ارزش‌های تاریخی دوران جنگ با دفاع مناسب ماندگار می‌شود
آخرین اخبار:
کد خبر:۲۱۹۳۵۹
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح:

ارزش‌های تاریخی دوران جنگ با دفاع مناسب ماندگار می‌شود

سردار رشید گفت: ارزش‌ها و دستاورهای تاریخی و راهبردی دوران جنگ با دفاع مناسب ماندگار خواهد شد.
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، سردار سرلشکر غلامعلی رشید در مراسم رونمایی از کتاب «نبرد طریق‌القدس» که امروز، سه شنبه، 21 ‌آذر ماه در سالن اجتماعات مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس برگزار شد، با طرح این سوال که هدف از گفتار و نوشتار و اساس هر نوع تلاش در زمینه جنگ چیست و بر اساس چه مفاهیم و سیاست‌هایی باید در مورد جنگ و اصول و ارزش‌های و دستاوردهای دفاع مقدس اقدام کنیم، سخنان خود را آغاز کرد.
 
وی افزود: سه دهه از دوران جنگ گذشته و تنها در سالروز عملیات‌ها و یا مناسبت‌های مختلف با حجم انبوهی از نوشته‌ها، مصاحبه‌ها و مستندهای تلویزیون مواجه می‌شویم.
 
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح اضافه کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس بعنوان رزمنده، مسئول، فرمانده و شاهد جنگ حضور فعال داشته‌ام.
 
رشید با بیان اینکه بر اساس سه ملاحظه اساسی می‌توان درباره جنگ صحبت کرد، ملاحظه نخست را بیان ارزش‌های دینی، انقلابی و اسلامی حاکم بر تفکر و رفتار مسئولین، فرماندهان و رزمندگان دوران دفاع مقدس معرفی کرد.
 
وی در ادامه خاطرنشان کرد: شاکله این تفکرات بر سه رکن معنویت، حماسه و عقلانیت استوار بوده که در بحث عقلانیت در دوران جنگ جفا شده است.
 
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح در توضیح دومین رکن یادآور شد: ‌ما به دنبال این هستیم که برای بیان واقعیت بزرگ نظامی و سیاسی باید دست به تجزیه و تحلیل عمیق زد که در این زمینه متون مناسب و جامعی وجود ندارد.
 
رشید تصریح کرد: بررسی درس و دستاوردهای هشت سال دفاع مقدس برای مشاهده تبلیغات و تهدیدات علیه کشور ایران بعنوان مقوله سوم باید مورد توجه قرار بگیرد.
 
وی گفت: جنگ تحمیلی عراق علیه ایران به معنای آزمون قدرت انقلابی و دینی ملت ایران و مدیریت و فرماندهی حضرت امام خمینی (ره)، بنیانگذار انقلاب اسلامی برای مقابله با دشمن متجاوز بوده است.
 
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح با اشاره به اینکه ارزش‌ها و دستاورهای تاریخی و راهبردی دوران دفاع مقدس با دفاع مناسب ماندگار خواهد شد، یادآور شد: زمانی که انتشار کتاب خاطرات رواج پیدا کرده است، باید صداقت در این زمینه رعایت شود.
 
رشید راهکاری‌های مناسب را شامل مقابله با تحریف جنگ و مبالغه‌گویی که متأسفانه صورت نمی‌گیرد، اجتناب و پرهیز از اختلاف و مناقشات در طرح زحمات نیروهای مسلح، ایجاد ظرفیت نقدپذیری و گفت‌وگو درباره جنگ و دوران دفاع مقدس و تبیین و تدوین مطالب آموزشی و تخصصی برای بیان مطالب هشت سال دوران دفاع مقدس برای مردم و محافل دانشگاهی دانست.
 
وی اضافه کرد: تنها با بیان این چهار طرح می‌توان این کتاب را به بحث و گفت‌وگو گذاشت.
 
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح عنوان کرد: تمرکز کتاب «نبرد طریق القدس» بیشتر در ماه‌های آغازین دوران جنگ تا زمستان سال 1360 و بخصوص ماه‌های آبان و آذر قرار دارد.
 
رشید ادامه داد: ‌در این کتاب تلاش شده است تا صحنه‌های از عملیات طریق القدس مقابل مخاطبان قرار گرفته و بعنوان کتاب مرجع منتشر شود.
 
وی با بیان اینکه عملیات طریق القدس در سال دوم جنگ و بعنوان دومین جنگ مهم کشور ایران علیه عراق صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در سال دوم جنگ وحدت، انسجام و نظم مناسبی میان نیروهای ایرانی بوجود آمد.
 
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح به بیان تفاوت های میان سال اول و دوم جنگ پرداخت و گفت: در سال اول حضور سپاه جدی گرفته نمی‌شد و همچنین محاسبات غلط و عدم محاسبه نیز بر این مهم افزوده بود.
 
رشید اضافه کرد: در سال دوم جنگ تحولات بزرگی بوجود آمد که عمده آنها پس از شکست ایران در عملیات‌ها صورت گرفت و در آغاز سال دوم کشور ایران خیز بزرگتری برداشت.
 
وی مهمترین اتفاقات سال دوم جنگ تحمیلی را شامل انتصاب محسن رضایی در 20 شهریور سال 1360 بعنوان فرمانده سپاه پاسداران و همچنین انتصاب شهید علی صیاد شیرازی به سمت فرمانده نیروی زمینی ارتش دانست که توانستند در کنار یکدیگر موفق باشند.
 
جانشین رئیس ستاد کل نیروهای مسلح یادآور شد: شهید صیاد شیرازی ترکیب سپاه و ارتش را به همگان چشانید و در این مرحله طرح‌های ارتش و سپاه هماهنگ و موفق ظاهر شدند.
 
رشید در پایان با اشاره به اینکه در عملیات طریق القدس طرح‌ریزی و شناسایی نقش مهمی داشته است، خاطرنشان کرد: تناسب زمین، استعداد دشمن و ارزیابی آن با توان نیروهای خودی باعث شناسایی و طرح‌ریزی علمیات‌های موفق شد.
برچسب ها:
دانشجو
پربازدیدترین آخرین اخبار