کارشناس مسائل سیاسی و بینالملل گفت: فرهنگ عمومی مصرف در ایران اوضاع چندان مساعدی ندارد و باید خانواده های ما نگرش خود را درباره هزینه و مصرف خود بازتعریف کنند.
به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از ساری، قدیری ابیانه صبح امروز در کرسی آزاد اندیشی با موضوع «کالای ایرانی آری یا نه» که در دانشگاه پیام نور بهشهر برگزار شد، در ابتدا توضیحاتی درخصوص نفت، درآمد های عاید از فروش نفت و برنامه ریزی های نفتی ارائه کرد.
وی با اشاره به شعارهای اقتصادی سال های پیش رهبر انقلاب گفت: با سیاست های درست و منطقی است که می توان آینده بهتر برای اقتصاد ایران متصور بود.
سفیر سابق ایران در مکزیک به دانشجویان توصیه کرد که باید خودشان ایجاد اشتغال کنند و این جز با همت و تلاش مضاعف آنان امکان پذیر نیست.
قدیری ابیانه درباره سوالات دانشجویان با موضوع کالای چینی گفت: کل دنیا گرفتار کالاهای چینی شده و این فقط مختص کشور ما نیست و ما هم راضی به واردات کالای چینی نیستیم.
وی یکی از عمده دلایل واردات کالای چینی را عدم کنترل صحیح مرزهای ایران دانست.
این کارشناس مسائل سیاسی در مبحث تولید کننده و منفعت طلبی آن گفت: اینکه ما بگوییم منفعت شخصی برای تولیدکننده در درجه اول اهمیت نیست حرف غلطی است اما این مصرف کننده است که باید از تولید کننده ها اجناس با کیفیت بخواهد و این نگرش را داشته باشد که اجناس ایرانی مصرف کند؛ البته با بالاترین کیفیت.
قدیری ابیانه گریزی به فرهنگ عمومی کشورمان زد و افزود: فرهنگ عمومی مصرف در ایران اوضاع چندان مساعدی ندارد و باید خانواده های ما نگرش خود را درباره هزینه و مصرف خود بازتعریف کنند.
وی حذف یارانه ها را نیز در رفع مشکل اقتصادی کشور بی تاثیر ندانست و تاکید کرد: اعمال سیاست های درست در این زمینه می تواند بسیار موثر باشد، چراکه قیمت ها واقعی می شود و مصرف کننده ها به سمت ضرورت و نیاز کالا برای خرید خود اقدام می کند و نه به صرف مصرف و نگهداری کالایی که نیازی به مصرف آن ندارد.
سفیر سابق ایران در مکزیک با انتقاد به فرهنگ کار در کشور گفت: با ارتقای فرهنگ کار است که شما دانشجویان در خود یک وظیفه احساس می کنید که باید بهتر درس بخوانید و ماهرتر شوید و اشتغال زایی کنید، بنابراین اگر دانشجویان در رشته تحصیلی خود نتوانند اشتغال زایی کنند آن وقت است که معادلات اقتصادی به هم می خورد.
قدیری ابیانه افزود: این کم کاری از سوی دانشجویان است؛ زمانی که دانشجویان در رشته خود به یک نوآوری و اشتغال برسند آن وقت است که می توان گفت که به اهدافش رسیده اند.
وی در پایان به دانشجویان توصیه کرد که همیشه خودتان را به عنوان یک راه حل نگاه کنید و از خودتان مطالبه داشته باشید و فکر کنید که می توانید چالش های پیش روی کشور را هر یک از شما برطرف کنید.