به گزارش خبرنگار اقتصادی «خبرگزاری دانشجو»، بحران و رکود اقتصاد جهانی، بزرگترین اقتصاد اروپا را نیز تضعیف کرده و اقتصاد آلمان که تا چندی پیش با رشد پیوسته اش زبانزد بود، خود اسیر بحران شده و دچار کاهش شاخص ها و افزایش بیکاری است.
فعالیتهای اقتصادی آلمان در سه ماهه پایانی سال 2012 کاهش نشان می دهد. فیلیپ روسلر، وزیر اقتصاد آلمان دلیل این امر را کمبود تقاضا در بازار و در نتیجه کاهش تولید شرکتها و بنگاههای تجاری می داند.
رشد اقتصادی آلمان در سال 2012 معادل هشت دهم درصد تولید ناخالص داخلی آن بوده است.
اگر چه وزیر اقتصاد آلمان نسبت به رشد اقتصادی کشورش در سال 2013ابراز خوشبینی کرد اما چشم انداز اقتصادی سال آینده آلمان به خوبی پیش بینی های قبلی نخواهد بود.
بانک مرکزی آلمان،“بوندس بانک” با تجدید نظر در پیش بینی قبلی خود تصمیم گرفت رشد اقتصادی سال 2013 این کشور را تنها چهار دهم درصد تولید ناخالص داخلی در نظر بگیرد، یعنی یک و دو دهم درصد کمتر از پیش بینی های قبلی.
آشکار شدن نشانه های بحران بدهی ها در منطقه پولی یورو در آلمان، برترین اقتصاد این منطقه باعث شده تا وضعیت سال جاری میلادی هم به خوبی پیش بینی های قبلی نباشد، رشد هفت دهم درصدی بجای رشد یک درصدی.
بانک مرکزی آلمان که یک روز پس از اقدام بانک مرکزی اروپا دست به اقدام مشابهی زده، امیدوار است از سال 2014 روند صعودی رشد از سر گرفته شود.
در همین حال انتظار می رود طی سال آینده میزان تورم در این قدرت اقتصادی اروپا روندی نزولی در پیش بگیرد و به یک و نیم درصد برسد.
شورای کارشناسان اقتصادی دولت آلمان به دولت پیشنهاد کرده است که صرفهجوییهای اقتصادی در این کشور را افزایش دهد.
آمار بیکاری در آلمان برای ششمین ماه متوالی افزایش یافته است. بنا به داده های مرکز کاریابی در این کشور نرخ بیکاری در ماه سپتامبر 6.8 درصد برآورد می شود که نزدیک به پایین ترین نرخ طی دو دهه گذشته یعنی از زمان وحدت آلمان است.
تحلیل گران، افزایش مداوم نرخ بیکاری را یکی از نگرانی های اصلی آنگلا مرکل صدر اعظم آلمان می دانند که سال آینده با انتخابات جدید روبروست.