دستگاه پیریار توسط نوشین و نیلوفر زارعی، دانشجویان دانشگاه پیامنور کرمان اختراع شد.
نیلوفر زارعی در گفتوگو با خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» در کرمان، با اشاره به ساخت دستگاه پیریار گفت: این دستگاه ایرانی است و مشابه آن در دنیا وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه نام این دستگاه کاملاً یک نام ایرانی است، تصریح کرد: نام این دستگاه از اسم یک پهلوان ایرانی که بارها نام آن در شاهنامه فردوسی آمده، گرفته شده است.
عضو پژوهشگاه تربیت بدنی وزارت علوم بیان کرد: تأییدیه این طرح برای تولید انبوه از دانشکده دندان علوم پزشکی کرمان و مرکز تحقیقات بهداشت دهان و دندان گرفته شده است.
دانشجوی رشته تربیت بدنی دانشگاه پیام نور کرمان در ادامه گفت: افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند باید در شبانه روز شش تا هشت ساعت دندان هایشان بیرون از دهانشان باشد؛ این امر از تورم لثه و سرطان حفره و دهان جلوگیری می کند.
وی خاطرنشان کرد: این دستگاه برای شست و شو، ضدعفونی، گندزدایی، جرم زدایی و همچنین خوشبو کردن دنچرهای دندان های مصنوعی به کار می رود.
زارعی با بیان اینکه قصد تولید انحصاری این دستگاه را در کشور داریم، تصریح کرد: استفاده از این دستگاه باید در جامعه فرهنگ سازی شود.
دانشجوی مخترع دانشگاه پیام نور کرمان از ثبت نام در جشنواره منطقه ای اختراعات کویر در کرمان خبر داد و گفت: این طرح در این جشنواره و از بین 240 طرح از سه استان، جزو 87 طرح برتر برگزیده شد.
عضو پژوهشگاه تربیت بدنی وزارت علوم افزود: شرکت نوین فناوران جهان (WMT) یکی از شرکت های دانش بنیان است که زیر نظر مرکز رشد واحدهای فناوری دانشگاه پیام نور فعالیت می کند.
رئیس شرکت نوین فناوران جهان تصریح کرد: این شرکت در حال حاضر در مرحله پیش رشد است.
زارعی با اشاره به اینکه این طرح در حالت نیمه صنعتی است، گفت: در طراحی صنعتی این دستگاه کوچک تر و شکیل تر می شود.
دانشجوی مخترع دانشگاه پیام نور کرمان از ثبت بین المللی این طرح خبر داد و افزود: این ایده ایرانی که بسیار ساده است، یک نیشخند به دولت های غربی است که به اقتصاد مقاومتی کشور هم کمک می کند.
وی با بیان اینکه تمام اجزای این دستگاه ایرانی است و هیچ نیازی به قطعات خارجی ندارد، گفت: از وزارت بهداشت در این زمینه حمایت مالی می خواهیم.