به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از مشهد، مهدی زمانپور کیاسری عصر امروز در اکران مستند «مشتی اسماعیل» در جمع دانشجویان دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مستند، بیان خلاقانه واقعیت است و کارگردان مستند، با درک درست از واقعیت، به شکل هنرمندانه آن را به تصویر می کشد.
وی در خصوص شخصیت مشتی اسماعیل در این مستند تصریح کرد: مشتی اسماعیل یک شخصیت واقعی در یکی از روستاهای کیاسر است که پیش از ساخت مستند با او آشنا بودم و به دلیل ویژگی های منحصر به فردی که داشت تصمیم گرفتم درباره زندگی وی مستند تهیه کنم.
کارگردان مستند مشتی اسماعیل ادامه داد: زمانی که مستند در جشنواره های خارجی پخش می شد، بسیاری از من می پرسیدند چگونه یک پیرمرد نابینا می تواند سرشار از امید و خوشحالی و بدون کمک دیگران، امور زندگی را بگذراند و من در جواب آنها می گفتم انسان هایی از جنس مشتی اسماعیل در ایران زیاد هستند که در کنار همه مشکلاتی که دارند، سرشار از خوشی زندگی می کنند.
زمانپور کیاسری در پاسخ به این سوال که چرا به مشکلات زندگی مشتی اسماعیل نپرداختید و فقط امید به زندگی او را به تصویر کشیدید، بیان کرد: کشور های غربی و آمریکایی ایران را کشوری تهی از امید و زندگی تصور می کنند، در حالی که اینگونه نیست و یکی از هدف های من در ساخت این مستند، نشان دادن همین امید به زندگی بود.
وی با تاکید بر اینکه هر کس در کشور خود با مشکلاتی مواجه است ولی قرار نیست همیشه مشکلات را جار بزنیم، عنوان کرد: با توجه به اینکه کشورهای اروپایی و آمریکایی چند برابر بودجه ایران برای تهاجم به فرهنگ ایران هزینه می کنند، هر یک از ما باید از خود بپرسیم وظیفه ما در راستای اعتلای فرهنگ کشور چیست؛ نه اینکه فقط نقاط منفی را ببینیم و چشم را بر مسائل مثبت که کم هم نیستند، ببندیم. البته عقیده ام این نیست که در فیلم ها دروغ بگوییم، اما در ایران به وفور می توانید امید و زیبایی را ببینید و قصد من این بود بخشی از همین زیبایی را به تصویر بکشم.
این مستند ساز بیان کرد: آرزوی من این بود فیلمی را که می سازم غیرت ایرانی را خدشه دار نکند و زمانی که برای گرفتن جایزه به روی سن می روم، این غیرت حفظ شود.
زمانپور کیاسری در ارتباط با علت انتخاب یک فضای روستایی برای فیلم برداری گفت: به دلیل جذابیت و طبیعت روستا، آن را انتخاب کردم و همچنین می خواستم سر زندگی و امید مشتی اسماعیل را با به تصویر کشیدن آن، همیشگی کنم.
وی در پایان خاطرنشان کرد: کارمستند ساز این است که با باز کردن دنیای دیگر برای مخاطب، تفکر را در او برانگیزاند و اگر مستند ساز در مورد چیزی که اعتقاد ندارد مستند بسازد، هرگز در کار خود موفق نخواهد شد.