سیدمحمدرضا حسینی در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی «خبرگزاری دانشجو»، با اشاره به فعالیت 70 هزار جهادگر بسیجی در مناطق محروم کشور اظهار داشت: دانشجویان میتوانند با تشکیل هستهها و گروههای تخصصی اشتغال زایی در مناطق محروم کل کشور فعال شوند.
وی با بیان اینکه تیمهای تخصصی اشتغالزایی برای فعالیت در بحث اقتصاد مقاومتی آماده شدهاند، گفت: با شناسایی فرصتها و ظرفیتهای منطقه و بعد از راستی آزمایی اطلاعات، برنامهریزیهای لازم برای خدمتگزاری مولد صورت میگیرد.
معاون سازندگی بسیج دانشجویی شناسایی فرصتهای اقتصادی منطقه را گام اساسی در جهاد اقتصادی دانست و گفت: بحث بعدی این است که دانشجویان با تشکیل گروههای تیمی اقدامات علمی و عملی لازم را برای ایجاد زنجیره تولید از تولیدکننده تا مصرف کننده و بازگشت درآمد به سوی مناطق محروم انجام دهند.
حسینی ضعف منابع، زیرساختها و منابع انسانی را یکی از مشکلات اساسی مناطق محروم عنوان کرد و گفت: جهادگران میتوانند روستاهای محروم را به شهرهایی که از لحاظ منابع قوی هستند ارتباط دهند تا گردش مالی لازم در مناطق محروم کشور به وجود آید.
وی با تاکید بر لزوم تحول خدمترسانی در مناطق محروم گفت: اینگونه فعالیتها برای ایجاد خدمتگزاری مولد در مناطق محروم جزو برنامههای تحولی دانشجویان جهادگر است که انجام کامل آن نیازمند گذر زمان می باشد.
معاون سازندگی بسیج دانشجویی با اشاره به تشکیل گروههای تخصصی اشتغالزایی در استانهای کشور گفت: به دانشجویان جهادگر در تمام استانها تاکید کردهایم به دور از هرگونه شتابزدگی و با کمال دقت گروههای تخصصی خود را تشکیل دهند.
حسینی اظهار داشت: مدل اقتصاد مقاومتی گروههای جهادی قرار است در یکی از شهرستانها به عنوان نمونه اجرا شود و در صورت اجرای صحیح و موفقیتآمیز به سایر مناطق محروم نیز انتقال یابد.
وی اقدامات عملی جهادگران را گام اساسی در تکمیل زنجیره تولید دانست و گفت: در حال حاضر زنان روستایی، فرش، گلیم و بسیاری صنایع دستی دیگر تولید میکنند که بازار خوبی در تهران دارد؛ این وظیفه جهادگران است که ارتباط تولیدکنندگان را با بازار هدف فراهم کنند و این تولیدکنندگان را به سوی صنعتیشدن و تولید گسترده هدایت نمایند.
معاون سازندگی بسیج دانشجویی با بیان اینکه در حال حاضر برخی دلالها و واسطهها سود حاصل از کار تولیدکنندگان روستایی را صاحب میشوند، گفت: متاسفانه این دلالها محصولات اقتصادی مناطق محروم را با قیمتی ارزان میخرند و با قیمتی بسیار گرانتر به فروش میرسانند.
حسینی تاکید کرد: جهادگران میتوانند در مباحث تولید روستایی و در راستای حل معضلات این نوع تولید و بازاریابی محصولات کشاورزی و تولیدکنندگان روستایی نقش آفرینی مثبتی داشته باشند.
وی فرهنگسازی را مهمترین بحث در اقتصاد مقاومتی دانست و گفت: جهادگران باید با حضور و فعالیت خود فرهنگ سختکوشی، کار علمی، کارآفرین بودن و مقاومت در برابر فشارهای اقتصادی را به مردم انتقال دهند.
معاون سازندگی بسیج دانشجویی استفاده از پتانسیل و ظرفیت جوانان روستایی را از دیگر فعالیتهای جهادگران دانشجو عنوان کرد و افزود: گروههای جهادی در مدت فعالیت خود در مناطق محروم از ظرفیت و توانایی روستاییان منطقه نیز استفاده میکنند به طوری که در پروژه آبرسانی بابل بیش از 100 جوان روستایی به دانشجویان جهادگر کمک کردند.
حسینی بحث آموزش را یکی از برنامههای اصلی این معاونت عنوان کرد و گفت: متاسفانه در بعضی جاها تولید ما علمی نیست و همین مسئله باعث میشود میزان بهرهوری پایین بیاید.
وی افزود: دانشجویان به صورت شبکهای بحثها و مفاهیم آموزشی را به یکدیگر انتقال میدهند و در نهایت این آموزشها به مردم مناطق محروم انتقال مییابد تا شیوه تولید مناسب و بهرهوری از امکانات خود را بیاموزند.
معاون سازندگی و کارآمدسازی سازمان بسیج دانشجویی با بیان اینکه تمام برنامههای آموزشی جهادگران برای مناطق روستایی به صورت رایگان انجام میشود، گفت: بعد از شناسایی ظرفیتهای اقتصادی هر منطقه آموزشهای لازم برای نحوه تولید و بهرهوری از امکانات به مردم داده میشود تا توان اقتصادی مردم با استفاده از نتیجه کار و تلاش خودشان افزایش یابد.