عبدالله زاده، نماینده مجلس ضمن تاکید بر تولید ملی گفت: متاسفانه بخشنامههای متعدد و گاهاً متناقض دولت بارها به تولید آسیب می زند.
محمدعلی عبدالله زاده در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به مولفه های اقتصاد مقاومتی گفت: برای تحقق اقتصاد مقاومتی مولفههای متعددی دخیل هستند که برخی به ساختارها و سازوکارها برمیگردد و برخی به عملکرد مسئولان و مردم.
این نماینده مجلس افزود: مجلس باید با در نظر گرفتن شرایط فعلی، قوانین متناسب تدوین کند تا اقتصاد کشور با چالش روبرو نشود، دولت نیز وظیفه دارد به این مصوبات پایبند باشد تا موجب از هم گسیختگی اقتصاد کشور گردد.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه امسال سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی نامگذاری شده، ما به توجه بیشتر به حوزه تولید نیاز داریم؛ این در حالی است که بخشنامههای متعدد و گاهاً متناقض دولت بارها به تولید آسیب زده که نباید این گونه باشد.
عبداللهزاده گفت: بخشنامه اخیر بانک مرکزی نمونه این موارد است که تولیدکنندگان و شرکتهایی که وام ارز گرفتهاند را ملزم کرده اقساط وام خود را به صورت ارز بازپرداخت کنند که در این صورت لطمه جدی به آنها وارد میشود و تولید ملی آسیب میبینید.
این نماینده مجلس همچنین گفت: دولت باید با شفایت و صداقت با مردم و دیگر نهادها برخورد کند تا اعتماد آنان را داشته باشد.
وی با بیان اینکه مردم نیز نقش مهمی در شرایط فعلی اقتصاد کشور دارند، اضافه کرد: مردم باید با درک موقعیت، تا مدتی از برخی از تقاضاهای بحق خود بگذرند تا وضعیت به شکل عادی درآید.
عبدالله زاده در خصوص تأخیر ارائه لایحه بودجه سال 92 دولت به مجلس گفت: این تأخیرها متأسفانه برای کشور مضر است و به همه بخشها آسیب میزند؛ وقتی لایحه بودجه بموقع به مجلس نمیرسد، حسابهای خزانه به هم میریزد، جذب اعتبارات نهادها با اختلال و تأخیر روبرو میشود، دیوان محاسبات دچار مشکل میگردد و چندین تبعات سوء دیگر که حرکت کشور را کند و مختل میکند.
این نماینده مجلس در خصوص تأمین درصد بالاتری از بودجه از طریق مالیات به جای نفت گفت: هر چقدر وابستگی ما به نفت کمتر شود، بهتر است و باید به این سمت حرکت کنیم، اما متأسفانه تأمین بودجه از طریق مالیات هیچگاه تحقق پیدا نکرده و امسال هم به نظر نمیرسد که عملی شود.
وی در پایان گفت: نظام مالیاتی ما باید اصلاح شود؛ چرا که در حال حاضر بیشترین مالیات را اقشار کمدرآمد میدهند و کمترین مالیات را ثروتمندان؛ در چنین شرایطی افزایش مالیاتها کار صحیحی نیست.