رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: مشکلی در تهیه کالاهایمان نداریم و تحریمها را از طریق بازرگانان دور میزنیم.
به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، غلامرضا مصباحی مقدم امروز در همایش «فرهنگ و اقتصاد مقاومتی» در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، ضمن اشاره به شکست مسلمانان در جنگ احد به دلیل نافرمانی از پیامبر گفت: پس از جنگ مشرکان مجددا قصد حمله داشتند که پیامبر به فرمان خدا سپاهی از افراد خود که بشدت زخمی شده بودند را فراهم کرد و مشرکان با شنیدن این خبر گریختند؛ چرا که مسلمانان امتیازات زیادی بر دشمنان داشتند که نمونه آن ایمان و یاری خداوند بود.
وی با اشاره به اینکه ما هم امروزه چیزی شبیه به این واقعیت تاریخی را تجربه میکنیم، افزود: دشمن ما مجروح است و ما هم مجروحیم، آنها از طریق تحریمها میخواهند ما را منزوی کنند، اما به یاری خدا ناکام می مانند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: قبل از انقلاب آمریکا ایران را در منطقه داشت، اما با وقوع انقلاب اسلامی نه تنها ایران را از دست داده، بلکه که کم کم کشورهای زیادی از آن فاصله گرفتند.
مصباحی مقدم اضافه کرد: به عنوان مثال آمریکا چهار تریلیون دلار هزینه مالی و 5000 نفر تلفات نظامی در عراق به جای گذاشت، اما نتیجه آن به شکلگیری دولتی همراستا با ایران و با حکمرانی تربیتشدگان جمهوری اسلامی ایران ختم شد؛ دولتی که قدرت خود از جنگ امریکا با صدام به دست آورده، اما تحریمها را نادیده میگیرد.
وی خاطرنشان کرد: ما به خداوند امیدی داریم که آنها ندارند؛ چرا که آنها بر مبنای دین و اتکای خدا وارد این میدان نشدند، بلکه بر مبنای مادیات به قدرت رسیدند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در خصوص دلایل تحریمها گفت: از اول انقلاب ما تحریم هستیم، بنابراین این موضوع ارتباطی با انرژی هستهای ندارد؛ چرا که طبق گزارش 16 نهاد اطلاعاتی آمریکا فعالیت های هستهای ایران به سمت ساخت سلاح هستهای حرکت نکرده است و آژانس هم به کرات اعلام کرده که ما انحرافی در این خصوص پیدا نکردیم.
مصباحی مقدم ادامه داد: فعالیتهای هستهای ما زیر دوربینهای آژانس است و هر گونه انتقالی به این مراکز کنترل میشود.
وی افزود: دلیل اصلی دشمنی آنها وجود کشوری است که انقلاب کرده و از نظر علمی و اقتصادی رشد یافته و خطری برای قدرت آنها محسوب می شود؛ چرا که این کشور به سرعت به الگو تبدیل میشود؛ امیدواریم با سرعت این رشد علمی تا سال بعد به رتبه علمی هشتم دنیا دست پیدا کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه در حال حاضر ایران از لحاظ ابعاد و جیتیبی دارای هفدهمین اقتصاد دنیاست، تصریح کرد: در سال جاری رشد اقتصادی ما بدون احتساب نفت 5.2 بوده است.
مصباحی مقدم ادامه داد: در چنین شرایطی اقتصاد مقاومتی معنا پیدا میکند و این متفاوت از اقتصاد ریاضتی است که ناشی از بدهکاریهاست و مختص کشوری است که نتوانسته مشکلاتش را حل کند.
وی افزود: اگر در این راستا فعالیت نکنیم، دستاوردهای اساسی انقلابمان از دست میرود؛ بنابراین باید اقتصادی را دنبال کنیم که قدرت ما را افزایش دهد و ضربهپذیری ما را کم کند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در ادامه یادآور شد: دشمن از دو طریق در جهبه اقتصادی در پی آسیب زدن به ماست؛ یکی ممانعت از فروش نفت و دیگری انتقال ارز است.
مصباحی مقدم اضافه کرد: آنها در ابتدا خواستند که فروش نفت را تحریم کنند، اما به علت مشکلاتی که برای خریداران نفت ما به وجود آمد و همچنین افزایش قیمت، به دنبال جلوگیری از انتقال ارز به داخل کشور رفتند.
وی با تاکید بر اینکه در این شرایط، این تحریمها را دور زدیم و علاوه بر ارز حاصل از نفت، ارز ناشی از صادارت کالا نیز اضافه شده است، گفت: ما همه کالاهای مورد نیازمان را از طریق همان ارز به وسیله بازرگانان وارد میکنیم و هیچ مشکلی در این زمینه نداریم و توانستهایم به راحتی تحریمها را دور بزنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه باید هرچه را تحریم کردند در داخل بسازیم، تصریح کرد: برخی کالاهای حساس نفت و گاز تنها در آلمان و آمریکا تولید میشدند که اکنون در داخل نیز تولید میشوند، بنابراین تنها کافی است از قبل نمونه آن کالاها را داشته باشیم یا الان به دستمان برسد، البته هنوز هم قطع نشده و کالاهای مورد نیازمان را تهیه میکنیم.
مصباحی مقدم در ادامه با تاکید بر اینکه اتکا به تولیدات دانش بنیان به صورت عمیق، مقاومت ما را بالا می برد، یادآور شد: ما به دنبال تشکیل 20 هزار شرکت دانش بنیان تا پایان برنامه پنجم توسعه هستیم و اکنون بیش از 12 هزار شرکت دانش بنیان وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه آنها میخواهند ما را از لحاظ اقتصادی منزوی کنند، افزود: ما برای مقابله با این تهدید برنامهریزی کرده ایم تا برق و گاز ایران در جهت رشد روابط با همسایگان به کشورهای همسایه منتقل شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: معاملات تهاتری روش دیگر مقابله با تحریمهاست؛ یعنی اینکه نفت و کالا بدهیم و کالا بگیریم و روش دیگر مبادله با ارزهای کشورهای دیگر یا ریال است که در حال حاضر تمام مبادلات ما با افغانستان از طریق ریال انجام میشود.
مصباحی مقدم در خصوص بسترهای فرهنگی اقتصاد مقاومتی گفت: ملت ما ملت عاشورایی است و ابا عبدالله روی عزت تأکید کردند و ما به پیروی از ایشان ذلت را نمیپذیریم؛ اوایل انقلاب عدهای می گفتند با شرق و غرب مقابله نکنید، شما در مقابل دنیا ایستادهاید، در آن زمان هر دوی آنها مقابل ما متحده شدند، اما نهایتا شرق فروپاشید و غرب ناکام ماند.
وی خاطرنشان کرد: به نظر من انقلاب اسلامی ایران مقدمات فروپاشی شرق را فراهم کرد، نه اقدامات غرب و اکنون نیز برخی از این کشورها با ما مناسبات خوبی دارند.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دوران دفاع مقدس برای ما یک فضای فرهنگی را ایجاد کرد که فرهنگ مقاومت است؛ چرا که ما با شش میلیون بشکه در سال کشور را در شرایط جنگی اداره کردیم، در حالی که پنج استان ما عملا خوابیده بود و هر گونه کار عمرانی و تولید متوقف بود.
مصباحی مقدم اضافه کرد: اقتصاد ما در آن زمان بسیار کوچک بود و صنایعی مانند فولاد، ذوب آهن و دیگر فلزات هنوز شکل نگرفته بود.
وی ادامه داد: در آن زمان واردات ضروریترین کالاها را داشتیم و با کمبود کالا روبهرو بودیم، اما الان ذخایر ما بالاست و کمبود کالا نداریم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه ادامه داد: در موقعیت فعلی بخش کوچکی از مشکلات اقتصادی ما ناشی از تحریمهاست و بخش اعظم آن را عوامل دیگر تشکیل میدهند.
مصباحی مقدم همچنین در خصوص نتایج تحریمها و دشمنیهای غرب گفت: فرهنگ استقلال طلبی در کشور ایجاد شده است و در این راستا کشورهای دیگر را نیز جذب کردهایم.
وی با بیان اینکه فرهنگ مصرف، عامل دیگری است که باید به آن پرداخته شود، افزود: ما باید به دنبال اصلاح الگوی مصرف در کشور باشیم و از تولید داخلی حمایت کنیم.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه گفت: دولت باید از تولید کالاهای بیکیفیت ممانعت کند و کالاهای چینی را نیز وارد نکند.
مصباحی مقدم با بیان اینکه اکنون شرایط برای صادرات بسیار مناسب است و باید از صادرکنندگان حمایت شود، تصریح کرد: امسال صادرات ما رشدی حداقل 10 درصدی داشته است و واردات ما نیز کاهش منفی هفت درصدی را تجربه کرده که این کاهش نیز در مصرف نهایی بوده، نه مواد اولیه که بسیار آمار خوبی است.