به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، آیت الله اسدالله ایمانی شب گذشته در جمع نمازگزاران مسجد میثم تمار شهرک والفجر شیراز تصریح کرد: هدف پیامبران الهی در طول رسالت و نبوتشان متوجه کردن انسانها به اعتقادات، اعمال و اخلاق شایسته بوده است.
وی افزود: تمام پیامبران الهی از آغاز تا انجام، از حضرت آدم(ع) تا حضرت محمد(ص) بهدنبال انجام این سه ماموریت، تکلیف و وظیفه بودند.
نماینده ولی فقیه در فارس بیان کرد: آنچه رهبر معظم انقلاب در سفر به خراسان شمالی به عنوان سبک زندگی مطرح کردند، یعنی حضور اخلاق اسلامی در زندگی که سبک زندگی مجموعه مسائل اخلاقی است.
ایمانی با اشاره به مفهوم اخلاق ادامه داد: اخلاق یعنی انسان خود را آنچنان تربیت کند و بسازد که کارهای شایسته و خوب بدون دردسر انجام دهد.
وی گفت: گاهی انسان میخواهد کار خیری انجام دهد؛ اما خود را به زحمت میاندازد؛ مثلا اینکه نسبت به دیگران حسادت نداشته باشد و خیرخواه انسانها باشد؛ چرا که خیرخواهی از صفات والای انسانی است.
امام جمعه شیراز اخلاق را دارای چهار محور دانست و تصریح کرد: در مرحله اول انسان باید بداند که ارتباطش با خدا چگونه باشد که همان روابط بنده با خالق خود است و احساس کند که هرچه دارد از خالق اوست و اینکه سپاسگزار و شکرگزار نعمات الهی باشد.
ایمانی تصریح کرد: در مرحله دوم رابطه انسان با دیگران است و آن این است که در جامعهای که ما زندگی میکنیم، افرادی مثل ما هستند و باید زندگی خود را آنچنان قرار دهیم که مشکلی برای دیگران ایجاد نشود و مردم بهخاطر من احساس نا امنی نکنند.
وی محور سوم مسائل اخلاقی را رابطه انسان با طبیعت ذکر کرد و گفت: محور سوم رابطه انسان با طبیعت است، ما در یک محیطی زندگی میکنیم که آب و خاک و موجوداتی در این عالم هستند و رابطه ما با طبیعت مسئله سوم از اخلاق است.
امام جمعه شیراز رابطه انسان با خود را مرحله چهارم ذکر و عنوان کرد: یعنی اینکه انسان خودش چه برخوردی دارد و این چهار محور اصول اخلاق در قرآن مجید است و در رابطه با اخلاق، قرآن کریم این چهار عنوان را دنبال میکند.
ایمانی تصریح کرد: اگر این چهار محور را مد نظر قرار دهیم و ارتباط ما با این چهار مسئله صحیح باشد ما توانسته ایم به مقاماتی از اخلاق دست یابیم.
وی ادامه داد: بدانیم چگونه بندگی خدا را کنیم و چگونه شکر او را بهجا آوریم و بدانیم مسئولیتمان در قبال خودمان و دیگران و طبیعت چیست.
امام جمعه شیراز یکی از مسئولیت های ما در قبال خودمان را عدم انجام گناه دانست و گفت: گناه نکنیم؛ زیرا گناه ظلم به خود و دیگران است.
ایمانی در بخش دیگری از سخنانش به دیدگاه امام سجاد در این باره اشاره کرد و گفت: امام سجاد(ع) این چهار محور را در رساله حقوق خود به طور کامل مورد بحث قرار داده است.
وی در پایان یادآور شد: پیامبر مکرم اسلام(ص) فرموده است من برای این برانگیخته شدم که مکارم اخلاقی را تکمیل نمایم، یعنی جامعه ای که من در آن زندگی می کنم جامعه ای باشد که بداند با خدا، خود، دیگران و طبیعت چگونه رفتار کند.