به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، جنجال فیلم های راه نیافته به جشنواره سی و یکم فیلم فجر همچنان ادامه دارد.
خبر اول اینکه کارگردان فیلم سینمایی «تجریش ناتمام» که فیلمش از جشنوارهی فیلم فجر حذف شده است، گفته وقتی یک فیلم در ابتدا به جشنواره راه مییابد و بعد از آن حذف میشود دلیلش، جز بیمسوولیتی نمیتواند باشد.
پوریا آذربایجانی اضافه کرد: این رفتار که ابتدا نام فیلم را در جشنواره اعلام کردند و سپس آن را حذف کردند در حالی که پیش از این از وضعیت فیلم من باخبر بودند، رفتار غیر مسوولانه است که در مقابل ما انجام دادند.
او با اشاره به اینکه قبل از بردن فیلم به بخش فیلمهای اول جشنواره فیلم فجر مسئولین دبیرخانه را از اینکه «تجریش ناتمام» اولین فیلم سینمایی او نیست باخبر کرده است،تصریح کرد: هنگام پر کردن فرم در دبیرخانه جشنواره، مسئولین آنجا به من گفتند که برای ارائه این فیلم به جشنواره باید فرم فیلم اول را پر کنم.
او یادآور شد: علیرغم اینکه من آنجا به مسئولین گفتم که فیلم «تجریش ناتمام» اولین فیلم سینمایی من نیست و من پیش از این فیلم سینمایی تحت عنوان «روایتهای ناتمام » را به عنوان اولین فیلم خود به جشنواره فجر ارائه کردم، آنها پاسخ دادند که از نظر وزارت ارشاد آن فیلم به علت نداشتن پروانه نمایش 35 میلیمتری جزو فیلمهای اول محسوب نمیشود، لذا به من گفته شد که برای ارائه این فیلم به جشنواره باید فرم، فیلم اول را پر کنم.
آذربایجانی ادامه داد: خوشبینانهترین شکل ممکن این است که بپذیریم در ارائه این فیلم در بخش فیلمهای اول اشتباه رخ داده است که البته این اشتباه در هیچ گفتوگوی پذیرفته نشد و فقط فیلم من از جشنواره حذف شد.
کارگردان «تجریش ناتمام» تصریح کرد: این فیلم ممکن بود در جشنواره فجر انتخاب بشود یا نشود. اگر به هر دلیلی فیلم در جشنواره فجر انتخاب نمیشد به علت اینکه میدانستم، سیاستهای جشنواره فجر ناشی از وضعیت سینمایی ماست که همگی از آن باخبریم، دلگیر نمیشدم. چرا که معتقدم گاها ممکن است فیلم بسیار خوب باشد ولی به علت ناهماهنگیاش با سیاستهای جشنواره مورد پذیرش واقع نشود. ولی این برخورد با فیلم سینمایی «تجریش ناتمام» به نظرم اقدامی غیرمسئولانه است.
او با اشاره به اینکه برای حذف نشدن فیلم از جشنواره فیلم فجر پیگیریهای لازم را انجام داده است گفت: وقتی مدیری چنین غیرمسئولانه عمل کرده، پیگیریها نیز نتیجه نخواهد داشت. چرا که شخص سومی در کار نیست که من برای دادخواهی پیش او بروم. همان یک نفر مدیر است که او نیز به ما خواهد گفت، نه.
آذربایجانی درباره پاسخی که بعد از پیگیریهایش برای حذف نشدن فیلم از جشنواره فجر شنیده است، اظهار کرد: وقتی من به دبیر جشنواره فیلم فجر گفتم که آیا تاوان اشتباه شما را من باید پس دهم؟! او گفت اصلا اشتباهی رخ نداده است، همین که دبیرخانه پذیرفته است که فیلم شما در جشنواره دیده شود اتفاق خوبی است و این فیلم اصولا در بخش مسابقه پذیرفته نمیشود و در بخش فیلم اول نیز به خاطر اتفاقات پیش آمده مثلا اعتراض خبرنگاران مبنی بر این که فیلم متعلق به بخش اول نیست ،پذیرفته نمیشود.
کارگردان «تجریش ناتمام» گفت: در این میان ما متضرر بودیم و ضرر هم بیشتر به خاطر دیده نشدن فیلم است نه به خاطر حضور نیافتن آن در جشنواره فیلم فجر.
او ادامه داد: فکر میکنم این فیلم اگر به بخش اصلی جشنواره راه پیدا می کرد برای منتقدین و مخاطبین فیلم دلچسبی بود.
کارگردان فیلم سینمایی «تجریش نا تمام » در خصوص عنوان فیلمش اظهار کرد: نام این فیلم در ابتدا «عاشقانههای تجریش» بود اما به خاطر ممیزی و محدودیتهای اعمال شده نام این فیلم را به «تجریش ناتمام» تغییر دادیم.
آذربایجانی در پایان با اشاره به اینکه پیشبینی مشخصی برای اکران فیلمش ندارد گفت: من جزو باند و گروه خاصی در سینما نیستم بنابراین پشتوانه مالی نیز ندارم وبا توجه به اینکه اتفاقات در سینمای ما اینقدر سلیقهای و لحظهای میافتد که هیچ چیزی قابل پیشبینی نیست، شرایط اکران این فیلم نیز طبیعتا برای من قابل پیش بینی نیست.
او درباره آینده فیلمسازیاش گفت: با توجه به اتفاقات پیش آمده، یقین پیدا کردم که شرایط حاکم بر سینمای ما، لحظهای تغییر میکند و برای آن تصمیمگیری میشود لذا من تا پایان بهار سال آینده در صورت مناسب شدن شرایط، روحیه و قصد ساختن فیلم تازهای ندارم.
آذربایجانی در پایان گفت: برای سینمای ایران و مخصوصا جشنواره فیلم فجر، آرزو دارم که مدیرانش در صورت تصمیمگیری حداقل بتوانند از حرف خود دفاع کنند.
فیلم سینمایی «تجریش ناتمام» که در ابتدا در بخش فیلمهای اول جشنوارهی فیلم فجر پذیرفته شد پس از چند روز در پی برخی اعتراضات رسانهای مبنی بر اینکه این فیلم دومین ساختهی کارگردانش است از جشنواره حذف شد.
خبر دیگر اینکه «مهدی حقیقی» مدیر امور استانهای جشنواره فیلم فجر در گفتوگو با ستاد خبری سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر گفت: استانهای فارس، قم، همدان، کرمان، کردستان، قزوین، کرمانشاه، اصفهان، گیلان و خراسان رضوی میزبان سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر هستند.
وی افزود: استان فارس با سینماهای ایران، سعدی، حافظ و استان خراسان رضوی با 3 سالن هویزه 1 و 2 و 3 ، استان قم با سینما ونوس 1و 2 ، استان همدان با سینما قدس و مجتمع شهید آوینی، استان کرمان برای اولین بار در رفسنجان با سینما گلستان 1 و 2، استان کردستان با 2 سالن پردیس بهمن، استان قزوین با سینما مهتاب، استان کرمانشاه، سینما آزادی، استان اصفهان با سینما ساحل، سپاهان و خانواده، استان گیلان با سینما سپیده رود، رشت 1 و 2 میزبان فیلمهای جشنواره فیلم فجر شدند.
حقیقی اظهار داشت: 13 فیلم «استرداد» به کارگردانی علی غفاری، «عقاب صحرا» به کارگردانی مهرداد خوشبخت، «فرزند چهارم» به کارگردانی وحید موسائیان، «ترنج» به کارگردانی مجتبی راعی، «برلین 7-» به کارگردانی رامتین لوافی پور، «آفتاب، مهتاب، زمین» به کارگردانی علی قویتن، «زیباتر از زندگی» کاری از انسیه شاه حسینی، «بزرگ مرد کوچک» به کارگردانی صادق دقیقی، «گام های شیدایی» به کارگردانی حمید بهمنی، «گهوارهای برای مادر» به کارگردانی پناه بر خدا رضایی، «تابستان طولانی» به کارگردانی علی خزاعی فر، «خاکستر و برف» به کارگردانی روحالله سهرابی و «مروارید» به کارگردانی سیروس حسنپور به نمایش در خواهند آمد.
مدیر امور استانهای جشنواره فیلم فجر ادامه داد: همچنین 27 فیلم در 9 استان دیگر به نمایش در خواهند آمد؛ فیلمهایی چون «مروارید» به کارگردانی سیروس حسنپور، «عملیات مهدکودک» به کارگردانی فرزاد اژدری ، «ابرهای ارغوانی» به کارگردانی سیامک شایقی، «گام های شیدایی» به کارگردانی حمید بهمنی، «گهوارهای برای مادر» به کارگردانی پناه بر خدا رضایی، «استرداد» به کارگردانی علی غفاری، «هیس دخترها فریاد نمیزنند» به کارگردانی پوران درخشنده، «بشارت به یک شهروند هزاره سوم» به کارگردانی محمد هادی کریمی، «زیباتر از زندگی» به کارگردانی انسیه شاه حسینی، «سر به مهر» به کارگردانی هادی مقدم دوست، «یک دو ، سه ، پنج» به کارگردانی محمد معیری، «آفتاب، مهتاب، زمین» به کارگردانی علی قوی تن، «عقاب صحرا» کاری از مهرداد خوشبخت، «ترنج» به کارگردانی مجتبی راعی، «قصههای عشق پدرم» به کارگردانی محمدرضا ورزی، «دل بی قرار» قربان محمدپور، «ساکن خانه چوبی» به کارگردانی حسین لیالستیانی، «از تهران تا بهشت» به کارگردانی ابوالفضل صفاری، «اشیا از آنچه در آیینه میبینید به شما نزدیکتر است» به کارگردانی نرگس آبیار، «او خوب سنگ میزند» به کارگردانی سید هادی محقق، «برلین 7-» به کارگردانی رامتین لوافی پور، «بزرگ مرد کوچک» به کارگردانی صادق صادقی دقیقی.
وی همچنین به برنامه استانها اشاره کرد و گفت: برنامه نمایش استانها از تاریخ 14 تا 24 یعنی دو روز بعد از تهران آغاز میشود و شهرستانها نیز به این طریق میزبان نمایش فیلمها میشوند.
حقیقی با اشاره به برپایی اختتامیه جشنواره در سایر استانها ادامه داد: بعد از پایان جشنواره فیلم فجر در تهران یعنی از تاریخ 24 بهمنماه به تعداد استانهای میزبان جشنواره، اختتامیه فیلم فجر خواهیم داشت و هر روز در یک استان به همراه تعدادی از هنرمندان و مدیران سینمایی این مراسم را برگزار خواهیم کرد.
وی افزود: دیدار هنرمندان با 3 خانواده شهدا و ایثارگر با هماهنگی استان مربوطه در هر استان میزبان جشنواره در روز اختتامیه، یکی از برنامههای جشنواره خواهد بود.
وی همچنین با اشاره به داوری 27 فیلم به نمایش در آمده در 10 استان اظهار داشت: 27 فیلم در استانها در سه بخش فیلم های اول، سودای سیمرغ و مستند داوری میشوند و یک گروه داوری بهترین فیلم، بهترین کارگردان و بهترین بازیگر را انتخاب خواهند کرد.
خبر بعدی اینکه اسامی فیلمهای بخش مسابقه سینمای بینالملل (جام جهاننما) سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر اعلام شد.
در بخش مسابقه سینمای بینالملل (جام جهاننما) 13 فیلم خارجی به همراه 3 فیلم ایرانی با یکدیگر به رقابت میپردازند.
در این بخش فیلمهای سینمایی «قاعده تصادف» به کارگردانی بهنام بهزادی، «آسمان زرد کمعمق» به کارگردانی بهرام توکلی، «برلین منفی هفت» به کارگردانی رامتین لوافی پور از جمهوری اسلامی ایران با 13 فیلم خارجی از کشورهایی چون چین، آمریکا، فرانسه، روسیه، آلمان، استرالیا،کره جنوبی، بلژیک، اوکراین، هند، ژاپن، انگلستان، کنیا و لوگزامبورک به رقابت میپردازند.
گفتنی است فیلمهای بازگشت به 1942، نابینا، آفتاب سوخته 2 ، آرامش در دریا ، رنگ آسمان ، فرار از تبت ، آشپز قصر، خانه و برجک، کاروان نظامی، روزی که میشیما سرنوشت خود را رقم زد، سال اولی، غولها و پرتقالها و آفتاب عناوین 13 فیلمی است که در این بخش حضور دارد.
در بخش جام جهان نما (مسابقه سینمای بینالملل) 8 سیمرغ بلورین و یک جایزه ویژه دبیر جشنواره و در بخش سینمای سعادت (مسابقه فیلمسازان جهان اسلام) نیز 6 سیمرغ بلورین یک جایزه بیرق طلایی(جایزه مصطفی عقاد) و یک جایزه ویژه هیات داوران اهدا خواهد شد.
و بالاخره اینکه نشریه روزانه سی و یکمین جشنواره بینالمللی فیلم فجر با عنوان «سیمرغ» در ایام برگزاری جشنواره منتشر میشود.
نشریه روزانه این دوره از جشنواره به سردبیری «مهدی غلامحیدری» از منتقدان و روزنامهنگاران فرهنگی و سینمایی در روزهای برگزاری جشنواره منتشر میشود.
نشریه روزانه جشنواره با نگاهی نو و با مشارکت اهالی رسانه در بخشهای مختلف به دو زبان فارسی و انگلیسی منتشر میشود.
در بخشهای مختلف این نشریه سعی شده از حضور منتقدان صاحب نام و اهالی رسانه بهره گرفته شود تا این نشریه که در واقع متعلق به همه اهالی رسانه و هنرمندان است، با همفکری و همدلی آنها ارائه شود.
نشریه روزانه در 24 صفحه آماده خواهد شد و شامل بخشهای گوناگونی چون گفتوگو با کارگردانان و بازیگران حاضر در جشنواره، گفتوگو با چهرههای فرهنگی کشور، معرفی فیلمهای بخشهای مختلف، گزارش روزانه از نشست پرسش و پاسخ فیلمها، مرور 30 سال جشنواره فیلم فجر، یادداشت هنرمندان، بازیگران، منتقدان و نویسندگان سینمایی و... خواهد بود.