به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه توسعه اقتصادی کشور به رویکردهای نوین نیاز دارد، گفت: موفقیت آمیز بودن مرحله اول هدفمندی یارانهها به دلیل ثبات نرخ ارز در آن دوران بوده است.
مهدی غضنفری در چهاردهمین همایش صنایع دریایی گفت : چند سال پیش که 20 میلیارد دلاری شدن صادرات غیرنفتی را جشن گرفتیم، صادرکنندگان درخواست داشتند که 5 درصد قیمت ارز را به آنها بازگردانیم.
وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت : باید نرخ تورم را کنترل می کردیم که لنگر این کنترل تورم ، ساماندهی نرخ ارز بود.
غضنفری با بیان اینکه در قیمت ارز پایین ، هزینه واردات و مواد اولیه هم کاهش داشت ، افزود امروز همه چیز دگرگون شده است و تحلیلهای خاص خودش را می طلبد.
وی با بیان اینکه کاهش ارزش پول ملی و افزایش قیمت ارز در کشوری توسعه صادراتی در پی دارد که تولیدکننده هم باشد، گفت : در کشوری که در بیشتر اقلام وارد کننده است، این عمل جوابگو نیست و اگر زیرساخت های تولید تقویت نشود ، این روش ها نتیجه نمی دهد.
وی در ادامه بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای گسترده اقتصاد و صنایع دریایی تاکید کرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت افزود: وقتی که درآمد نفتی در نظرگرفته می شد، به توسعه صنایع دریایی و استفاده از ظرفیتهای بسیار آن نیاز جدی دیده نمی شد اما اکنون نگاهها متفاوت شده است و باید بودجه کشور را با سهم صفر درصدی نفت ببندیم که فرصت خوبی برای توسعه و بهره مندی از دیگر ظرفیت های اقتصادی محسوب می شود.
غضنفری گفت: صندوق توسعه صنایع دریایی ایجاد شده اما هنوز مانند یک قلک ، مانده است.
وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به وجود 34 مرکز ساخت کشتی و سازه های دریایی در بنادر کشور گفت: ظرفیت ساخت 300 فروند شناور را در سال داریم.