بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) در نشستی چالشی با حضور ...
به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو» بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق (ع) امشب در نشستی چالشی با حضور تهیه کننده 162 و دوتن از نمایندگان مجلس، این مستند که با موضوع نقد صدا و سیما ساخته شده را اکران و نقد کرد.
شجاعی کیاسری نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی در این برنامه با رضایتبخش خواندن این مستند چه از لحاظ ساخت و چه از لحاظ محتوا گفت: جنس و ساختار در تشکیلات رسانه هیچ ارتباطی به انقلاب ندارد. رسانه برای سرگرمی و تفریح ساخته شده است. اساسا تلویزیون یک رسانه جدی نیست. رادیو جدیتر و عقل گراتر معرفی میشود.
کیاسری ادامه داد: ما باید تلویزیونی را نوآوری و پایهگذاری کنیم. اگر کارگردانی معتقد مثل دوستانی که این مستند را ساختهاند به صدا و سیما بیاید قطعا کارش با کارگردانان غیر معتقد فرق میکند.
نائب رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما با بیان این سوال صحبت خود را ادامه داد: آیا مسئولینی که در صدا وسیما کار میکنند به دنبال این هستند که ابتذال به راه بیندازند؟ قطعا اینطور نیست. اما چرا چنین اتفاقی در صداوسیما میافتد؟ مسئله این است که باید نظارتها قوی شود. این نظارت هم باید بر روی صحنه باشد و هم پشت صحنه را پوشش دهد.
نماینده مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما نباید از صدا وسیما انتظار خطابه داشته باشیم. ما وقتی تلویزیون را روشن میکنیم بیش از هزار شبکه در دسترسمان قرار میگیرد طبیعتا باید مخاطبین خود را در صدا و سیما بیابیم که از برنامههای ماهوارهای جدا شود. بچههای مذهبی که مسئلهشان ماهواره و شبکههای خارجی نیست ما باید اقشاری که ماهواره را ترجیح میدهند هدفگذاری کنیم.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: رسانه ملی رسانهای است که میخواهد اعتقاد آفرینی کند ولی در رقابت با شبکه های خارجی فعالیتهای گستردهای دارد رسانه ملی باید جنگ نرم را با جنگ نرم پاسخ دهد.
پس از وی کوچکزاده یکی دیگر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جایگاه سخنران قرار گرفت.
وی با بیان اینکه روند جلسه نامطلوب است گفت: من قلبم درد میکند که اینگونه صحبت میکنم.
کوچک زاده به نقل از کارشناس این مستند گفت: متأسفانه هنرهای بیداری و شنیداری شعبده شدهاند.
وی ادامه داد: شما هم در این سالن همین کار را کردهاید. چند نفر را نشاندهاید و شعبدهشان کردهاید؟ شما از آقای ضرغامی خود را انقلابیتر میدانید.
کوچک زاده با این سوال صحبتخود را ادامه داد که پس چرا وضعیت صدا وسیما اینگونه شدهاست؟ من برای بازیگران زمان شاه احترام قائلم زیرا آنان حرمت را نگاه میداشتند.
وی ادامه داد: وقتی ستار بهشتی در زندان میمیرد ولی پسر آقازاده با ده میلیارد تومان آزاد میشود معلوم است جوانان از این دین زده میشوند. این دینی که در آن نفاق هست و عدالت نیست جوانان را بیزار میکند. در اصل باید جوانان که هنرمند هستند خودشان به دنبال دغدغههای انقلابی بروند و با این بیعدالتیها نمیتوان انتظار داشت که جوانان به این سمت حرکت کنند.
در همین جا بود که برنامه به جنجال کشیده شد و مجری برنامه و همچنین دانشجویان دانشگاه اعتراض داشتند که صحبتهای آقای کوچکزاده سیاسی است و ربطی به موضوع این جلسه ندارد در همین جا سوالات دانشجویی آغاز شد.
محورهای سوالات و مباحث دانشجویان بر این موضوعات میگشت که رقابت با شبکه های ماهواره خارجی نمیتواند فعالیتهای صدا و سیما را توجیه کند. دانشجویان اعتقاد داشتند صدا وسیما در رقابتی خودساخته برنامههای تولید میکند که کاملا شبیه برنامههای ماهوارهای است پس چه تفاوتی بین این دوست؟ عموما دانشجویان به بیانات مقام معظم رهبری استناد میکردند که ایشان فرمودهاند اگر برنامه های مناسبی ندارید از ارزشهای انقلابی عدول نکنید واگر دیدید برنامه خوبی ندارید آنتن تلویزیون را خالی بگذارید.
جالب اینجاست که شجاعی کیاسری بهعنوان نائب رئیس شورای نظارت بر صدا و سیما تا به حال هیچیک از بیانات مقام معظم رهبری در این خصوص را نشنیده بود که مورد اعتراض شدید دانشجویان قرار گرفت.
بخشی از اعتراض سوال کنندگان به دکتر کوچکزاده نیز بود که با سیاه و سفید کردن حواشی مباحث فرهنگی و به سیاست کشاندن آنها متن اصلی این جریانات را به فراموشی میسپارد.
به عنوان مثال مسعود کریمی مجری این برنامه که مجری و گوینده مستند نیز بود با انتقاد شدید از آقای کوچکزاده گفت: شما با این مطالب کاری میکنید که اصل مباحث این مستند فراموش شود.
برخی از دانشجویان با انتقاداتی تندتر مسئولین صدا و سیما را بیکفایت خوانده و حتی عنوان کردند برخی از این مسئولین باید گزینش شوند.
یکی از دانشجویان به نقل از حجتالاسلام ماندگاری عنوان کرد: مقام معظم رهبری از اینکه برنامههای شبهه دار که تقلید از غربی و ماهوارهای باشند ناراحت هستند.
بخش دیگری از انتقادات دانشجویان به موسیقیهای صدا و سیما برمیگشت که کیاسری اعتقاد داشت در این هجمهای که دشمن میکند چارهای جز پخش این موسیقیها نداریم اما دانشجویان با استناد به بیانات مقام معظم رهبری و امام خمینی این استدلال را اشتباه دانسته و عنوان میکردند ما در رقابت نباید از ارزشهای خود کوتاه بیایم.
در نهایت نکتهای که برخی از دانشجویان عنوان میکردند این بود که ما باید مزیتنسبیهای خودمان را بشناسیم و به آنها عمل کنیم نه آنکه در رقابت سعی کنیم برنامههای ماهوارهای را تقلید کنیم زیرا هیچگاه نمیتوانیم از برنامههای ماهوارهای پیشی بگیریم.