به گزارش خبرنگار «خبرگزاری دانشجو» از شیراز، حجت الاسلام محمد شریفانی عصر امروز درهمایش پاسخگویی به شبهات نهضت حسینی در سال همایش های امام علی(ع) سپاه فجر فارس با اشاره به اینکه چهار عنصر عقل، علم، فطرت و اعتدال زیر بنای مکتب اسلام را تشکیل می دهد، اظهار کرد: هیچ آموزه دینی سراغ نداریم که از این چهار عنصر عبور نکرده باشد.
وی با اشاره به اینکه قیام امام حسین(ع) دارای شاخصه هایی بود که حاصل آن در کتاب های شهید مطهری و دیگر اندیشمندان بروز و ظهور دارد، افزود: وجود هدف مقدس در قیام امام حسین(ع) اصلی ترین شاخصه قیام درروز عاشورا می باشد.
رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های فارس خاطرنشان کرد: هدف نهایی قیام امام حسین(ع) قرب خداوند بوده ولیکن اهداف مقدماتی همچون: اصلاح، امر به معروف و نهی از منکر، احیای سنت پیامبر(ص) و... در قیام تاریخی اباعبدالله الحسین(ع) وجود دارد.
امام حسین یک سیاستمدار امروزه دنیا نبود
شریفانی وجود ابزار مقدس را یکی دیگر از مؤلفه های قیام امام حسین دانست و تصریح کرد: امام حسین یک سیاستمدار امروزه دنیانبود که بگوید هدف وسیله را توجیه می کند؛ چرا که سیستم کار امام حسین(ع) با تمام سیاستمداران دنیای امروز متفاوت بوده است.
وی در ادامه سخنان خود دو سویه بودن انقلاب تاریخی امام حسین(ع) را از دیگر شاخصه های اساسی نهضت عاشورا عنوان و اضافه کرد: دو کانون عقل و احساس در هر انسانی وجود دارد که همیشه در تقابل با یکدیگر قرار می گیرند.
رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های فارس ادامه داد: بُعد احساسی قیام امام حسین(ع) بر کسی پوشیده نیست، تا جایی که ما امام حسین(ع) را با کشته های اشک می شناسیم.
به گفته شریفانی، بُعد عقلانی قیام امام حسین(ع) بین عوام مردم مغفول مانده و عوام همچنین از این قیام شوررابهخوبیفرا گرفته اند اما شعور نقشی کم رنگ تر از شور در بین آنها دارد.
وی در پاسخ به این سوال که چرا امام حسین(ع) مقبول بشریت است، گفت: وجود دو سویه بودن انقلاب تاریخی عاشورا و همراه شدن خیل عظیم اندیشمندان در بعد عقلانی و عوام در شور و احساس را به دنبال خود داشته است.
رئیس دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در فارس همچنین با اشاره به روش مشخص در قیام امام حسین(ع)، اذعان کرد: هر کاری که باهدف و ابزار خوبی همراه باشد اما روشی مشخص در پیش نداشته باشد راه به جایی نخواهد برد.
شریفانی خاطرنشان کرد: یکی از مؤثرترین روش های تأثیرگذاری روش مظلومیت است که در قیام امام حسین(ع) کاملا مشهود است.
وی رویارویی ارزش ها و ضدارزش ها در صحنه عاشورا را یکی دیگر از شاخصه های قیام حسینی دانست و گفت: در همه فرق ها و ادیان کارهای ناپسندی همچون سر بریدن و یا با اسب روی جنازه راه رفتن دیگر پذیرفته نیست؛ در حالی که درقیام امام حسین(ع) حتی یک نقطه ضد انسانی وجود ندارد.
رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های فارس افزود: امام حسین(ع) حتی بحث آب و تشنگی را یک بحث انسانی تلقی کرد و با یک دید به فرزند، غلام سیاه و حر در روز عاشورا نگریست.
شریفانی با اشاره به اینکه اعتبار هر تشکیلاتی به پشتوانه آن می باشد، عنوان کرد: این شاخصه نیز در قیام عاشورا هویدا بود.
به گفته این مقام مسئول، وجود شخصیت بزرگ و بزرگ زادگی امام حسین(ع) یکی از اساسی ترین مؤلفه های قیام عاشورا بود که ماندگار در عالم شد. وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه ما امروزه در همین زمان شاهد حوادثی گویا با چشمان خود هستیم، گفت: اما از آن برداشت های مختلفی می شود در حالی که ما ممکن است آن را با عینا دیده باشیم اما تفسیرها ما را به شک می برد.
رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های فارس بیان کرد: نباید انتظاری غیر از این داشته باشیم که پس از گذشت هزار و 400 سال با وجود دشمنان دانا و فعال، دوست نادان و فاصله زیاد از زمان وحی احادیث و روایت و آموزه های دینی دچار تحریف نشده باشند؛ چرا که وجود این سه مورد تحریفاتی را به وجود آورده است.
شریفانی با بیان این مطلب که نباید از نگاه کلان در هر تجزیه و تحلیلی غافل شد، گفت: درکلان نگری های آفرینش داستان های بسیار زیبایی همچون داستان امام حسین(ع) وجود دارد.
وی در بخش پایانی سخنان خود با اشاره به اینکه ماجرای امام حسین(ع) یک مکتب سازی انسانی و کلاسی تربیتی در خود دارد، عنوان کرد: در دنیا قیامی سراغ نداریم که همه خانواده در آن شرکت داشته باشند و همه نیز درصف مقدم باشند اما قیام امام حسین(ع) اینگونه بود.
رئیس دفتر نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه های فارس خاطرنشان کرد: پس از گذشت یکسال از ماجرای کربلا این قیام همچنان شهید می داد و باید بدانیم که حضرت زینب(س) نیز شهیده ای است که از غصه ماجرای کربلا شهید شد.
نظام مقدس جمهوري اسلامي در طول حدود سي و چهار سال از عمر پر خير و برکت خود همواره اثبات نموده که قائم به اشخاص و حتي خواص و نخبگان و بزرگان نمي باشد هر کسي که به اصول و چهارچوب هاي آن پايبند باشد ، مورد احترام خواهد بود و هر کس از آن آرمان ها عدول نمايد قطعاً جايگاه خود را از دست خواهد داد ؛ بهتر است شما هم بدانيد که اعتبار و ارزش افراد ، دائمي نمي باشد بلکه منوط به تداوم وفاداري و ولايتمداري آنان مي باشد و خوش رقصي براي ديگران و تامين نظرات همگان ، محکوم به شکست مي باشد، فتنه گر ندانستن کروبي و موسوي از سوي جنابعالي ، موجب آزرده خاطري دلسوختگان نظام و ولايت گرديد يا خق