به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جشنواره فیلم فجر به عنوان مهم ترین و جدی ترین اتفاق فرهنگی و سینمایی سال کشور از ویژه ترین اتفاقاتی است که به نوعی با افکار عمومی طیف های مختلف مردم سر و کار دارد و همه به نوعی به دلیل گستردگی جغرافیایی و ابعاد وسیع برگزاری آن از یک سو و اهتمام رسانه های مختلف با سلایق و دغدغه های گوناگون از سوی دیگر سبب می شود تا فعالان حوزه های دیگر نیز در کنار سینماگران و فیلمسازان با این جریان عظیم همراه شوند.
در این میان، شاید ورزشکاران از جمله کسانی هستند که در طول سال و به خصوص در بازه زمانی دهه فجر با بزرگترین جشنواره سینمایی کشور به نوعی همراه می شوند.
تجربه نشان داده که حضور ورزشکاران در فضای این جشنواره با استقبال و هیجان خاصی پیگیری می شود و همیشه مورد توجه علاقه مندان بوده است؛ از این رو مناسب دیدیم دیدگاه ها و نقطه نظرات چند تن از ورزشکاران و فعالان ورزشی را در زمینه جشنواره فیلم فجر جویا شویم.
آنچه در ادامه میآید نظرات جمعی از بازیکنان فوتبال و فعالان عرصه ورزش است.
آتیلا حجازی: سینما در مطرح شدن چهره یک فرد نقش بسیاری دارد
آتیلا حجازی، فرزند اسطوره فوتبال ایران «ناصر حجازی» گفت: پدرم دوستدار سینما بوده و همیشه برای جشنواره و رویدادهای بین المللی ارزش زیادی قائل بودند و جشنواره فیلم فجر محل مناسبی برای شناخته شدن و ارائه کارهای فاخر است و بهترین مکان برای معرفی چهره های جوان است.
وی می افزاید: امروزه نقش سینما در مطرح شدن چهره یک فرد بسیار بالا است؛ زیرا یکی از مکانهایی است که بسیاری از مردم اوقات فراغت خود را در آنجا میگذرانند، اما باید این نکته را نیز در نظر داشت که سینما اگر چه شاید بتواند یک شخص را تا چند سال مطرح کند، ولی از آن به بعد استعداد یک فرد و مورد قبول واقع شدن از طرف مردم است که فردی را در مرتبه بالا نگه میدارد، بنابراین بهتر است از ایدههای مردم و نظر آنها نیز در جشنواره استفاده شود، به طور مثال خود من در چند سال گذشته پیشنهادهای کاری زیادی داشته ام اما میدانم حرفه من چیز دیگری است، بنابراین این پیشنهاد ها را قبول نکردهام.
حجازی پیشنهاد خود را برای بالا رفتن سطح کمی و کیفی جشنواره چنین بیان کرد: به نظرمن بهتر است سعی شود از بازیگران مطرح جهان برای داوری جشنواره دعوت شود؛ زیرا هم سطح کیفی جشنواره بالا تر خواهد رفت و هم از این طریق جشنواره فیلم فجر به شکل مشهودتری در جهان مطرح خواهد شد و فرهنگ غنی ما از طریق این رویداد بین المللی در سطح جهان هر چه بیشتر معرفی خواهد شد، اما نباید این نکته را فراموش کنیم که پرده نقره ای نقش بسزایی در معرفی یک فرهنگ، یک شخصیت و یا حتی یک سیاست دارد.
این ورزشکار در پایان افزود: اگر ما بتوانیم جشنواره های این چنینی را به خوبی برگزار کنیم و از ورود فیلم های سطح پایین به این مجموعه جلوگیری کنیم، در پایان با یک خروجی بسیار خوبی روبرو خواهیم شد و همانطور که در سال گذشته خروجی جشنواره، جایزه اسکار را گرفت، من امیدوارم چنین اتفاقی در جشنواره سی و یکم نیز تکرار شود.
سپهر حیدری: ضرورت پیوند سینما و ورزش
سپهر حیدری بازیکن تیم فوتبال ذوب آهن اصفهان گفت: سینما باعث همدلی و نشاط میان خانواده ها می شود و خود من به شخصه انرژی مثبت از این هنر دریافت می کنم.
وی ادامه داد: سینما تاثیرگذارترین عامل بر روی فرهنگ و زندگی مردم است و باید حساسیت های زیاد، اما متعادلی را برای آینده و حال آن در زمینه ساخت فیلم ها در آن داشت؛ چرا که یک شخصیت در فیلمی می تواند در شکل گیری یک انسان چه در زندگی و چه در فرهنگ نقش بسیار بالایی داشته باشد.
حیدری اضافه کرد: جشنواره سی ام فجر، جشنواره بهتری نسبت به جشنواره های برگزار شده در گذشته بوده است، ولی باز هم کاستی هایی در آن دیده می شد که باید هر ساله برای رفع آن ها تلاش کرد.
این بازیکن فوتبال ادامه داد: جشنواره را باید بیشتر به سوی مردمی شدن حرکت دهیم و به مردم اجازه دهیم در انتخاب بهترین فیلم ها و بازیگران نقش موثری داشته باشند و در این راه داوران را کمک دهند.
وی افزود: ما می توانیم جشنواره فجر را حتی در سطوح جهانی نیز برگزار کنیم، البته این به شرطی است که همدلی لازم را در این امر داشته باشیم و برای بهبود جشنواره هم به نظر من بهتر است اطلاع رسانی بهتری صورت گیرد؛ زیرا در تمام دنیا دیده شده است که تبلیغ نقش بسزایی را در آگاهی مردم و پیشرفت در هر موردی داشته، پس بهتر است تبلیغات جهانی را در مورد جشنواره اعمال کنیم تا واقعا جشنواره را بین المللی کنیم و مطمئن باشیم که مردم برای کار خوب ارزش قائل هستند.
حیدری درباره جشنواره امسال نیز گفت: سال 91 سینما سال زیاد خوشایندی برای اهالی و تماشاگران آن نبوده است، ولی باید همه بسیج شویم تا طی مدت کوتاهی که تا شروع این رویداد مهم باقی مانده است کدورت ها را کنار بگذاریم و تیمی 12 نفره را بسوی جشنواره فجر راهی کنیم؛ زیرا اگر بتوانیم شروع خوبی را برای سینمای سال 92 داشته باشیم حتما اتفاقات خوبی برای آن در سال های پیش رو خواهیم داشت. جشنواره 31 سال نو سینمای ایران خواهد بود و ما باید سفره هفت سین با شکوهی برای استقبال از آن داشته باشیم.
این ورزشکار درباره سابقه بازیگری خود نیز افزود: من در 6 سالگی تجربه بازی در فیلم «نازنین مادر» کار آقای داریوش باباییان را داشته ام و امیدوارم بتوانم بعدا نیز این کار را دوباره انجام دهم.
وی در پایان گفت: برای هم دلی و پیوند سینما و ورزش خیلی از گروه های سینمایی وجود دارند که گروه ورزشی تشکیل داده اند و این موضوع نیز خوب است، اما بهتر است که هر فردی در هر زمینه ای که در آن استعداد کاری دارد فقط به آن بپردازد.
پیمان یوسفی: حضور ستاره ها و نامداران سینمای جهان در جشنواره فجر
پیمان یوسفی، مجری رسانه ملی گفت: فیلم خوب را همه دوست دارند، من نیز فیلم دیدن را دوست دارم البته رضایت یک امری نسبی است که من می توانم نسبت به آگاهی خودم در این مورد حرف بزنم.
وی در مورد نقش سینما و جشنواره فیلم فجر در فرهنگ سازی جامعه افزود: رشد چشم گیری در سینما و مخصوصا در رسانه های تصویری داشته ایم و نقش پرده نقره ای در فرهنگ یک جامعه بسیار واضح و قابل تامل است؛ به همین دلیل باید مسئولان و هیئت های انتخاب جشنواره فیلم فجر و وزارت ارشاد بسیار جزئی تر و با تامل تر درباره انتخاب فیلم ها برای حضور در چنین جشنواره ای تصمیم گیری کنند و از ورود فیلم هایی که امکان دارد سطح جامعه را ملتهب کند، جلوگیری به عمل آورند.
این مجری ادامه داد: خوشبختانه هر سال شاهد برگزاری جشنواره بهتری نسبت به سال های گذشته هستیم؛ به طوری که در سال گذشته این مورد به وضوح دیده شد و در میان فیلم های حاضر رقابت سختی برای انتخاب شدن توسط مردم وجود داشت.
یوسفی ادامه داد: سینما حتی می تواند به ورزش نیز کمک کند و فرهنگ های غنی فراموش شده در آن را دوباره زنده کند، همانطور که در دوران گذشته فیلم هایی مانند زندگی جهان پهلوان تختی به مردم درس مردانگی می داد، پس سینما می تواند الگودهی خوبی به جوانان این دوره داشته باشد.
وی افزود: سینما نیز مانند فوتبال تاثیرات زیادی را برروی جوان ها دارد، حال اگر از این ظرفیت در یک مکان فرهنگی مانند سینما استفاده شود بسیار مفید تر واقع خواهد شد و برای هواداران رشته های ورزشی نیز می تواند بسیار جذاب تر باشد؛ در همه دنیا ارتباط تنگاتنگی بین هنر و ورزش وجود دارد و اگر تیم هایی در حد معقول برای همکاری این دو گروه تشکیل شود خوب است، اما نباید در حدی باشد که دیگران تصور کنند قصد آنها استفاده ابزاری از این گروه ها است.
یوسفی در پایان گفت: جشنواره فجر را باید عملا نیز به سطح جهانی برسانیم؛ چون فقط اسم بین اللملی دارا بودن یک کار نمی تواند آن را جهانی و حرفه ای کند، بنابراین باید سعی شود در کنار پیشکسوتان سینمای ایران از ستاره ها و نامداران سینمای جهان نیز برای بالارفتن سطح کیفی جشنواره فیلم فجر استفاده کرد و فضا را برای ورود بازیگران خارجی خوب به ایران مخصوصا به این رویدادهای بزرگ حتی به عنوان بیننده و میهمان مهیا کنیم.