کد خبر:۲۲۴۸۷۸
گشتی در خبرهای جشنواره سی‌و یکم فیلم فجر؛

از بیانیه منتقدان تا نمایش «عشق» در جشنواره!

سیزده منتقد سینما با ارسال نامه‌ای سرگشاده خطاب به دبیر سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، خواستار نمایش چند فیلم بیرون از مسابقه فجر برای منتقدان و اهالی رسانه شدند و ...

به گزارش خبرنگار فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، خبر اول از حواشی جشنواره فیلم فجر و بحث دامنه دار این روزها یعنی فیلمهای راه نیافته به جشنواره، اینکه سیزده منتقد سینما با ارسال نامه‌ای سرگشاده خطاب به دبیر سی و یکمین جشنواره فیلم فجر خواستار نمایش چند فیلم بیرون‌مانده از بخش مسابقه جشنواره، برای منتقدان و اهالی رسانه شدند.


سیزده منتقد سینما با ارسال نامه‌ای سرگشاده خطاب به دبیر سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر، خواستار نمایش چند فیلم بیرون از مسابقه فجر برای منتقدان و اهالی رسانه شدند.


در این نامه آمده است: جشنواره فیلم فجر از مهم‌ترین اتفاقات فرهنگی سال در کشورمان و آیینه فعالیت‌های یکساله سینماگران ایرانی است و همواره به آن، فراتر از یک جشنواره صرفا رقابتی نگریسته شده است.از سوی دیگر، جشنواره همواره برای منتقدان و نویسندگان سینمایی فرصتی برای بررسی فعالیت یکساله سینمای ایران بوده و نمایی نسبتا کامل از وضعیت کلی مضمونی و ساختاری تولیدات آن به دست می‌دهد.


جریان‌شناسی و رصد کردن مسیر حرکت سینماگران جدی، متفاوت و فعال، از جمله فرصت‌هایی بود که اهل نقد و نظر در جشنواره از آن استفاده می‌کردند. با توجه به شناختی که از شما بابت موضع‌گیری‌هایتان به سود سینما داریم، امیدوار بودیم جشنواره فجر امسال با رویکرد حمایتی نسبت به طیف‌های مختلف سینمایی همراه باشد و فیلم‌های متنوع مورد توجه قرار گیرند.


امسال محدود شدن جشنواره به فیلم های بخش مسابقه، برخی فیلم ها را از امکان نمایش در برج میلاد و سینماهای مردمی محروم ساخت.

 

به گمان ما این اتفاق، علاوه برآنکه تعامل منتقدان و فیلمسازان را محدود می کند و وظیفه حرفه‌ای منتقدان را نیز دچار اختلال می‌سازد، جشنواره را نیز در معرض خطر کم‌رونقی قرار خواهد داد.


از این رو ما به عنوان جمعی از جامعه منتقدان سینمایی که بدون توجه به حواشی فرامتنی، تنها و تنها سینمای ایران برایشان اهمیت دارد، از شما به عنوان یکی از مدیران دلسوز سینما، تقاضا داریم به همه دلایلی که برشمردیم، دستور فرمایید برخی از فیلم هایی که به هردلیل از بخش مسابقه بیرون مانده اند، درکنار سایر فیلم‌هایی که خارج از رقابت، صرفا نمایش داده می شوند، از فرصت یک سانس نمایش برای منتقدان در سالن میلاد برخوردار شوند؛ فیلم هایی چون: زندگی مشترک آقای محمودی و بانو، پرویز، همه چیز برای فروش، مهمونی کامی، لرزاننده چربی، گس، این یک رویاست و تجریش ناتمام.


امید که با دستور مساعد شما و نمایش این فیلم‌ها، جشنواره سی و یکم پربارتر برگزار شود و سینمای شریف ایران زنده و سلامت، به راه خود ادامه دهد.


نامهایی همچون جواد طوسی، محسن سیف، حسین معززی‌نیا، آنتونیا شرکا، سعید قطبی زاده، مهرزاد دانش، علی علایی، سحر عصرآزاد، سمیه قاضی‌زاده در میان امضاکنندگان این نامه دیده می شود.


خبر دیگر از بخش بین الملل جشنواره سی و یکم اینکه فیلم سینمایی «عشق» ساخته میشاییل هانکه فیلم‌ساز کهنه کار اتریشی در سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر روی پرده می رود.


«عشق» درامی تحسین شده به نویسندگی و کارگردانی میشاییل هانکه فیلم‌ساز کهنه کار اتریشی است. این فیلم فرانسوی‌زبان در جشنواره فیلم کن 2012، نخل طلا را برای کارگردانش به ارمغان آورده است.


داستان فیلم درباره زوجی موسیقی‌دان به نام آن و جورج است که بازنشسته شده‌ اند و دختری دارند که دور از آن‌ها در کشور دیگر زندگی میکند.


عشق محصول مشترک شرکت‌های فیلم‌سازی فرانسوی، آلمانی و اتریشی است که موفق شده در هفتادمین دوره جوایز گلدن کلوب، جایزه بهترین فیلم خارجی زبان را دریافت کند. علاوه بر این، این فیلم نامزد دریافت جایزه بهترین فیلم خارجی زبان در هشتادو پنجمین دوره مراسم اسکار نیز هست.


فیلم عشق در بخش جشنواره جشنواره‌های سی و یکمین جشنواره بین المللی فیلم فجر به نمایش در خواهد آمد.


خبر بعدی اینکه اسامی فیلم‌های ایرانی بخش مسابقه سینمای سعادت سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر اعلام شد.


در این بخش که ویژه مسابقه فیلمسازان جهان اسلام است، سه فیلم ایرانی با 9 فیلم‌ خارجی به رقابت می‌پردازد.


اسامی فیلم‌های ایرانی این بخش به شرح زیر است:


- گهواره‌‌ای برای مادر به کارگردانی پناه برخدا رضایی
- آفتاب، مهتاب زمین به کارگردانی علی قوی تن
- عقاب صحرا به کارگردانی مهرداد خوشبخت


همچنین پیش از این اسامی فیلم‌های خارجی بخش مسابقه سینمای سعادت نیز به شرح زیر اعلام شد:


- بی‌کس به کارگردانی کارزان قادر از سوئد، فنلاند و عراق
- آن سوی تپه به کارگردانی امین آلپر از رومانی، فرانسه و بلژیک
- روز بعد به کارگردانی هلا لطفی از امارات
- کودکان سارایوو به کارگردانی آیدا بگیک از بوسنی و هرزگوین، آلمان، فرانسه و ترکیه
- چقدر دوستم داری به کارگردانی فاطیما زهرا زاموم از الجزایر و مراکش
- ترک بغداد به کارگردانی کوتیبا الجنابی از عراق، انگلیس و امارات
- جنگجویان جلگه به کارگردانی آکان ساتایف از قزاقستان
- مار به کارگردانی کانر ارزینکان از ترکیه
- زابانا به کارگردانی سعید الدخلیفه از الجزایر


بخش سینمای سعادت که ویژه مسابقه فیلمسازان جهان اسلام است، با عنایت به جنبش‏های نویدبخش بیداری در سرزمین‏های اسلامی و به منظور شناخت و ارتقاء جایگاه فیلمسازان جهان اسلام برگزار می‌شود.


در بخش سینمای سعادت جوایزی در بخش‌های سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی، سیمرغ بلورین بهترین فیلم، سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد، سیمرغ بلورین بهترین دستاوردهای فنی یا هنری، جایزه بیرق طلایی (جایزه مصطفی عقاد) و جایزه ویژه هیئت داوران اهدا می‌شود.


خبر دیگر از جشنواره اینکه اسامی سینماهای مردمی سی و یکمین جشنواره فیلم فجر اعلام شد.


سینماهای مردمی این دوره از جشنواره آزادی، اریکه ایرانیان، استقلال، جوان، شکوفه، فرهنگ، فلسطین، ملت، تماشا، راگا، ماندانا و ایوان شمس هستند.

 

علاقه‌مندان می‌توانند با تهیه بلیت فیلم‌های مورد علاقه از طریق خرید اینترنتی، به تماشای فیلم‌های جشنواره فجر بنشینند.


جالب توجه است که پردیس زندگی، سینماهای قدس، بهمن، آفریقا که همیشه جزو سینماهای مردمی جشنواره بودند، امسال فیلمهای جشنواره را نمایش نمی دهند.


و بالاخره اینکه اسامی فیلم‌های خارج از مسابقه (آیینه سینمای ایران) جشنواره فیلم فجر اعلام شد.


فیلم‌های ساکن خانه چوبی (حسینعلی لیالستانی)، از تهران تا بهشت (ابوالفضل صفاری)، ابرهای ارغوانی (سیامک شایقی‌)، به خاطر پونه (هاتف علیمردانی)، دل بی‌قرار (قربان محمدپور)، مروارید (سیروس حسن‌پور)، قصه عشق پدرم (محمدرضا ورزی)، عملیات مهد کودک (فرزاد اژدری)، فرشتگان قصاب (سهیل سلیمی) به صورت غیررقابتی نمایش داده می‌شود.


شایان توجه است فیلم‌های فوق الذکر تنها نمایش داده شده و مورد داوری قرار نمی گیرند.
 

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار