کد خبر:۲۱۵۴۱۵
گزارش «خبرگزاری دانشجو» از اختتامیه نوزدهمین جشنواره کتاب سال دانشجویی

وزیر ارشاد: پایان نامه های دانشجویی کتاب می‌شوند

وزیر ارشاد در اختتامیه نوزدهمین جشنواره کتاب سال دانشجویی که امروز در جهاد دانشگاهی برگزار شد گفت: پایان نامه‌های دانشجویی به صورت کتاب منتشر شوند.

به گزارش خبرنگار فرهنگی«خبرگزاری دانشجو»، اختتامیه نوزدهمین دوره کتاب سال دانشجویی امروز با حضور حسینی وزیر ارشاد،محمد حسین یادگاری رئیس جهاد دانشگاهی در پژوهشکده هنر و معماری جهاد دانشگاهی برگزار شد.

 

در این مراسم حسین یادگاری رئیس جهاد دانشگاهی با اشاره به سابقه تشکیل جهاد دانشگاهی، گفت: در 16 مرداد سال 59، ستاد انقلاب فرهنگی، نیاز نظام اسلامی به جایگاهی به نام جهاد دانشگاهی را مطرح کرد.

 

وی با بیان اینکه خوشبختانه در طول 32 سال گذشته جهاد دانشگاهی ثابت کرده است که توانسته به اهداف از پیش تعیین شده دست پیدا کند، گفت: هنوز جهاد دانشگاهی با توقعات نظام فاصله دارد ولی این نهال انقلاب اسلامی در زمینه‌های مختلفی شاهد رشد چشمگیری بوده است.

 

یادگاری پیشرفت در علوم‌پزشکی و خصوصا سلول‌های بنیادی را از موفقیت‌های جهاد دانشگاهی خواند و افزود: اثرات پژوهش‌های دانشمندان جهاد دانشگاهی  بر روی سلول‌های بنیادی در حال حاضر برای بسیاری از مردم مورد نیاز است.

 

وی با اشاره به دیدار جهادگران جهاد دانشگاهی با مقام معظم رهبری، گفت: در آن دیدار، رهبری فرمودند که زمانی که غربی‌ها متوجه شدند ایران می‌خواهد به سلول‌های بنیادی ورود پیدا کند، قرارشان براین بود که «شورای حکام زیست فناوری» را راه‌اندازی کند تا مانع از پیشرفت کشور ما شوند.

 

رئیس جهاد دانشگاهی با بیان اینکه غرب در این زمینه سدهایی نیز ایجاد کرد ولی ما از آنها گذشتیم، گفت: علاوه بر سلول‌های بنیادی در فنی مهندسی ما به نقطه‌ای رسیده‌ایم که در پروژه‌های نفت، گاز و پتروشیمی محوریت هستیم.

 

وی با اشاره به اینکه افتخارات جمهوری اسلامی ایران به حدی رسیده است که در تولید علم در منطقه در رتبه اول و در جهان در رتبه شانزدهم هستیم، اظهار داشت: ما ثابت کردیم که افراد ولایت مدار نیز می‌توانند برای علم مفید باشند.

 

رئیس جهاد دانشگاهی تأکید کرد: غرب هر چه دارد از تمدن اسلامی دوران است.

 

وی در پایان با اشاره به اینکه برگزاری جشنواره کتاب سال دانشجویی یکی از افتخارات جهاد دانشگاهی است که علم را تبدیل به کتاب می‌کند، اظهار داشت: این جشنواره تقدیر از کسانی است که علم خود را مستندسازی می‌کنند و در اختیار دیگران قرار می‌دهند و ما امیدواریم بعد از 32 سال فعالیت جهاد دانشگاهی، بتوانیم برای 30 سال آینده هم برنامه‌ریزی کنیم.

 

سیدمحمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه معجزه پیامبر اسلام (ص) از جنس کتاب است، گفت: ما در مکتبی رشد کرده‌ایم که پیامبرش فرمود « کسی که در راهی حرکت کند که طالب دانش باشد، گویی در مسیر بهشت گام برمی‌دارد».

 

وزیر ارشاد: پایان‌نامه‌های دانشجویی کتاب شوند
 
وی با بیان اینکه اگر طالب علم هستیم، باید با مجاهدت و تلاش سعی کنیم به جایگاه واقعی خود دست پیدا کنیم، اظهار داشت: ما در دنیایی هستیم که عده‌ای می‌خواهند علم را در اختیار خود قرار دهند و آپارتاید علمی ایجاد کنند و مانع از دستیابی ما به علوم شوند، چون می‌دانند که وقتی ما به برخی دانش‌‌ها دست پیدا کنیم، می‌توانیم جامعه‌ای الگو و پیشرفته بسازیم که دیگران آن را الگوی خود قرار دهند.
 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی این سبک آپارتاید علمی را سیاست جباران تاریخ دانست و گفت: این‌ها می‌خواهند دنیا را تحقیر کنند، این روش فرعونی از ابتدا بوده است و همیشه هم وجود داشته است، آنها می‌خواهند هر راهی را که نشان می‌دهند ما هم در آن مسیر حرکت کنیم که این زیبنده مملکت ما نیست و ما باید برای مقابله با آنها به قله‌های علم دست پیدا کنیم.

 

حسینی با تاکید بر اینکه انتظار از دانشجویان و طلاب مطالعه شبانه‌روزی است، گفت: اگر می‌خواهیم از هویت خود صیانت کنیم، راهی بجز توجه به فرهنگ و کتاب وجود ندارد، اگر ملتی بی‌هویت بود و گذشته درخشانی نداشت، ناچار باید از دیگران تبعیت کند.

 

وی با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری مبنی بر شناسایی افراد اهل قلم، گفت: برنامه شما باید جذب استعدادهای جوان برای ترغیب به نوشتن باشد؛ اصلا نقش دانشگاه همین است.

 

وزیر فرهنگ ابراز امیدواری کرد که روزی به جایی برسیم که تمام پایان‌نامه‌ها کتاب شوند.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر بسیاری از پایان‌نامه‌ها در گنجینه‌ها ضبط می‌شوند، ولی اگر دانشجو توان بیشتر بگذارد و اساتید راهنما نیز همت کنند، می‌توانند برای جامعه مفید باشند. پایان‌نامه‌ها آغاز یک راه هستند و دانشجو تازه قلم به دست گرفته است و این مسیر باید ادامه پیدا کند.

 

حسینی با اشاره به اهمیت مطالعه گفت: دانشجویان علاوه بر مطالعه کتاب‌های تخصصی، به کتب عمومی، فرهنگی، اجتماعی و سیاسی نیز نیاز دارند، تا بتوانند مسائل جهانی را تحلیل کنند. حتما باید دامنه مطالعات دانشجویان در عرصه‌های مختلف بیشتر شود.

 

به گفته وی در حال حاضر ما با شبهات مختلف و دائمی مواجه‌ایم که تلاش دارند مسیرهای انحرافی را به جوانان معرفی کنند. در مقام مواجهه ما باید افراد اهل مطالعه و منطق داشته باشیم تا بتوانند صحت مطالب را تشخیص دهند.

 

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: جریاناتی از راه اخلاق، معنویت و عرفان وارد شده‌اند و کسانی را می‌خواهند الگو کنند که خودشان به بیراهه رفته‌اند. تبعا چنین کسانی نمی‌توانند الگوی ما شوند و ما نباید اختیارمان را بدست این افراد بدهیم.

حسینی با اشاره به اینکه ما در کشور خود کم عالم اخلاق نداریم، گفت: سه هفته قبل در دانشگاه تبریز از شخصیتی مانند مرحوم سید علی قاضی طباطبایی(ره) تجلیل شد که استاد علامه طباطبایی بوده ولی متاسفانه آنچنان که باید و شاید جامعه دانشگاهی ما این افراد را نمی‌شناسند.

 

وی افزود: ما شخصیت‌هایی در قید حیاتی داریم که راضی نمی‌شوند در جلسات تقدیر از خود حاضر شوند، کسانی که یک عمر کتاب نوشته‌اند، حاضر نیستند کمترین نامی از آنها برده شود. البته ما انتقاد می‌کنیم به این افراد زیرا بحث شخص خودشان نیست.

 

حسینی با تاکید بر اینکه این افراد باید به عنوان الگوی در جامعه معرفی شوند، گفت: یک نفر که 100 اثر علمی را تعریف کرده و از عمرش این چنین استفاده کرده است، باید الگو باشد، در غرب این افراد را چهره و الگوی همه می‌کنند.

 

وی با اشاره به حضور خود در مراسم اعطای دکترای افتخاری به شهید حسن طهرانی مقدم در دانشگاه تربیت مدرس، گفت: این افراد فقط اسلحه بدست نبودند، بلکه افرادی اهل اندیشه و علم بودند.

 

وزیر فرهنگ ادامه داد: ما در حال حاضر در دوره‌ای هستیم که می‌گویند هر کسی قدرت دارد، حق دارد. ما نمی‌خواهیم هجمه کنیم و یا آغازگر جنگی باشیم اما اگر ضعیف باشیم، دیگران آرامشی برای ما نخواهند گذاشت بنابراین باید بتوانیم از خود دفاع کنیم.

 

وی با اشاره به دیدار امام خمینی(ره) با فرهنگیان، اظهار داشت: در آن دیدار امام خمینی(ره) خطاب به معلمینی که می‌گفتند ما می‌خواهیم قلم را زمین بگذاریم و سلاح برداریم، گفتند، امیدوارم روزی شود که سلاح‌ها قلم شود.

 

حسینی افزود: ما می‌خواهیم همه به دنبال استدلال باشد و جامعه جهانی به این سمت برود؛ امیدواریم بتوانیم با حمایت از اهل فکر آثارشان را در اختیار مردم قرار دهیم و شاهد رشد و بالندگی کشور باشیم، چرا که استعداد ایرانی‌ها را نمی‌شود دست کم گرفت.

 

گفتنی است، در پایان این مراسم از نویسندگان کتب برتر دانشجویی تقدیر شد.

 
برچسب ها:
دانشجو
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
بدون نام
-
۲۴ آبان ۱۳۹۱ - ۰۶:۵۲
اوني كه رئيستونه وعده ميده عمل نميكنه شما كه وزير بله قربان گويي بيش نيستي
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار