به گزارش گروه سیاسی «خبرگزاری دانشجو»، به نقل از روابط عمومی نیروی دریایی ارتش، شب گذشته، مستشاران نظامی مقیم ایران به مناسبت روز نیروی دریایی ارتش با امیر دریادار حبیب الله سیاری فرمانده این نیرو دیدار کردند.
سیاری در این مراسم طی سخنانی با اشاره به عملکرد نیروی دریایی راهبردی ارتش در آبهای ازاد و بین المللی، اقدامات این نیرو در منطقه را درجهت تامین امنیت دانست و اظهار داشت: نیروی دریایی ارتش پیام صلح و دوستی برای کشورهای منطقه دارد.
سیاری با بیان اینکه برای بسیاری از کشورهای جهان درمحیط بین الملل چیزی جز منافع ملی آن ها مهم نیست، افزود: البته این نگاه مشترکی است که در بین کشورهای ماتریالیستی، سوسیالیستی و امپریالیستی وجود دارد.
وی تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش نمی پذیرد، کشورهایی که به منطقه اقیانوس هند تعلق نداشته و به بهانه برخورداری از منافع راهبردی با حضور خود به دنبال تامین منافع نامشرع و متعاقب آن برهم زدن نظم و ترتیبات منطقه هستند، بخواهند امنیت را بصورت ظاهری برقرار کنند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش با بیان اینکه کشورهای دیگری هم وجود دارند که اگرچه منافع ملی برای آنها حائز اهمیت است، اما این منافع در اولویت دوم قرار دارد، خاطر نشان کرد: در نظام بین الملل، رفتارهای دولت - ملت ها الزاما یکسان نیست و از قاعده و نظام دستوری تبعیت نمی کنند.
سیاری تاکید کرد: اما در نظام پیچیده و پر متغیر بین الملل، یک چیز مورد تفاهم همه ملت ها و دولت ها است و آن موضوع احترام به حقوق و منافع مشروع و قانونی بوده و دولت ها و ملت ها متضمن رعایت این حقوق هستند.
وی نظام بین الملل را شامل بازیگران، فضای اقدام و قواعد ایفای نقش دانست و اظهار داشت: در واقع نظام بین الملل، نظامی نیست که همگن بوده تا فرآیند مدیریتی خاص در آن قابل تعمیم به همه عرصه ها و بازیگران آن باشد.
فرمانده نیروی دریایی ارتش عرصه های قدرت و معادلات ایفای نقش در نظام بین الملل ، ظهور قدرت های سیاسی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی جدید، بازیگردانان، عرصه بازی و قواعد آن را متفاوت از گذشته عنوان کرد.
سیاری ادامه داد: بنابراین فهم و درک تغییرات و روندهای مرتبط با آن را می توان مهم ترین اصل برای شناخت این عرصه و اقدام متناسب با آن تلقی کرد.
وی تصریح کرد: کسانی که در درک و فهم این تغییرات و فرآیند عملکرد آنها عاجزند و یا آن را مغایر با منافع نامشروع خود می دانند، تلاش دارند تا با رواج مفاهیمی غیرمعمول در گفتمان بین المللی، نظام جهانی را که پویایی آن در محیط همکاری و رقابت، معنی پیدا می کند به محیط منازعه تبدیل کرده تا از این طریق منافع نامشروع خود را بدست آورند.
فرمانده نیروی دریایی ارتش قدرت های نظامی را در ایجاد آشوب و منازعه مستقیم یا غیرمستقیم در جهان مقصر دانست و خاطر نشان کرد: این کار بازرترین رفتاری است که در تقابل با پدیده های غیرقابل فهم آنان و یا پدیده هایی که منافع نامشروع شان را نادیده می انگارد، نشان می دهد.
سیاری با تاکید بر اینکه بازیگران غیرحرفه ای و البته قدرت طلب از درک تغییرات شکل گرفته، ابعاد و حوزه های اثرگذاری آن در نظام بین الملل و فرآیندهای مرتبط با آن عاجزند، افزود: این کشورها به دلیل برداشت و درک غلط از روندهای درحال انجام، قربانی بازیگردانی نظام استکباری و دستوری حاکم بر معادلات بین الملل می شوند.