاسی، نجات جان انسان ها را کانون توجه خود قرار دهد.
وی با بیان اینکه میزان مرگ مادران باردار قبل از انقلاب اسلامی بالا بوده است، افزود: با همکاری WHO و اقدامات صورت گرفته، میزان مرگ و میر مادران باردار به حد استاندارد رسیده است.
استاندار مازندران با اشاره به اینکه قبل از انقلاب در مازندران 3200 روستا وجود داشت که 70 درصد آنها فاقد آب بهداشتی بودند، گفت: در حال حاضر 99 درصد از روستاییان از آب بهداشتی برخوردارند.
طاهایی با تاکید بر اینکه بهداشت یکی از موارد مهم در دولت جمهوری اسلامی ایران است، خاطرنشان کرد: هر ساله مبالغ قابل توجهی برای تامین آب شرب بهداشتی سرمایه گذاری و هزینه می شود.