به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، محمد صادق مفتح در مراسم رونمایی از طرح ملی لجستیک الکترونیکی ، به صفررساندن یکسر حمل بار کامیون یا یکسر خالی رفتن کامیونها را از اهدافی ذکر کرد که باید برای آن برنامه ریزی شود.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت میزان حمل ونقل میان ماده اولیه ومصرف کننده نهایی را بسیار بالا ذکرکرد و افزود: این رقم نشان میدهد سهم حمل و نقل در قیمت تمام شده کالا بسیار بالاست و صرفه جوییها و بهینه کردن نظام تجاری کشور سهم بسزایی در کاهش قیمت تمام شده کالاها خواهد داشت.
وی با بیان اینکه در صورت کاهش هزینه حمل ونقل میتوانیم به کاهش قیمت تمام شده محصولات نیز کمک کنیم ؛گفت : اجرایی شدن این طرح میتواند ما را در رسیدن به این مهم یاری کند.
معاون وزیر صنعت،معدن و تجارت در ادامه قابل رصد بودن نظام توزیع را از مولفه های مهم در توسعه اقتصادی کشور خواند و گفت:یکی از مهمترین ابزارها برای مدیریت، ناشی از اجرای سیستم رصدگیری است و در نبودن آن نمیتوان تحلیل درستی از وضع موجود و ارائه اطلاعات درست برای برنامه ریزی داشت.
به گفته مفتح، امروزه قابل رصد بودن کالاها و اطلاع از جابه جایی میزان کالاها از موارد مهمی است که باید بیش از پیش به آن توجه شود که این امر در طرح ملی لجستیک الکترونیکی به خوبی نمایان است.
وی همچنین به هزینه دار بودن نظام توزیع به دلیل گسیختگی شبکه اشاره کرد و افزود: در شرایط حاضر با گسترده شدن جمعیت و کلان شهرها نظام توزیع بزرگ شده یعنی رشد کمی پیدا کرده اما رشد کیفی صورت نگرفته است.
معاون توسعه فناوری اطلاعات و تجارت الکترونیکی تصریح کرد: نیازمند باراندازها در ورودی شهرها هستیم تا کالاها در این مراکز تخلیه شود و نظام توزیع به صورت کاملا متمرکز صورت بگیرد.
وی اجرای این طرح ملی را، راه حل زیرساختی موثری در این باره دانست .
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت ضمن ابراز امیدواری از تاثیرگذاری بودن اجرای این طرح در کشور به رقم 7هزار تن حمل کالا در زمان آزمایشی این طرح اشاره کرد و افزود: پیش بینی میکنیم یک ماه آینده این رقم به بالای 150 هزار تن در روز برسد و شاهد دستیابی به جایگاه مناسب در منطقه باشیم.