کد خبر:۲۱۸۷۲۷
سلسله گفت و گوهای اقتصاد مقاومتی، بخش دوم؛

حذف تحریم‌ها شرط مذاکرات با غرب نباشد

می‌توانیم با برنامه‌ریزی منطقی، تهدید ناشی از تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنیم به همین دلیل عده‌ای معتقدند لغو تحریم‌ها را نباید شرط مذاکرات قرار دهیم.

محمد علیپور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، گفت: در خصوص اقتصاد مقاومتی اظهارنظرهای بسیاری صورت گرفته اما اگر بخواهیم تعریف دقیقی از آن داشته باشیم باید بگوییم که ما باید تا جایی که می‌توانیم وابستگی به خارج از کشور و نفت را کم کنیم و با حمایت از تولید داخلی و سرمایه‌های ملی در جهت خودکفایی در حوزه‌های مختلف حرکت کنیم.


 وی افزود: امروز جنگ ما با غرب جنگ اقتصادی است، غربی‌ها از بدو پیروزی انقلاب تاکنون از حوزه‌های مختلف برای آسیب زدن به ما وارد عمل شده‌اند و سناریوهای مختلفی را طراحی کردند و در حال حاضر جبهه مبارزه حوزه اقتصاد است.


علیپور ادامه داد: باید اقتصاد ما طوری باشد که اگر دشمن بخواهد به شاهرگ حیاتی اقتصاد ما که متاسفانه نفت است آسیبی وارد کند توان مقابله با آن را داشته باشیم و با بهره‌برداری از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های داخلی و حمایت از تولید به مرور وابستگی به نفت را حذف کنیم.


سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: کشور ما در بسیاری از محصولات کشاورزی مزیت رقابتی دارد و اگر برنامه درست باشد و مسئولان درست عمل کنند می‌توانیم به جای اینکه یک اقتصاد واردات محور داشته باشیم به سمت صادرات حرکت کنیم و ارز مورد نیاز کشور را نیز از حوزه‌های دیگر غیر از نفت یعنی حوزه‌های صنعت، کشاورزی و گردشگری تامین کنیم.


 وی افزود: ما می‌توانیم با برنامه‌ریزی منطقی، تهدیدهای ناشی از تحریم‌ها را به فرصت تبدیل کنیم به همین دلیل است که عده‌ای معتقدند که لغو تحریم‌ها را نباید شرط مذاکرات قرار دهیم.


علیپور ادامه داد: مجلس نیز در این حوزه طرح‌هایی ارائه داده و با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری امسال برخلاف سال‌های گذشته رویکرد و محور تمرکز مجلس در حوزه اقتصاد است.


سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان خاطرنشان کرد: طرح سامان‌دهی ارزی و حمایت از تولید یکی از این طرح‌هاست که به دنبال ساز و کاری برای تامین نقدینگی بخش‌های تولید، جلوگیری از رانت‌خواری و سامان‌دهی صادرات و واردات و نرخ ارز است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار