سید جلال امینی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در مشهد، با بیان اینکه ما باید به صورت همه جانبه مراقب شیطنت های دشمن باشیم، تصریح کرد: یکی از اهداف غرب این است که ایران را در مشکلات خود درگیر کند تا از مسائل مهم و راهبردی منطقه غافل شود و این نقشه دشمن از مواضع دشمن شناسی از اولین روز بعد از پیروزی انقلاب تا کنون بوده و خواهد بود.
شیوه های دشمنی متفاوت است
وی افزود: اگر یک بخش توطئه دشمن فشارهای سیاسی و تحریم است، در عرصه منطقه ای نیز دشمن به دنبال موازنه استراتژیک به نفع صهیونیست ها است. فشار بر سوریه و حماس به این جهت می باشد که در تحولات منطقه دشمن نوچه های خود را از دست داده و این موازنه به نفع انقلاب اسلامی سنگین شده است و حال می خواهند این موازنه را بر هم بزنند.
این کارشناس مسائل سیاسی در ادامه با تاکید بر اینکه رژیم صهیونیستی به اهدافی که در نظر داشته نرسیده، بیان داشت: رژیم صهیونیستی با این حمله در نظر داشت حماس را تست کند و حال دید حماس نسبت به گذشته دارای تجهیزات جدید تری است که تا 80 کیلومتر آن طرف تر از تل آویو را هدف قرار می دهند و این امر باعث شده است که رژیم صهیونیستی بحث آتش بس را مطرح کند.
امینی تصریح کرد: سفری که اخیرا بعضی از سران کشورها مانند ترکیه، قطر، نماینده رژیم صهیونیستی و نماینده آمریکا به مصر داشتند به این دلیل است که از مصر به عنوان یک میانجی برای ایجاد آتش بس بین صهیونیست ها و حماس استفاده کنند و این نشان می دهد نسبت به اوایل تجاوز رژیم صهیونیستی سر خورده تر شده و با توجه به اقتداری که مقاومت حماس نشان داده به نظر می رسد که صهیونیست ها به آن اهدافی که در نظر داشتند نرسیدند و در اوایل راه خواهان توقف این هدف شدند.
وی در خصوص نقش ایران در تحولات اخیر غزه گفت: چه نسبت به غزه و چه نسبت به دیگر کشورهای اسلامی دو فرمول مهم را باید در نظر بگیریم، اولا هر حرکت مردمی در منطقه که علیه آمریکا و اسرائیل باشد آن حرکت را جمهوری اسلامی ایران حمایت می کند که حرکت های انقلابی مردم لبنان، لیبی، مصر و تونس علیه حکام محلی که نوکران آمریکا بودند و مقاومت حزب الله و جنبش حماس اعم از اینکه شیعه یا سنی باشند دارای سه رویکرد استکباری، مردمی و اسلامی بودند، از این دست می باشد و دوم هر حرکتی در منطقه که با مدیریت آمریکا و رژیم صهیونیستی باشد ایران تایید نمی کند، تحولات سوریه از این جنس است که پشت صحنه رژیم صهیونیستی و استکبار جهانی می باشد.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: نسبت به مسئله غزه حمایت سیاسی، معنوی، همراهی مردم و مسئولان را شاهد بوده و هستیم و فراتر از این، کمک های مردمی است، باید شرایط فراهم شود برای ارسال کمک های مردمی و همچنین کمک در دیگر عرصه ها؛ چراکه رویکرد جمهوری اسلامی کمک به جریان ها، گروه ها و شخصیت ها در مقابل صهیونیست ها است.
امینی تصریح کرد: علت حمایت و کمک ما به فلسطین در چند مورد خلاصه می شود؛ مبانی دینی و اسلامی که در احادیث و روایت های متعدد آمده است که به فکر بقیه مسلمانان باشیم؛ پس اگر ما ادعای دین داریم باید اولویت را به بقیه مسلمان ها هم بدهیم و از آنها غفلت نکنیم، بر اساس مبانی انسانی و وجدان بشری، ما شاهد تظاهرات در کشورهای مختلف به نفع مردم غزه هستیم این ها همه مسلمان نیستند از همه دین ها با گرایشات مختلف و رویکردهای دینی متفاوت وجود دارند، پس وجدان بشری حکم می کند گه از مردم فلسطین حمایت کنیم، بر اساس مبانی حقوقی و قضایی بر اساس مبانی حقوق بین الملل و حقوق اسلامی این ملت از حداقل حقوق هم بی بهره است که باید از او دفاع شود، بر اساس مبانی تاریخی، تاریخ فلسطین نشان می دهد 65 یا 66 سال پیش پدیده نامشروع رژیم صهیونیستی وجود نداشته اینها جعلی و دست پرورده استعمار پیر انگلیس هستند، اساسا مشروعیت رژیم صهیونیستی زیر سوال است پس ساکنان اصلی فلسطینی ها هستند.
وی ادامه داد: منافع و امنیت ملی ایران حکم می کند که نسبت به این قضیه بی تفاوت نباشیم. نقشه صهیونیست ها تسلط بر جهان بویژه ایران است؛ بنابراین حزب الله و حماس باید به هر شکلی تقویت شوند این دو به نمایندگی از جهان اسلام ایستادگی کردند و اگر این دو شکست بخورند تهدید علیه مسلمانان بیشتر می شود، پس ما برای دفع خطر باید به این قضیه حساس باشیم.
مصر بسیار محکم تر می تواند وارد عمل شود
این کارشناس افتخاری صدا و سیما در خصوص نقش مصر بر غزه بیان داشت: مصر بسیار محکم تر می تواند وارد عمل شود تنها راه نجات مردم غزه گذرگاه رفح می باشد، این گذرگاه مانند یک سالن رو بازی است که از یک طرف به سرزمین های اشغالی و دریای مدیترانه و از طرف دیگر به صحرای سینا مرتبط است و مصر برای تنفس و نجات مردم فلسطین نقش بسیار حیاتی دارد البته خود مصری ها به طور غیر مستقیم اعلام کرده اند که تحت فشار هستند و شرایط محکم و با ثباتی هنوز به دست نیاورده اند؛ بنابراین تا حدودی ملایم تر و نرم تر عمل می کنند و انتظار و برداشت ما این است که بهتر و قاطعانه تر برخورد کند.
امینی گفت: مصر در بین کشورهای عربی به دلیل علمی و سیاسی و به لحاظ جغرافیایی از موقعیت حساسی برخوردار است و به نظر می رسد مصر تلاش می کند جایگاه واقعی خود را احیا کند و بیشتر به دنبال موقعیت ویژه خود در نزد جهان اسلام می باشد.
وی در خصوص مواضع دو پهلوی کشورهای عربی در ارتباط با غزه تصریح کرد: این کشورها غالبا تحت سلطه استعمار هستند غالب کشورهای عربی به لحاظ سیاسی مستقل نیستند و تحت فشار استکبار و ایادی آن می باشند و از نظر دیگر نگران فشار افکار عمومی و تاج و تخت شان می باشند، به همین دلیل سیاست چند گانه را اتخاذ می کنند و دولتمردان عرب دلسوز واقعی مردم فلسطین نیستند.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سیاست جنگ طلبی آمریکا افزود: سران آمریکا چه جمهوری خواه باشند چه دموکرات مسیرشان یکی است و به دنبال غارت ثروت ملت ها، چپاول و سلطه گری و حمایت از صهیونیست ها هستند و فقط در روش ها متفاوت عمل می کنند؛ پس حتی اگر جمهوری خواهان هم به قدرت می رسیدند فرقی به حال مردم غزه نمی کرد البته این دو در یک روش متفاوت عمل می کنند و آن این است که جمهوری خواهان در روش سلطه گری با جنگ جلو می آیند؛ اما دموکرات ها از راه های سیاسی، انزوای سیاسی و فشار و تحریم اقتصادی با همان هدف سلطه گری پیش می روند، تفاوت فقط در همین است و گرنه هر دو سر سپرده صهیونیست ها هستند.
امینی با تاکید بر اینکه چهار جریان سیاست خارجی آمریکا را تامین می کند، گفت: جریان اول بنیادگرایان مسیحی که به دنبال بازگشت به جوهره اولیه یهود هستند، که بوش از همین طیف بود و معتقدند که دنیا بین خیر و شر تقسیم می شود و مسیح و یهود خیر و دیگر ملت ها و مذاهب شر هستند و معتقد به نبردی در آرماگدون در فلسطین اشغالی بین قوای خیر و شر در غرب آسیا می باشند.
وی افزود: جریان دوم محافظه کاران جدید هستند که غالبا در شورای امنیت ملی آمریکا و وزارت خارجی و وزارت اقتصاد حضور دارند و ایران را محور شرارت می دانند و معتقد هستند که منافع آمریکا و اسرائیل به هم گره خورده است، جریان سوم لابی افراطی یهود که با وجود این که دو تا سه درصد جمعیت آمریکا را تشکیل می دهند؛ اما بیش از 90 درصد قدرت سیاسی و اقتصادی در سیطره یهودیان حامی رژیم صهیونیستی در آمریکا است.
این کارشناس مسائل سیاسی بیان داشت: جریان چهارم مجتمع های صنعتی و نظامی هستند، کارخانه های اسلحه سازی برای رونق بازار اسلحه باید ایجاد اختلاف بین کشورها را داشته باشند.
امینی در پایان در خصوص تاثیر حضور ایران در غزه خاطرنشان کرد: بازدید مسئولان ایرانی از نوار غزه می تواند تحکیم بیشتری در انسجام و وحدت مسلمانان ایجاد و بار دیگر بیداری اسلامی در محوریت قرار گیرد و جبهه مقاومت تقویت و تزلزل روحی در دولتمردان صهیونیسنی را به همراه داشته باشد.