به گزارش گروه فرهنگی «خبرگزاری دانشجو»، «زیباتر از زندگی» آخرین ساخته انسیه شاه حسینی که با محوریت معرفی شخصیت شهید حسین علم الهدی در جشنواره فیلم فجر امسال روی پرده خواهد رفت، از جمله فیلم هایی است که در جهت تامین اهداف ارزشی انقلاب اسلامی قرار دارد.
در این گزارش به سراغ فعالین و اهالی فرهنگ و هنر رفتیم تا از نگاهشان نسبت به این فیلم جویا شویم.
محمد گلریز: دعا می کنم به مدد نام شهید علم الهدی این فیلم مورد توجه مردم و داوران جشنواره قرار بگیرد
محمد گلریز، خواننده سرودهای انقلابی کشورمان درباره فیلم «زیباتر از زندگی» می گوید: شهید علم الهدی از شهدای بارز علمی دوران دفاع مقدس بودند و خود من دو سرود زیبا برای این شهید خوانده ام. در خصوص فیلم "زیباتر از زندگی"ساخته خانم انسیه شاه حسینی در جشنواره فیلم فجر امسال باید بگویم محور جشنواره فیلم فجر فیلم های این چنینی باشد. این فیلم ها که یاد شهدا و عزیزان دفاع مقدس را زنده می کند باید محور جشنواره فجر باشند و فیلم های تاریخی، اجتماعی و خانوادگی با مفاهیم اصیل اسلامی در کنار فیلم های موفق دفاع مقدسی قرار بگیرد.
وی می افزاید: متاسفانه در همه مصادیق هنری دفاع مقدس کم کاری شده؛ مثلا در حیطه موسیقی دفاع مقدس واقعا کارهایی انجام شده ولی از لحاظ کمیت در حد صفر است؛ در فضای سینمای دفاع مقدس و انقلاب هم این خلاء حس می شود. متاسفانه به جای اینکه هر ساله خلاء محتوایی دفاع مقدس و انقلاب اسلامی در فضای سینمایی ما بهبود پیدا کند، تحلیل می رود.
محمد گلریز راجع به فیلم «زیباتر از زندگی» که با محور شهید علم الهدی در جشنواره امسال روی پرده های سینما قرار خواهد گرفت، ادامه می دهد: امیدورام که شخصیت این شهید بزرگوار در این فیلم با ساخت و پرداختی قوی به مخاطب ارائه شود و دعا می کنیم این فیلم هم مانند دیگر فیلم های دفاع مقدسی مورد استقبال مخاطبین قرار بگیرد. برای اهالی هنر دفاع مقدس مایه خوشحالی است که فیلمی با محوریت یکی از شهدای مطرح دفاع مقدس مورد توجه مردم و داوران جشنواره قرار بگیرد و در این راه برای عوامل فیلم دعا می کنیم که به مدد نام شهید بزرگوار علم الهدی "زیباتر از زندگی"در فضای اجتماعی تاثیر گذار باشد.
اصغر نقی زاده: «زیباتر از زندگی» مصداقی برای زنده نگه داشتن روح سلحشوری است
اصغر نقی زاده، بازیگر سینما و تلویزیون می گوید: متاسفانه من در دوران جنگ با شهید علم الهدی برخورد و یا ملاقاتی نداشتم؛ ایشان در سال 59 به شهادت رسیدند و من در سال 61-60بود که در سن 19 سالگی عازم جبهه شدم.
او در خصوص فیلم «زیباتر از زندگی» ساخته خانم انسیه شاه حسینی که با محور معرفی شخصیت شهید علم الهدی در جشنواره فجر امسال شرکت کرده معتقد است: فرهنگ نگاه داشتن روح سلحشوری و فداکاری های دوران دفاع مقدس برای دین اسلام و مملکت خودمان همیشه ثواب دارد. ما باید به این نکته توجه کنیم که همیشه مورد حملات دشمن هستیم. این حملات همیشه بوده و ادامه خواهد داشت اما در هر زمان و متناسب با هر موقعیت، قالب تهاجم متفاوت خواهد بود.
یک بار تهاجم در قالب اسلحه و توپ و تانک است و بار دیگر در قالب رسانه و سینما. در تهاجم جنگ نرم که با ساخت و تکنیک های قوی سینمایی مفاهیم اسلامی را زیر سوال می برند روش جنگی ما هم باید در همان قالب رسانه ای و تصویری باشد به همین دلیل است که در این فضای جنگی حضور فیلم هایی مثل «زیباتر از زندگی» ارزشمند خواهد بود.
پرویز شیخ طادی: وقتی رهبر انقلاب با ظرافت به فیلم ها توجه می کنند، مسئولین فرهنگی برای اکران سنگ اندازی نکنند
پرویز شیخ طادی اعتقاد دارد: در فضای سینمایی نکته ای که قابل اهمیت است توجه همزمان به ظرف و مظروف است. اگر بهترین موضوع و محتوا را در ظرف درستی نریزیم، محتوا بی اثر خواهد شد و بالعکس. همچنین اگر محتوایی مسموم را در بهترین ظرف قرار دهیم، پر ضرر خواهد بود.
این کارگردان سینما می گوید: متاسفانه مدیران سینمایی ما برای جهت دهی محتوایی مظروف های سینمای ایران، هدایت گران خوبی نیستند. اگر در فضای فیلم های جشنواره فجر فیلم هایی با محتوای خوب و ساخت قوی دیده نمی شود؛ باید بپذیریم هر آنچه کاشت شده، برداشت می شود. اگر فیلم های موثر و ارزشمندی در تاریخ سینمای ایران در بعد از انقلاب ساخته شده حاصل تلاش فردی بوده نه مدیران.
کارگردان فیلم روزهای زندگی معتقد است: مدیریت فرهنگی در طول سالهای بعد از انقلاب ثابت کرده محصولات خوب حاصل تلاش او نبوده و در جهت دهی محتوایی، گفتمان مستمری نداشته است. به همین دلیل سینمای ایران به شدت رها و متاثر از احوالات محیطی است. وقتی فضای هنری و فرهنگی آرام بخش و سالم نباشد، محصولات مورد انتظار نیست؛ آن وقت چه طور می توانیم با این محصولات در فضای جنگ نرم تاثیر گذار باشیم؟
شیخ طادی در رابطه با فیلم زیباتر اززندگی ساخته خانم انسیه شاه حسینی که با محوریت شهید علم الهدی در جشنواره امسال شرکت کرده می گوید: متاسفانه باید بگویم برخلاف ادعاهای ظاهری برخی مدیران؛ از آثار این چنینی خیلی حمایت های معنوی صورت نمی گیرد. تجربه خود من در چند سال گذشته گواه این ماجرا بوده.
کارگردان فیلم «شکارچی شنبه» می گوید: متاسفانه برخی مدیران فرهنگی، فیلم های دفاع مقدسی را باور ندارند و به همین دلیل در فضای اکران به آن بی توجهی می کنند. وقتی اثری با چنین محتوایی در فضای اکران شکست بخورد، رهروان آینده هم ناامید می شوند.
شیخ طادی ادامه می دهد: در چنین فضایی، رهبر انقلاب برای این فیلم وقت می گذارند و دست نوازش بر سر سازندگان آن می کشند. ایشان به من خط دادند و فرمودند: «فیلم از لحاظ ساخت قوی و شبیه فیلم های هالیوودی بود؛ باید برای تاثیرگذاری فیلم هایی با چنین محتوا، از لحاظ ساختاری شبیه هالیوود عمل کرد...»
ایشان به من فرمودند: «این کارها را ادامه دهید». وقتی رهبر انقلاب که هزار و یک دغدغه دارند تا این حد با ظرافت به فیلم توجه می کنند، آیا نباید مسئولین فرهنگی ما لا اقل برای اکران این فیلم سنگ اندازی نکنند؟
وی در پایان اظهار امیدواری می کند بی مهری هایی که برای فیلم های «روزهای زندگی» به دلیل محتوای دفاع مقدسی صورت گرفته، برای «زیباتر از زندگی» خانم انسیه شاه حسینی صورت نگیرد.